υπουργειο Παιδείας
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.

Το θέμα της δυσλειτουργίας της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ, το ζήτημα των εκπτώσεων στα εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν στις εκλογές, ενημέρωση για το αναμενόμενο ΦΕΚ διορισμών και το χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών, αλλά και τις απαράδεκτες δηλώσεις Ψαριανού για τους εκπαιδευτικούς, συζήτησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην πρώτη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υπηρεσιακό Υπουργό παιδείας κ.Χρήστο Κίττα.

Για το θέμα των λαθών, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Την Τετάρτη 7/6/23 πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κίττα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε τα εξής ζητήματα:

  1. Εξηγήθηκε στον Υπουργό η δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ, που είχε ως αποτέλεσμα να μην προσμετρηθούν μόρια συναδέλφων, κυρίως λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων και του ζητήθηκε να ξανανοίξει η πλατφόρμα για 2 ημέρες για όσους/ες έχουν ήδη κάνει αίτηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.

  2. Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, ζητήθηκε να υπάρξουν εκπτώσεις στα ΜΜΜ για τους/τις εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα για όσους/ες υπηρετούν σε νησιά ή σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων από τον τόπο που ψηφίζουν να τους επιτραπεί να μην επιστρέψουν στον τόπο υπηρέτησης με δεδομένο ότι 30 Ιούνη κλείνουν τα σχολεία, εφόσον δεν εμπλέκονται σε διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Να ολοκληρωθούν οι διοικητικές εργασίες πριν τις εκλογές και να γίνουν ηλεκτρονικά οι λοιπές διαδικασίες (χαρτιά αναπληρωτών/τριών κλπ). Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία για τις εκπτώσεις και να εξετάσει νομικά τις δυνατότητες για το δεύτερο αίτημα.

  3. Ζητήθηκε ενημέρωση για το αναμενόμενο ΦΕΚ διορισμών και το χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται η απάντηση του ΣτΕ για το αίτημα εξαίρεσης που έχει καταθέσει το ΥΠΑΙΘ.

  4. Τέλος, ζητήθηκε από τον Υπουργό να πάρει δημόσια θέση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ψαριανού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

airpods
Τι να κάνετε αν το ένα από τα δύο ακουστικά AirPod δεν λειτουργεί σωστά
Αρκετοί χρήστες έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι με ένα συχνό πρόβλημα: το ένα από τα δύο ακουστικά σταματά να λειτουργεί.
Τι να κάνετε αν το ένα από τα δύο ακουστικά AirPod δεν λειτουργεί σωστά
σαντουιτς
Καπνιστός σολομός: Τι δείχνουν οι έρευνες για πιθανή επιβάρυνση στην υγεία
Τα τελευταία χρόνια, όμως, η επιστημονική κοινότητα εξετάζει πιο προσεκτικά τις πιθανές επιπτώσεις της συστηματικής κατανάλωσής τους στην υγεία.
Καπνιστός σολομός: Τι δείχνουν οι έρευνες για πιθανή επιβάρυνση στην υγεία
fisiki.jpg
Λύνεται παλιό αίνιγμα της φυσικής : Πώς εξελίσσονται οι επιφάνειες στον χρόνο
Το 1986 προτάθηκε η εξίσωση Kardar–Parisi–Zhang (KPZ), ένα θεωρητικό μοντέλο που επιχειρεί να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο "χτίζονται"...
Λύνεται παλιό αίνιγμα της φυσικής : Πώς εξελίσσονται οι επιφάνειες στον χρόνο