βασεις εισαγωγής 2022
Η Ελάχιστη βάση εισαγωγής "μοιράζει" αποκλεισμούς!

Η Ισιδώρα Κόχιλα, μητέρα υποψήφιας των φετινών Πανελλαδιιών εξετάσεων γράφει στο alfavita.gr για την περίπτωση της κόρης της που όπως κι άλλοι υποψήφιοι αποκλείστηκε από τη σχολή που βρίσκεται στον τόπο μόνιμης κατοικίας της και αναγκάζεται να μεταναστεύσει εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Η επιστολή

Παίρνοντας θάρρος απο την επιστολή της Ζηνοβίας Κονταξοπούλου αλλά και τις άλλες επιστολές που διάβασα θέλω να αναφέρω και την περίπτωση της κόρης μου, Αναστασίας, η οποία αν και συγκέντρωσε 20.350 μόρια δεν μπορεί να εισαχθεί στο τμήμα αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχοντας υπερβεί την ελάχιστη βάση κατά πολύ στα μαθήματα και στο γραμμικό σχέδιο, στο ελεύθερο δεν κατάφερε να πιάσει την ελάχιστη βάση παίρνοντας 13,2 .

Η Αναστασία θα μεταναστεύσει λοιπόν στην Πάτρα.

Θα "τιμωρηθεί" στην πραγματικότητα γιατί δεν είναι πολύ καλή ζωγράφος.

Ελπίζω η "θυσία" όλων αυτών των παιδιών , που έδωσαν έναν δυσκολότερο αγώνα από άλλα παιδιά (μιας και ασχολήθηκαν πολλές ώρες και με το σχέδιο) να προβληματίσει όσους αποφάσισαν τα παραπάνω.

Ισιδώρα Κόχιλα. 

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποκλείει και αριστούχους

αριστούχοι υποψήφιοι, με υψηλές επιδόσεις αποκλείστηκαν από τις Αρχιτεκτονικές λόγω του ότι στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν ουσιαστικά στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων και προσφεύγουν αναγκαστικά και με την ευλογία του Υπουργείου Παιδείας στην εξωσχολική βοήθεια. 

Τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα» κατέρρευσαν από τους ίδιους τους αριθμούς, αφού υποψήφιοι με πολύ υψηλές βαθμολογίες, που είχαν την «ατυχία» να επιλέξουν σχολές με ειδικά μαθήματα αποκλείστηκαν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους.

Η Επιστολή μιας υποψήφιας στο alfavita.gr και η βαθμολογία που συγκέντρωσε

Το ίδιο συνέβη και φέτος. Να τι γράφει στο alfavita.gr υποψήφια στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις η οποία πέτυχε περισσότερο από 22.000 μόρια (πολύ υψηλότερα από τη βάση της σχολής που ήθελε) αλλά αποκλείστηκε λόγω της ΕΒΕ στο Ελεύθερο Σχέδιο (η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)ένα μάθημα που ουσιαστικά δεν διδάσκεται καν στο σχολείο…

Γεια σας, ονομάζομαι Ζηνοβία Κονταξοπούλου, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μορια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο(η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει  να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο… 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

Σας επισυνάπτω αναλυτικά τους βαθμούς μου

στοιχεία υποψήφιας

Άλλος πατέρας υποψήφιας γράφει στο alfavita.gr

Καλημέρα, διάβασα με ενδιαφέρον το δημοσίευμα για την άριστη μαθήτρια Ζ*******.
Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για την άριστη επίδοση της, επειδή και η δίκη μου κόρη έχει έρθει αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα κατανοώ την απογοήτευση της και την πικρία της για το εν λόγω σύστημα, επίσης γνωρίζω ότι για να επιτύχει αυτήν την επίδοση τι προσπάθεια και θυσίες έχει κάνει και πόσο άδικο είναι αυτό που της συμβαίνει.
Η δική μου κόρη έπιασε 20.300 μόρια και έχει γράψει φυσική 18,3 χημεία 18,6 μαθηματικά 17,7 ελεύθερο σχέδιο 13,7 και γραμμικό 15,3, συνεπώς μένει έξω, λες και το Μετσόβιο είναι καλών τεχνών για ζωγραφική την στιγμή που ένα βαθμολογητής έβαλε 63/100 και άλλος 74/100 μιλάμε για τόσο αντικειμενικό σύστημα!!!

Πρέπει να ντρέπονται.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το Μετσόβιο έχει γενικά ΕΒΕ γενικά 13,25 και η Πάτρα 15,90 δηλαδή πως γίνεται κάποιος να αποκλείεται από την Πάτρα αλλά να μπορεί να περνάει στην Αθήνα;

Είμαι πατέρας τριών παιδιών που τα δυο πρώτα παιδιά μου σπούδασαν συγχρόνως και τα δυο στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο ένας μηχανολόγος μηχανικός ο άλλος πληροφορική και δεν μπόρεσα να φέρω τον έναν Αθήνα λόγω που είμαι μισθωτός και δηλώνω μέχρι ευρώ τον μισθό μου.
Δηλαδή τρίτεκνος και με δυο παιδιά να σπουδάζουν στην επαρχία αποκλείστηκε μεταγραφή στο τόπο κατοικίας μας Αθήνα.
Έρχεται τώρα και αυτό με την κόρη μου και μας δίνει το σύστημα ένα ακόμη χτύπημα.
Τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου.
Δυστυχώς θα αναγκαστεί η κόρη μου να σπουδάσει στην Αθήνα κάτι διαφορετικό από αυτό που ονειρεύτηκε και πάλεψε σκληρά.

Και άλλος πατέρας γράφει στο alfavita.gr: Έσβησε το όνειρό του για 0,6

Η βαθμολογία του φέτος στο Ελεύθερο σχέδιο ήταν μισή μονάδα πάνω από την περσινή ΕΒΕ! 

Χάθηκε για 6 εκατοστά!!! 14,40 στο Ελεύθερο και έμεινε εκτός ΑΠΘ. 

εβε

 

εβε

Ενδεικτικό σχέδιο από δουλειά του 

σχέδιο υποψήφιου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"