ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Εκπαιδευτικοί Καρδίτσας καλούν σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1/10 για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

Σε συλλαλητήριο καλεί η ΕΛΜΕ Καρδίτσας τους εκπαιδευτικούς, ώστε να δείξουν τη στήριξης στους μαθητές μας, στους γονείς τους, αλλά και στους πληγέντες, ενώ τονίζουν την αναγκαιότητα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Όπως τονίζουν, τα σχολεία δεν άνοιξαν στο Δήμο Παλαμά και συμπληρώνουν πως οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που επλήγησαν έχουν ανάγκη μέριμνας για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσής τους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν την εξασφάλιση ανθρώπινης και δωρεάν στέγης για όλους όσοι έχασαν τα σπίτια τους, την προστασία δημόσιας υγείας, τις πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% για καταστροφές σε σπίτια, ζώα, γεωργικά μηχανήματα, κ.α.

Επιπροσθέτως, επισημαίνουν πως απαιτούν «ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όχι στην παρωδία της τηλε-εκπαίδευσης, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τη δική της εγκληματική αδιαφορία-ανεπάρκεια, προσπαθώντας να διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταστροφή και στέλνοντας το μήνυμα πως το κράτος δήθεν λειτουργεί. Πρέπει να μειωθεί η έτσι κι αλλιώς υπέρογκη ύλη».

Αναλυτικά

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει το Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Παλαμά. Καλεί όλους τους καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να ακουστεί δυνατά η φωνή στήριξης στους μαθητές μας, στους γονείς τους, αλλά και στους πληγέντες συναδέλφους μας. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης. 

Απέναντι σε ένα σύστημα και σε ένα πολιτικό προσωπικό που θυσιάζει το λαό στο βωμό του κέρδους και στα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, απαιτείται η μέγιστη δυνατή λαϊκή κινητοποίηση.

Τα σχολεία μόλις άνοιξαν, όχι όμως και στον Δήμο Παλαμά. Οι μαθητές μας, οι γονείς τους, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί που επλήγησαν έχουν ανάγκη μέριμνας για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσής τους:

    • Εξασφάλιση ανθρώπινης και δωρεάν στέγης για όλους όσοι έχασαν τα σπίτια τους.
    • Προστασία δημόσιας υγείας (υγειονομική ταφή ζώων, απολυμάνσεις).
    • Καθαρό νερό για ασφαλή ανθρώπινη χρήση.
    • Πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% για καταστροφές σε σπίτια, ζώα, γεωργικά μηχανήματα.
    • Πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους για την απώλεια της σοδειάς και του εισοδήματός τους.
    • Να πληρωθούν τα μεροκάματα των εργαζόμενων που δεν μπόρεσαν να πάνε στην δουλειά τους.
    • Καθαρισμός και απολύμανση των σπιτιών που σώθηκαν.

Για να μείνει ο κόσμος στον τόπο του. Για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά.

Απαιτούμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όχι στην παρωδία της τηλε-εκπαίδευσης, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τη δική της εγκληματική αδιαφορία-ανεπάρκεια, προσπαθώντας να διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταστροφή και στέλνοντας το μήνυμα πως το κράτος δήθεν λειτουργεί. Πρέπει να μειωθεί η έτσι κι αλλιώς υπέρογκη ύλη.

Με αλληλεγγύη και αγώνα θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς την ανασφάλεια και τον φόβο, πότε της πυρκαγιάς και της πλημμύρας και πότε της φτώχειας.    

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1Ο ΣΤΙΣ 12μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Για τνη μετακίνηση των συναδέλφων θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 11πμ από την πέτρινη τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

farmaka
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται
Θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων, με στόχο την προστασία ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν...
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται