παμακ
Ο κάθε διδάσκων μπορεί με ευκολία να εναλλάσσει την παρουσίαση του μαθήματός του ανάμεσα στις νέες οθόνες και τον παραδοσιακό μαυροπίνακα, να πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις υψηλής ευκρίνειας και να ενεργοποιεί την ασύρματη κοινή χρήση (hotspot)

Σε συνολικά 22 αίθουσες και αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητής Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης», ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση υπερσύγχρονων «έξυπνων» διαδραστικών οθονών, οι οποίες καθιστούν τις διαλέξεις εύκολες, εντυπωσιακές, με δυνατότητες που δεν υπήρχαν ώς σήμερα.

 Συγκεκριμένα, οι νέες οθόνες που εγκαταστάθηκαν σε όλες τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα του πρώτου ορόφου καθώς και στις αίθουσες 11 και 16 του ημιωρόφου, ενσωματώνουν πλήθος λειτουργιών και κάθε μια αποτελεί έναν αυτόνομο ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού διαθέτουν λειτουργικά συστήματα Android και Windows, καθώς και «έξυπνη γραφή», που αντικαθιστά τον συμβατικό πίνακα.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού, καθηγητής Νικόλαος Σαμαράς, «οι νέες οθόνες που έχουν εγκατασταθεί προσφέρουν δυνατότητες που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Για παράδειγμα, ο κάθε διδάσκων μπορεί με ευκολία να εναλλάσσει την παρουσίαση του μαθήματός του ανάμεσα στις νέες οθόνες και τον παραδοσιακό μαυροπίνακα, να πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις υψηλής ευκρίνειας και να ενεργοποιεί την ασύρματη κοινή χρήση (hotspot). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση του υπολογιστή με πολλαπλούς τρόπους, όπως HDMI, VGA, USB ή ασύρματα μέσω δικού του λογισμικού, με άλλες συσκευές.»

»Επιπλέον, οι νέες διαδραστικές οθόνες υποστηρίζουν πλήθος άλλων δυνατοτήτων και λειτουργιών, εύκολων στη χρήση, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει τον Σεπτέμβριο, πριν από την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2023 – 2024».

Παράλληλα, με τις νέες οθόνες στις αίθουσες διατηρήθηκε ο υφιστάμενος εξοπλισμός με τον βιντεοπροβολέα και το πανί προβολής, ενώ στο νέο ακαδημαϊκό έτος θα αρχίσει και η προσθήκη HDMI καλωδίων για τη σύνδεση των υπολογιστών.

Επιπλέον, συμπληρωματικά προς τη λειτουργία των νέων διαδραστικών οθονών αναμένεται στις αρχές του νέου ακαδημαϊκού έτους η εγκατάσταση εξοπλισμού νέας γενιάς, για την καλύτερη ασύρματη πρόσβαση σε όλα τα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας του Ιδρύματος, η οποία θα προσφέρει μια καινούργια και πιο αποτελεσματική διδακτική εμπειρία τόσο στους παλαιούς όσο και στους νέους φοιτητές που θα εγγραφούν φέτος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα