Thumbnail
Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένοι γονείς με ισχύ και επιρροή ασκείται bullying σε διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς, επιβραβεύονται οι μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες φοίτησης, τιμωρούνται οι συνεπείς μαθητές και ευτελίζονται το έργο του εκπαιδευτικού και ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων

Πανικόβλητοι  εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά σχολεία, υποχρεώθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με γονείς, οι οποίοι, προσκομίζοντας πάσης φύσεως «δικαιολογητικά», απαίτησαν την διαγραφή δεκάδων απουσιών των παιδιών τους!

Αυτό καταγγέλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) αναφερόμενη στην προεκλογικού χαρακτήρα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  για την καταχώριση των απουσιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν προσμετρώνται για τον χαρακτηρισμό φοίτησης, εάν «δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά́ σε αντικειμενικούς λογούς ανωτέρας βίας».

Στην εγκύκλιο δεν περιγράφεται τι εννοείται με τον όρο «ανωτέρα βία» και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων/δικαιολογητικών που να πιστοποιούν ότι ένας μεγάλος αριθμός απουσιών μαθητών οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες.

«Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν δείχνει απλώς ότι αντιμετωπίζει την Παιδεία ως χώρο ικανοποίησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζει τον ρόλο του σχολείου ως φορέα αγωγής. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένοι γονείς με ισχύ και επιρροή ασκείται bullying σε διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς, επιβραβεύονται οι μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες φοίτησης, τιμωρούνται οι συνεπείς μαθητές και ευτελίζονται το έργο του εκπαιδευτικού και ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. Αν αυτή είναι η άποψη ορισμένων, ας ψηφίσουν νόμο που θα καθιερώνει το homeschooling και την αποστολή των απολυτηρίων σε συσκευασία δώρου στο σπίτι των «κοπανατζήδων»., σημειώνει η ΟΙΕΛΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Χτύπημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην αυτονομία του εκπαιδευτικού και στους συνεπείς μαθητές και γονείς η «προεκλογική» εγκύκλιος για την αιτιολόγηση κάθε απουσίας!

Τραγικές συνέπειες έχει, όπως πληροφορούμαστε από πολλούς συναδέλφους ιδιωτικών σχολείων, η προεκλογικής έμπνευσης εγκύκλιος Α.Π. 55111 /ΓΔ4/17-05-2023 για την καταχώριση των απουσιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν προσμετρώνται για τον χαρακτηρισμό φοίτησης, εάν «δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά́ σε αντικειμενικούς λογούς ανωτέρας βίας». Στην εγκύκλιο δεν περιγράφεται τι εννοείται με τον όρο «ανωτέρα βία» και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων/δικαιολογητικών που να πιστοποιούν ότι ένας μεγάλος αριθμός απουσιών μαθητών οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες.

Είναι ξεκάθαρο ότι η έκδοση της εγκυκλίου αυτής είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. «Έκλεισε το μάτι» σε κάποιους γονείς που ήθελαν να «διασώσουν» τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία επέδειξαν ασυνέπεια στη διάρκεια του σχολικού έτους και άνοιξε έτσι τον ασκό του Αιόλου. Πανικόβλητοι οι συνάδελφοί μας υποχρεώθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με γονείς, οι οποίοι, προσκομίζοντας πάσης φύσεως «δικαιολογητικά», απαίτησαν την διαγραφή δεκάδων απουσιών των παιδιών τους.

Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν δείχνει απλώς ότι αντιμετωπίζει την Παιδεία ως χώρο ικανοποίησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζει τον ρόλο του σχολείου ως φορέα αγωγής. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένοι γονείς με ισχύ και επιρροή ασκείται bullying σε διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς, επιβραβεύονται οι μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες φοίτησης, τιμωρούνται οι συνεπείς μαθητές και ευτελίζονται το έργο του εκπαιδευτικού και ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. Αν αυτή είναι η άποψη ορισμένων, ας ψηφίσουν νόμο που θα καθιερώνει το homeschooling και την αποστολή των απολυτηρίων σε συσκευασία δώρου στο σπίτι των «κοπανατζήδων».

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τους συναδέλφους να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά ακραίου γονεϊκού bullying, τα οποία θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ενδεχόμενη αναθεώρηση της μη προσμέτρησης των απουσιών. Επίσης, θα ζητήσει από τις Διευθύνσεις να ανακοινώσουν πόσοι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και με πόσες απουσίες προήχθησαν ή απολύθηκαν, κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

doc_20121129_1027943_adedy.jpg
ΑΔΕΔΥ: Γνωμοδότηση για την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της «στοχοθεσίας-αξιολόγησης»
Αποστολή γνωμοδοτικού σημειώματος για ζητήματα σχετικά με την προκηρυγμένη «απεργία – αποχή» από την «στοχοθεσία – αξιολόγηση» Ν.4940/2022
ΑΔΕΔΥ: Γνωμοδότηση για την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της «στοχοθεσίας-αξιολόγησης»
vivlia
Σχολικά βιβλία: Πώς μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα επεξεργαστείτε
Aν στα βιβλία μιας τάξης επιλέξουμε «διδακτικά πακέτα βιβλία pdf» μπορούμε να κατεβάσουμε τα βιβλία σε μορφή αρχείων PDF. Η λύση αυτή δε δίνει...
Σχολικά βιβλία: Πώς μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα επεξεργαστείτε
κουγιας αργος
Αναταραχή στο 'Αργος: Διευθύντρια Λυκείου καλεί τον Κούγια να μιλήσει για την ... Ημέρα της γυναίκας!
Βρήκαν το πλέον αρμόδιο πρόσωπο να μιλήσει για το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
Αναταραχή στο 'Αργος: Διευθύντρια Λυκείου καλεί τον Κούγια να μιλήσει για την ... Ημέρα της γυναίκας!
δασκάλα.jpg
Τι σημαίνει αναλώσιμος εργαζόμενος; Ρωτήστε την εκπαιδευτικό που Φλεβάρη μήνα μετακινούν 20χλμ μακριά!
Το υβρίδιο του εκπαιδευτικού «βαλίτσα» υπό διαρκή μετακόμιση και αλλαγή «περιβάλλοντος». Εκτός από τη φυσική εξόντωση και την οικονομική εξαθλίωση,...
Τι σημαίνει αναλώσιμος εργαζόμενος; Ρωτήστε την εκπαιδευτικό που Φλεβάρη μήνα μετακινούν 20χλμ μακριά!