Στοιχεία ΣΟΚ για τις προσλήψεις αναπληρωτών σε μεγάλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης: 6 στους 10 μαθητές με ειδικές ανάγκες χωρίς εκπαιδευτικούς!
Το Υπουργείο συμβάλει με αυτόν τον τρόπο και στην ιδιωτικοποίηση πλευρών της δημόσιας εκπαίδευσης

Με στοιχεία που συγκέντρωσε και δημοσιεύει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών ανατολικής Αττικής “Κ. Σωτηρίου”, σε μία από τις μεγαλύτερες διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας, η κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή είναι πολύ κάτω από το 50%.

Συγκεκριμένα για τα 1060 εγκεκριμένα αιτήματα παράλληλης στήριξης η Δ/νση Ανατολικής Αττικής ζητά από το ΥΠΑΙΘ 860 εκπαιδευτικούς καθώς πολλές διαγνώσεις αφορούν 12 ωρα και 8 ώρα στήριξης. 

Οι προσλήψεις ήταν 371 που σημαίνει ότι προσλήφθηκε μόνο το 43% των επίσημων αιτημάτων.

Στις προσλήψεις για τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία, παρά τα 75 κενά που δήλωσε η διεύθυνση, οι προσλήψεις ήταν μόλις 20.

Σε όλα αυτά προστίθενται και άλλοι παράγοντες που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, όπως ότι ένας αριθμός εκπαιδευτικών δε θα αναλάβει υπηρεσία, είτε λόγω αδειών, είτε λόγω αδυναμίας ευρέσεως κατοικίας στη Αττική, μιας που οι τιμές ενοικίων πλέον είναι εξωφρενικές. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που κυριολεκτικά ναρκοθετεί τη λειτουργία των σχολείων τινάζοντας στον αέρα τον προγραμματισμό. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Ανατολικής Αττικής "Κώστας Σωτηρίου"

Το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και στην ΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !

Β΄ Φάση αναπληρωτών άμεσα!

Στην Α’ φάση αναπληρωτών, τριών Δεκάδες εκπαιδευτικοί μετά από πολλά χρόνια στη ζωή των σχολείων μας έμειναν έξω από αυτά. Οι λόγοι: Η πολιτική αναλγησία και κατάφωρη αδικία του ψηφιακού υπουργού ΥΠΑΙΘ απέναντι στα λάθη ΑΣΕΠ. Κόφτης υπουργείου στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας. Το ΥΠΑΙΘ με περίσσιο θράσος και αλαζονεία  πετσοκόβει με τον χειρότερο τρόπο τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών της παράλληλης με αποτέλεσμα μαθητές με διαγνώσεις να μην λάβουν την στήριξη που χρειάζονται. 

Το ΥΠΑΙΘ εφαρμόζει τον απόλυτο κόφτη στις παράλληλες στηρίξεις (ΠΣ), πετσοκόβοντάς τες ανοίγοντας το Κουτί της Πανδώρας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, προκαλώντας συγχρόνως χάος στα σχολεία . ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Για τα 1060 εγκεκριμένα αιτήματα παράλληλης στήριξης η Δ/νση Ανατολικής Αττικής ζητά από το ΥΠΑΙΘ 860 εκπαιδευτικούς καθώς πολλές διαγνώσεις αφορούν 12 ωρα και 8 ώρα στήριξης. Οι προσλήψεις ήταν 371 που σημαίνει ότι προσλήφθηκε μόνο το 43% των επίσημων αιτημάτων της δ/νσης.

Για τις υπόλοιπες προσλήψεις 

  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΑΙΤΗΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  ΠΛΗΡΕΣΜΕΙΩΜΈΝΟ 
Γενική ΑγωγήΠΕ 05 ΓΑΛΛΙΚΑ32    10 + 2 ΑΜΩ
 ΠΕ 06 ΑΓΓΛΙΚΑ4434 για Ν/Γ49 & 44 ΑΜΩ για Ν/Γ
 ΠΕ 07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ21    9+2ΑΜΩ
 ΠΕ 08 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ51 73
 ΠΕ 11 ΦΑ53 76
 ΠΕ 60176 192
 ΠΕ 70185 185
 ΠΕ79.01/ΤΕ16 ΜΟΥΣ10 16
 ΠΕ 86 ΠΛΗΡΟΦ.10 14
 ΠΕ 91.01 & 91.02 ΘΑ25 35
  
Ειδική Αγωγή Ειδικά & ΤΕ ΠΕ 7020 75
  
 ΠΕ 605  11

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής  επιδιώκει να παίξει το ρόλο του κόφτη σε τοπικό επίπεδο για να χωρέσει τις ανάγκες στον στενό κορσέ των ελάχιστων προσλήψεων του υπουργείου.

Έτσι επιδίδεται σε  περικοπές των 2ων Τμημάτων Ένταξης, κωλυσιεργεί -καθώς επανεκκινεί τη διαδικασία διχοτομήσεων και τριχοτομήσεων τμημάτων ώστε να καθυστερήσει η έγκριση τους και να μην έχει υποχρέωση να τα καλύψει από την αρχή της χρονιάς οδηγώντας πιθανά στις καλένδες τη λειτουργία τους αν δεν υπάρξει επάρκεια αναπληρωτών αργότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω περικεκομμένες προσλήψεις συνυπολογίζοντας τις δεκάδες άδειες μονίμων που κατατίθενται  από την Παρασκευή 1/9 στη Δ/νση Αν. Αττικής δεδομένου ότι πολλές συναδέλφισσες από τις νεοπροσληφθείσες δε θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία λόγω αδειών κύησης/λοχείας κλπ δεδομένου των πανάκριβων και δυσεύρετων κατοικιών στην Αν. Αττική, συνάδελφοι/ισσες δε θα αναλάβουν υπηρεσία αντιλαμβανόμαστε ότι  δεκάδες θα είναι τα κενά στα σχολεία μας.

Θα επανέλθουμε και αναλυτικά με το ξεκίνημα της σχ. χρονιάς! πολλά ολοήμερα δε θα ανοίξουν ώρες /μαθήματα ειδικοτήτων θα μείνουν αδιάθετες ή θα καλυφθούν εκ των ενόντων κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης θα αναλαμβάνει πολλά παιδιά ταυτόχρονα σε κάθε τμήμα (Αν σε ένα τμήμα υπάρχουν δυο, τρία, τέσσερα ή παραπάνω παιδιά που χρειάζονται ΠΣ θα τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός για όλα τα παιδιά!).

Ακόμα χειρότερα ο εκπαιδευτικός της Π.Σ. θα μοιράζεται και σε διαφορετικά τμήματα, ενώ σε Νηπιαγωγεία μπορεί να μοιράζεται και σε περισσότερα σχολεία!!! Παλιά μου τέχνη κόσκινο και ακόμα χειρότερα δηλαδή για ΥΠΑΙΘ, αφού τα προηγούμενα χρόνια αντιπαλεύαμε την τακτική του ΥΠΑΙΘ και της  Δ/νσης να επιτρέπουν το μοίρασμα της παράλληλης στήριξης του εκπαιδευτικού σε δυο και 3  παιδιά.

Απρόκλητα το Υπουργείο συμβάλει με αυτόν τον τρόπο και στην ιδιωτικοποίηση πλευρών της δημόσιας εκπαίδευσης, αφού εξαναγκάζει τους γονείς να αναζητήσουν μόνοι τους την πλήρη στήριξη των παιδιών τους σε ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις και βοηθητικό/ ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, διογκώνοντας έτσι την μαύρη εργασία μέσα στα δημόσια σχολεία.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική! Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά! Είμαστε εξοργισμένοι/ες, μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικοί και γονείς! Ενημερώνουμε εκπαιδευτικούς και γονείς σε κάθε σχολείο για να προετοιμάσουμε άμεσες αντιδράσεις διεκδίκησης της αυτονόητης κάλυψης όλων των πραγματικών αναγκών.

Απαιτούμε την κάλυψη των κενών ειδικοτήτων αποκλειστικά από τους συναδέλφους/ισσες με αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο. Ζητάμε από τη  Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να δώσει όλα τα κενά για τη Β΄ φάση αναπληρωτών  για κάλυψη όλων των αναγκών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα