ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Αναστέλλεται η τελετή Αγιασμού και η λειτουργία του 1ου Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας, του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Αίγινας

Με την απόφαση δημάρχου 451 / 2023 που δημοσιεύθηκε χθες το μεσημέρι, αναστέλλεται η τελετή Αγιασμού και η λειτουργία του 1ου Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας, του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Αίγινας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, από την κακοκαιρία της 5ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2023. 

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:

Αναστέλλουμε την τελετή Αγιασμού και την λειτουργία στις σχολικές μονάδες: α) 1ο Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας, β) ΕΠΑΛ Αίγινας και γ) ΙΕΚ Αίγινας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 5ης & 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

20230909_112836-03.jpg


20230909_112836-01.jpg
Τα κτήρια έχουν περιέλθει σε πολύ κακή κατάσταση εξαιτίας της πλημμύρας λίγες ώρες πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας χρονιάς. 

Ένα μηχάνημα έργου βρίσκεται εκεί και μαζί με εργαζόμενους του Δήμου απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τον εξωτερικό χώρο. Στη συνέχεια η κάμερα περνάει στον εσωτερικό χώρο. Πρόκειται για το χώρο που στεγάζεται το γυμνάσιο. Από τις τουαλέτες μέχρι τον χώρο των γραφείων  βλέπουμε ότι ακόμη υπάρχουν νερά, φαίνεται ωστόσο ότι δεν έχει πάθει ζημιά ο υπόλοιπος εξοπλισμός, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές κτλ. 

20230909_112836-02.jpg


20230909_112836-07.jpg

Στον εξωτερικό διάδρομο υπάρχουν παντού λάσπες, ενώ υπάρχουν αι βιβλία που βρίσκονται πάνω σε παλέτες.  Σε κάποιες αίθουσες τα νερά στεγνώνουν και μένει η λάσπη, ενώ κάποια ακόμη αίθουσα παραμένει με νερά. 

Για το θέμα αυτό η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

Ανεστάλη η λειτουργία των δύο σχολείων της Αίγινας, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Δηλαδή, για να το πούμε πιο απλά, τα δύο σχολεία της Αίγινας τη Δευτέρα 11/9 δεν θα ανοίξουν και βλέπουμε...

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΤΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

ΑΝΑΣΤΈΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ.

Αρκούσε η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, για να μετατραπούν, σε λίμνη ο υπόγειος χώρος του 1ου ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ακόμη μία φορά), το ΕΠΑΛ Αίγινας και το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας (βλέπε φώτο και σύνδεσμο σε επόμενη σελίδα)!

Το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, εδώ και δεκαέξι χρόνια, με την παραμικρή βροχόπτωση πλημμυρίζει και γεμίζει λάσπες ένας λειτουργικός χώρος του σχολείου, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με δεδομένο ότι σ ΄αυτόν  βρίσκεται  ο καυστήρας  της κεντρικής θέρμανσης. Είναι απαράδεκτο να μην έχει αντιμετωπισθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Οι εικόνες από το ΕΠΑΛ Αίγινας, επίσης αποκαρδιωτικές. Το προαύλιο και αίθουσες γέμισαν νερά, λίγες ημέρες πριν ανοίξει το σχολείο και υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριες. Τι θα γινόταν, ωστόσο, αν η βροχόπτωση γινόταν μία βδομάδα αργότερα και οι μαθητές ήταν εκεί;

Τέλος, πολύ μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε και το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας, που γειτονεύει με το ΕΠΑΛ Αίγινας. Σαν αποτέλεσμα, οι επαναληπτικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο (1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας), ενώ ανεστάλη η λειτουργία των δύο σχολείων της Αίγινας, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Δηλαδή, για να το πούμε πιο απλά, τα δύο σχολεία της Αίγινας τη Δευτέρα 11/9 δεν θα ανοίξουν και βλέπουμε...  Ντροπή!

Μετά τα βοθρολύμματα στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος, μετά τα κομμάτια τσιμέντου που πέφτουν από τη μετόπη του 13ου ΓΕΛ Πειραιά, μετά τα υποστυλώματα στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο ΓΕΛ Αμπελακίων Σαλαμίνας, την απουσία ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης και τόσα άλλα, τώρα έχουμε και δύο σχολεία που πλημμύρισαν!

Αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η επικίνδυνη κατάσταση των σχολικών κτιρίων και στον Πειραιά, η ανυπαρξία συστηματικής συντήρησης και έργων πρόληψης-αποκατάστασης. Αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο η αδιαφορία του αστικού κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή. Η αδιαφορία του στη διασφάλιση ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών για εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα στα σχολεία. Τελικά, η αδιαφορία του για ότι έχει να κάνει με την περιουσία και τη ζωή του λαού. Το βλέπουμε ξανά αυτές τις ημέρες να συμβαίνει στη Θεσσαλία!

Το δικαίωμα για ασφαλή σχολεία, με σύγχρονο εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι αδιαπραγμάτευτο!

Απαιτούμε την άμεση και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος στα σχολεία, την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

programa kalypsi
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα σε δεκάδες δήμους που μετέχουν ήδη στο πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι