Thumbnail
«Η κόρη μου είχε όνειρα και τα άγγιξε αλλά ήρθε μια αιφνιδιαστική ρύθμιση και της τα άρπαξε» - Ακόμα μια ανοιχτή επιστολή μητέρας υποψήφιας που αποκλείστηκε από τη σχολή που επιθυμούσε εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

«Βροχή» έρχονται στο alfavita οι επιστολές υποψηφίων και των γονέων τους που διαμαρτύρονται για την άδικη ρύθμιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που αποκλείει χιλιάδες υποψηφίους με υψηλές βαθμολογίες από την σχολή που επιθυμούσαν. 

Παρακάτω, ακολουθεί η ανοιχτή επιστολής της Ειρήνης Κοντογεωργίου για την κόρη της που αποκλείστηκε από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, παρά το γεγονός ότι στις φετινές πανελλαδικές συγκέντρωσε σχεδόν 2.000 μόρια πάνω από την περσινή βάση εισαγωγής. 

Ακολουθεί η επιστολή:

Κυρία Υπουργέ,

Επιτρέψτε μου να σας απευθυνθώ με την ιδιότητα της μητέρας καθώς ελπίζω ότι μέσω αυτής θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε πιο ουσιαστικά.

Η κόρη μου ήρθε χθες δακρυσμένη από το 2ο Πρότυπο/Πειραματικό Λύκειο της Αθήνας, κρατώντας το απολυτήριό της. Το πήρε με άριστα 20. 

Στις Πανελλαδικές έγραψε εξαιρετικά, συγκέντρωσε περίπου 21.000 μόρια αλλά η ΕΒΕ την αποκλείει από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, παρόλο που συγκέντρωσε σχεδόν 2.000 μόρια πάνω από την περσινή βάση εισαγωγής.

Την κοιτούσα να δακρύζει κρατώντας το “μέγιστο αριστείο” και σίγουρα καταλαβαίνετε, ράγιζε η καρδιά μου τόσο λόγω της οδυνηρότητας των συναισθημάτων όσο και λόγω της αμηχανίας μου. Δεν ήξερα τί να της πω. 

Το λόγια στερεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις κυρία Υπουργέ. Έζησα όλη της την υπερπροσπάθεια να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της  “αριστείας” μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη της καραντίνας.

Με τη συνεχή αγωνία μην κολλήσουμε covid, με τα μάτια της  να πονάνε λόγω της τηλεκπαίδευσης (2 φορές χρειάστηκε να αλλάξει γυαλιά οράσεως), με το ελεύθερο σχέδιο να το διδάσκεται  δισδιάστατο μέσα από τον υπολογιστή (!) και βέβαια όχι δωρεάν, με τις δια ζώσης επαφές απαγορευμένες. Είχαμε πειστεί όλοι όμως  στο σπίτι, και κυρίως εκείνη, πως αν αντέξουμε -οικονομικά, ψυχολογικά, σωματικά-  τότε θα αποζημιωθεί.

Τα κατάφερε.  “Αρίστευσε”. Και αποζημιώθηκε με αποκλεισμό από μια σχολή στην οποία κανείς στη χώρα δεν αμφιβάλλει ότι της αξίζει να εισαχθεί.

Κυρία Υπουργέ, παρακαλώ να μου πείτε τί μπορώ να απαντήσω σε αυτά τα υγρά νεανικά μάτια που με κοιτούν με θλίψη και απορία. 

Ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τις εξαγγελίες και τις προθέσεις της Πολιτείας; Ότι πρέπει να αποδεχτεί το ρόλο της παράπλευρης  απώλειας μιας μεταρρύθμισης; Ότι είναι μια “αστοχία του συστήματος”; Πώς μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το βίαιο κι απολύτως άδικο των φτερών της πάνω που ετοιμαζόταν να πετάξει;

Είχε όνειρα και τα άγγιξε αλλά ήρθε μια αιφνιδιαστική ρύθμιση και της τα άρπαξε. Υπάρχει κάποια απάντηση; 

Ειρήνη Κοντογεωργίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα