pinakas
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διευκρινίσεις τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Διευκρινίσεις προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, αναφέρονται στην Εγκύκλιο υπ. αρ. πρωτ.: 105271/ΓΔ5/30.08.2021 του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πιο αναλυτικά, αναφέρονται οδηγίες και κατευθύνσεις του υπουργείου, στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο 105271/ΓΔ5/30.08.2021

Αναλυτικά

1. Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.00΄καθημερινά κατά τις ημέρες που έχουν οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες για τη μαζική ενημέρωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο Myschool από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, η καταχώριση των στοιχείων από τον αναπληρωτή στην εφαρμογή gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης και η αποδοχή από τον ίδιο της ψηφιακής σύμβασης. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του αναπληρωτή τη συγκεκριμένη ημέρα. 

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάληψης υπηρεσίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης αντί στη σχολική μονάδα (άρθρο 6, παρ. 1 τελευταίο εδάφιο της αριθμ. 104627/ΓΔ5/7.8.2020 υ.α. (Β΄3344)) η ψηφιακή σήμανση στο Myschool θα πρέπει να γίνει από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. 

2. Σε περίπτωση που αναπληρώτρια λόγω κύησης/λοχείας αναλάβει σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης διαφορετική από αυτήν που προσλήφθηκε, τότε, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιοχής πρόσληψης προβαίνει στην ψηφιακή σήμανση στο Myschool, ώστε στη συνέχεια η αναπληρώτρια να προβεί στη δήλωση των στοιχείων της και στην αποδοχή της ψηφιακής σύμβασης. 

3. Εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί σε εσπερινό σχολείο θα παρουσιαστούν για τη διαδικασία της ανάληψης σε πρωινό σχολείο που θα τους υποδείξει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατόπιν σχετικής επικοινωνίας ή εναλλακτικά, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. 

Επίσης το ΥΠΑΙΘΑ ενημερώνει τις Δ/νσεις Εκπ/σης ότι: 

  • “Δίνεται η δυνατότητα να αντλήσετε αναφορά από το ΟΠΣΥΔ, με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, προκειμένου να τις αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας. 
  • Οφείλετε να εκδώσετε τις σχετικές αποφάσεις τοποθέτησης των προσληφθέντων αναπληρωτών σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 9α της αριθμ. 104627/ΓΔ5/7.8.2020 υ.α.. 
  • Οι ψηφιακές συμβάσεις έχουν γίνει με προκαθορισμένες (default) τιμές ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης μειωμένου ωραρίου. Σε περίπτωση διαφοροποίησης θα πρέπει να προβαίνετε σε διόρθωση-τροποποίηση της σύμβασης σύμφωνα με την πρότερη διαδικασία”. 

Δείτε εδώ την εγκύκλιο 104627/ΓΔ5/7.8.2020

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων
σεραγεβο
Η πιο οικονομική πόλη της Ευρώπης για ένα σύντομο ταξίδι το 2026
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται σε λιγότερο προβεβλημένες πόλεις που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες και χαμηλότερο...
Η πιο οικονομική πόλη της Ευρώπης για ένα σύντομο ταξίδι το 2026