ΑΣΕΠ
«Ελπίζουμε τέλος στην δική σας ευαισθητοποίηση και στην εκδήλωση της συμπαράστασή σας στο δίκαιο αγώνα μας»

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί συγκεντρώνουν υπογραφές σε διαδικτυακό ψήφισμα του Avaaz, ζητώντας την στήριξη για την αποκατάσταση της πραγματικής προϋπηρεσίας τους στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023.

«Μια εκ των απαραίτητων προϋποθέσεων κατά την υποβολή της αίτησής µας, ήταν και η δήλωση των μηνών της προϋπηρεσίας µας. Όμως, εξαιτίας ασαφειών στις προαναφερθείσες προκηρύξεις, καθώς και της εύλογης πεποίθησή μας ότι είναι γνωστή στην υπηρεσία η συνολική πραγματική προϋπηρεσία, όπως προβλέπεται ρητά στο εδάφιο ε) κεφαλαίου Δ΄ τεύχους ΑΣΕΠ 4/20-02-2023, δηλώσαμε λιγότερους μήνες με συνέπεια -οδυνηρή όχι μόνο για μας αλλά και τις οικογένειες μας- να λάβουμε σειρά κατάταξης χαμηλότερη στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και απορριπτέων, των προαναφερθέντων προκηρύξεων», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Το ψήφισμα:

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, φίλες και φίλοι,  

Είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Στις 20.02.2023 σύμφωνα με τις υπ’ αρ. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π., κληθήκαμε να υποβάλουμε «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) για τη διαδικασία κατάταξης µε σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα. Μια εκ των απαραίτητων προϋποθέσεων κατά την υποβολή της αίτησής µας, ήταν και η δήλωση των μηνών της προϋπηρεσίας µας.  Όμως, εξαιτίας ασαφειών στις προαναφερθείσες προκηρύξεις, καθώς και της εύλογης πεποίθησή μας ότι είναι γνωστή στην υπηρεσία η συνολική πραγματική προϋπηρεσία, όπως προβλέπεται ρητά στο εδάφιο ε) κεφαλαίου Δ΄ τεύχους ΑΣΕΠ 4/20-02-2023, δηλώσαμε λιγότερους μήνες με συνέπεια -οδυνηρή όχι μόνο για μας αλλά και τις οικογένειες μας- να λάβουμε σειρά κατάταξης χαμηλότερη στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και απορριπτέων, των προαναφερθέντων προκηρύξεων.

Είναι όμως γνωστό ότι μία εκ των βασικών και θεμελιωδών αρχών του Κράτους Δικαίου είναι η αρχή της χρηστής διοίκησης καθώς και η αρχή  της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του  πολίτη  προς την Δημόσια Διοίκηση, η οποία οφείλει σε όλες τις εκφάνσεις της, να ενεργεί σύμφωνα µε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τους σκοπούς που αυτό περικλείει, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του έναντι αυτής. Επιπλέον, βασικότατος πυλώνας του Κράτους Δικαίου, αποτελεί και η συνταγματική αρχή της ισότητας, σύμφωνα µε την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι όμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται µε τον ίδιο τρόπο.

Μεταξύ των αρµοδιοτήτων και των σκοπών του Α.Σ.Ε.Π. είναι ο έλεγχος της πληρότητας, της ορθότητας και της γνησιότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών, από τους εκάστοτε συµµετέχοντες, για την πλήρωση συγκεκριμένων θέσεων εργασίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τοµέα. Ο ανωτέρω έλεγχος συνεπάγεται περαιτέρω τον ορθό υπολογισμό των µορίων και µηνών προϋπηρεσίας, όπως ρητώς αναφέρεται στην σχετική προκήρυξη ότι: «τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης θα διασταυρωθούν µε την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) µε τα αντίστοιχα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στους ηλεκτρονικούς φακέλους των εκπαιδευτικών στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ.»

Αναφορικά µε τις δικές µας υποβληθείσες αιτήσεις, διαπιστώνεται ότι ο Α.Σ.Ε.Π δεν διενήργησε τον απαραίτητο έλεγχο, ως όφειλε. Όμως σε αντίστροφες περιπτώσεις, όπου οι συµµετέχοντες δήλωσαν παραπάνω µήνες από τους αποτυπωμένους στο ΟΠΣΥΔ, προέβη στον προβλεπόμενο έλεγχο και στην διόρθωση αυτών, µε συνέπεια την ανάλογη κατάταξη τους στον σχετικό εκδοθέντα πίνακα. Οι συµµετέχοντες λοιπόν δεν αντιμετωπίστηκαν όλοι µε τον ίδιο τρόπο, αλλά άνισα και ανόµοια, κατά παράβαση της συνταγµατικής αρχής της ισότητας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, φίλες και φίλοι,   Όσοι υπήρξατε αναπληρωτές γνωρίζετε τι σημαίνει να μαζεύεις την προϋπηρεσία σου ώρα- ώρα, μέρα- μέρα, μήνα- μήνα, έτος -έτος, σπυρί σπυρί! Τα λάθη, απ’ όπου κι αν προέρχονται, μπορούν και πρέπει άμεσα να διορθώνονται καθώς αυτή η προϋπηρεσία είναι γνωστή και προσβάσιμη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δηλώνουμε λοιπόν την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση γιατί η αλήθεια μας είναι νόμιμη και βάσιμη. Ελπίζουμε τέλος στην δική σας ευαισθητοποίηση και στην εκδήλωση της συμπαράστασή σας στο δίκαιο αγώνα μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα