Καρδίτσα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών και προτείνει την αποφυγή των μετακινήσεων οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι με το laptop στο χέρι για να κάνουν μάθημα και να παίρνουν απουσίες.

Σε μια περιοχή όπου οι μαθητές δεν έχουν πάρει καν τα βιβλία τους και δεν έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς, δεν ξέρουν καν σε ποιο τμήμα θα είναι, το να δίνει η κάθε είδους ηγεσία (πολιτική, εκπαιδευτική και τοπική/αυτοδιοικητική) την οδηγία να γίνει τηλεκπαίδευση (από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου), δηλώνει εγκληματική άγνοια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έλλειψη ενσυναίσθησης, απογείωση της υποκρισίας.

Αυτό τονίζει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας σε ανακοίνωσή της για την τηλεκπαίδευση που ανακοινώθηκε, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών και προτείνει την αποφυγή των μετακινήσεων οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι με το laptop στο χέρι για να κάνουν μάθημα και να παίρνουν απουσίες. Ντροπή!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωνε ότι δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση με οδηγία της τελευταίας στιγμής, που ξεπερνά κάθε φαντασία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση τις επόμενες 3 ημέρες στη Θεσσαλία λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας!!!

Επιχειρούν να κρύψουν τη δική τους κρατική-κυβερνητική εγκληματική αδιαφορία-ανεπάρκεια και προσπαθούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταστροφή στέλνοντας το μήνυμα πως το κράτος λειτουργεί. Σε μια περιοχή όπου οι μαθητές δεν έχουν πάρει καν τα βιβλία τους και δεν έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς, δεν ξέρουν καν σε ποιο τμήμα θα είναι, το να δίνει η κάθε είδους ηγεσία (πολιτική, εκπαιδευτική και τοπική/αυτοδιοικητική) την οδηγία να γίνει τηλεκπαίδευση (από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου), δηλώνει εγκληματική άγνοια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έλλειψη ενσυναίσθησης, απογείωση της υποκρισίας.

Την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών και προτείνει την αποφυγή των μετακινήσεων οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι με το laptop στο χέρι για να κάνουν μάθημα και να παίρνουν απουσίες. Ντροπή! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό τον εξευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας.

  • Καλούμε το Υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απαράδεκτη οδηγία για την «τηλεκπαίδευση».

  • Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, και από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει «τηλεκπαίδευση». Αυτό είναι σαφές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το παραβλέψει, να απειλήσει και να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς.

  • Καλούμε όλες τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν τηλεκπαίδευση.

Να μειωθεί η έτσι κι αλλιώς υπέρογκη ύλη

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και των μαθητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 280 θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης
Δείτε τους πίνακες διοριστέων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 280 θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Παρεμβάσεις: 6 Δεκέμβρη μέρα μνήμης, αντίστασης κι αγώνα - 15 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε και Δ.Ε για την επέτειο των 15 ετών χρόνια από τη δολοφονία
Παρεμβάσεις: 6 Δεκέμβρη μέρα μνήμης, αντίστασης κι αγώνα - 15 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου