υπουργειο Παιδείας
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.

Το θέμα της δυσλειτουργίας της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ, το ζήτημα των εκπτώσεων στα εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν στις εκλογές, ενημέρωση για το αναμενόμενο ΦΕΚ διορισμών και το χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών, αλλά και τις απαράδεκτες δηλώσεις Ψαριανού για τους εκπαιδευτικούς, συζήτησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην πρώτη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υπηρεσιακό Υπουργό παιδείας κ.Χρήστο Κίττα.

Για το θέμα των λαθών, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Την Τετάρτη 7/6/23 πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κίττα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε τα εξής ζητήματα:

  1. Εξηγήθηκε στον Υπουργό η δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ, που είχε ως αποτέλεσμα να μην προσμετρηθούν μόρια συναδέλφων, κυρίως λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων και του ζητήθηκε να ξανανοίξει η πλατφόρμα για 2 ημέρες για όσους/ες έχουν ήδη κάνει αίτηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον ΟΠΣΥΔ και αν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα θα ξανανοίξει η πλατφόρμα.

  2. Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, ζητήθηκε να υπάρξουν εκπτώσεις στα ΜΜΜ για τους/τις εκπαιδευτικούς που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα για όσους/ες υπηρετούν σε νησιά ή σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων από τον τόπο που ψηφίζουν να τους επιτραπεί να μην επιστρέψουν στον τόπο υπηρέτησης με δεδομένο ότι 30 Ιούνη κλείνουν τα σχολεία, εφόσον δεν εμπλέκονται σε διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Να ολοκληρωθούν οι διοικητικές εργασίες πριν τις εκλογές και να γίνουν ηλεκτρονικά οι λοιπές διαδικασίες (χαρτιά αναπληρωτών/τριών κλπ). Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία για τις εκπτώσεις και να εξετάσει νομικά τις δυνατότητες για το δεύτερο αίτημα.

  3. Ζητήθηκε ενημέρωση για το αναμενόμενο ΦΕΚ διορισμών και το χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται η απάντηση του ΣτΕ για το αίτημα εξαίρεσης που έχει καταθέσει το ΥΠΑΙΘ.

  4. Τέλος, ζητήθηκε από τον Υπουργό να πάρει δημόσια θέση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ψαριανού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη