υπουργειο Παιδείας
Όσοι δεν πρόλαβαν να διακτινιστούν αναλαμβάνουν υπηρεσία αύριο Παρασκευή ή την Δευτέρα

Από σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 ανέλαβε υπηρεσία ένα μεγάλο μέρος των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Α Φάσης προλήψεων για το 2023-24.

Όσοι δεν πρόλαβαν να διακτινιστούν αναλαμβάνουν υπηρεσία αύριο Παρασκευή ενώ σίγουρα οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες θα αναγκάσουν αρκετούς αναπληρωτές που φεύγουν από περιοχές που έχουν πληγεί σημαντικά ή έχουν προσληφθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί να καθυστερήσουν την ανάληψη υπηρεσίας μέχρι την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία.

Ως γνωστόν το υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τροποποίησε τις σχετικές αποφάσεις πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ως προς την προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας των προσλαμβανομένων, την οποία καθόρισε, εκ νέου,  έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που πλήττουν περιοχές της χώρας.

Αυτό που οφείλει να κάνει το υπουργείο Παιδείας είναι να δώσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας καθώς και στην καλύτερη περίπτωση τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου να κατορθώσουν να αναλάβουν υπηρεσία, θα έχουν χάσει αρκετά ημερομίσθια από το αν αναλάμβαναν υπηρεσία την Πέμπτη 07.09.2023 και βεβαίως ακόμη περισσότερα από την 1η Σεπτεμβρίου που κανονικά θα έπρεπε να αναλαμβάνουν.

Ως γνωστό η έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας (διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 41 του ν.3528/2007 περί αξίωσης μισθού «3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας»).

Από πότε προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών

Ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε Πίνακες κατάταξης, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, όπως προβλέπει η Υ.Α. 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344/10.08.2020, λογίζεται η λογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Πρόσληψης, δηλαδή, η Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Σύμφωνα με την παράγραφο 3, του άρθρου 6 της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344 – 10/8/2020 με τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών λογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Πρόσληψης, υπό την προϋπόθεση ότι: α) η απόφαση πρόσληψης έχει εκδοθεί εντός του οικείου διδακτικού έτους. Εάν έχει εκδοθεί πριν την έναρξη του διδακτικού έτους, για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου νοείται ως εκδοθείσα κατά την εναρκτήρια ημερομηνία αυτού, β) η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός του οριζόμενου στην απόφαση πρόσληψης χρονικού διαστήματος. Τα οριζόμενα στην παρούσα παράγραφο δεν ισχύουν για την τοποθέτηση σε δυσπρόσιτη σχολική μονάδα. Στην περίπτωση αυτή ο διπλασιασμός της μοριοδότησης της περ. ββ’ της παρ. β’ του άρθρου 57 του ν. 4589/2019 υπολογίζεται από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στη δυσπρόσιτη σχολική μονάδα και για τις συγκεκριμένες ώρες απασχόλησης σε αυτό.

Β. Εναρξη μισθοδοσίας αναπληρωτών  H έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας. Γενικώς ισχύουν οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 41 του ν.3528/2007 (26 Α’) (περί αξίωσης μισθού) «3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες