panellinies panelladikes
Nick Paleologos / SOOC
Όπως σημειώνει αριστούχος υποψήφια σε επιστολή της προς το alfavita.gr, η ΕΒΕ και η αδυναμία ενοικίασης σπιτιού σε άλλη πόλη την οδηγούν στην επιλογή σχολής εκτός ενδιαφερόντων της

Νέα επιστολή αριστούχου των πανελληνίων 2021, η οποία δεν περνά στη σχολή προτίμησής της λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr

Παρόλο που συγκέντρωσε 20.795 μόρια, η υποψήφια, μέλος πενταμελούς οικογένειας, καταφέρνει να περάσει στην Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων. Όπως όμως τονίζει, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ενοικίασης σπιτιού, καθώς ήδη τα δύο της αδέρφια βρίσκονται σε άλλες πόλεις.

Κατά συνέπεια οδηγείται αναγκαστικά στην επιλογή κάποιας άλλης σχολής, εκτός των ενδιαφερόντων της.

Η αριστούχος των πανελλαδικών αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Βλέποντας την απάντηση σας στην επιστολή του συμμαθητή μου, αποθαρρύνομαι αλλά ελπίζω να κατανοήσετε το πρόβλημά μας και να δώσετε λύσεις. Παράλληλα, απευθύνομαι στις πρυτανείες των Πανεπιστημίων και τους καλώ να μειώσουν τους συντελεστές σε 0,8 ώστε να ανταμειφθούμε όλοι για τους κόπους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Τέλος, το λιγότερο που θα ήταν αρκετό είναι να διευκρινίσετε πριν τη λήξη του μηχανογραφικού, αν άτομα σαν εμένα έχουν το δικαίωμα μεταγραφής έτσι ώστε να με βοηθήσετε να δηλώσω υπεύθυνα την πρώτη μου πλέον επιλογή».

Ολόκληρη η επιστολή της μαθήτριας:

Αξιότιμη κ. Κεραμέως,

Όντας κι εγώ υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων του 2021, πήρα το θάρρος μετά από μέρες να απευθυνθώ σε εσάς ελπίζοντας στην κατανόηση και την αλληλεγγύη σας.

Φέτος κατάφερα να μαζέψω 17745 μόρια στα μαθήματα και 3050 μόρια στα ειδικά μαθήματα (12,4 στο ελεύθερο και 18,1 στο γραμμικό σχέδιο) συνολικά 20795 μόρια, χωρίς όμως αυτές οι επιδόσεις να μου χαρίζουν την είσοδο σε κάποια από τις πρώτες επιλογές μου.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο βαθμός μου στο ελεύθερο σχέδιο είναι χαμηλότερος από την ορισμένη ΕΒΕ με αποτέλεσμα απευθείας να έχω σαν μόνη επιλογή την Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μπείτε λίγο στη θέση μου κυρία Υπουργέ και στη θέση πολλών άλλων συμμαθητών μου που συμπάσχουν…

Πώς ένα νομοσχέδιο μπορεί να χαλάσει τον πολλών χρόνων στόχο μου;

Μπορεί.

Αρχικά, είμαι μέλος πενταμελούς οικογένειας, με τα δύο αδέρφια μου να σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις (Βόλο και Θεσσαλονίκη) πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορώ να επιβαρύνω οικονομικά την οικογένειά μου με τρίτο σπίτι. Ίσως σκεφτήκατε να πάρω μεταγραφή. Δυστυχώς μέχρι τώρα φαίνεται να μην γίνονται έγκυρες οι μεταγραφές σε σχολές που δε μπορούν να δηλωθούν στο μηχανογραφικό. Αυτό απευθείας με αναγκάζει να αλλάξω την πρώτη μου επιλογή και να πάω σε κάποια σχολή που δε με ενδιαφέρει αρκετά.

Βλέποντας την απάντηση σας στην επιστολή του συμμαθητή μου, αποθαρρύνομαι αλλά ελπίζω να κατανοήσετε το πρόβλημά μας και να δώσετε λύσεις. Παράλληλα, απευθύνομαι στις πρυτανείες των Πανεπιστημίων και τους καλώ να μειώσουν τους συντελεστές σε 0,8 ώστε να ανταμειφθούμε όλοι για τους κόπους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Τέλος, το λιγότερο που θα ήταν αρκετό είναι να διευκρινίσετε πριν τη λήξη του μηχανογραφικού, αν άτομα σαν εμένα έχουν το δικαίωμα μεταγραφής έτσι ώστε να με βοηθήσετε να δηλώσω υπεύθυνα την πρώτη μου πλέον επιλογή.

Με εκτίμηση,

Α.Μ. μαθήτρια Γενικού Λυκείου της Αλεξανδρούπολης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας
Ένα διαφορετικό τεστ προσωπικότητας έχει γίνει viral και υπόσχεται να αποκαλύψει αυτό που μισείτε στον σύντροφό σας
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας