Thumbnail
Το DUTH Innovation Challenge είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας καταγραφής και ανάδειξης επιχειρηματικών ιδεών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ο 1ος διαγωνισμός του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Μαΐου, στην πόλη της Ξάνθης στο Elisso Xenia Hotel. 

Το DUTH Innovation Challenge είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας καταγραφής και ανάδειξης επιχειρηματικών ιδεών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Διοργανώνεται στο πλαίσιο του DUTH Innovation Week, του πρώτου τριημέρου εκδηλώσεων καινοτομίας, με Innovation Enabler τη Mantis Beyond Innovation, με στόχο την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών και ερευνητικών ομάδων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, την ενδυνάμωση της κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο αλλά και τη διασύνδεση των παρευρισκόμενων με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού καλούνται οι φιναλίστ του διαγωνισμού (επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες και spinoffs) σε 5λεπτες-pitching παρουσιάσεις να αναδείξουν την καινοτόμα ιδέα τους και να διεκδικήσουν μια σειρά από έπαθλα.

Η αξιολόγησή τους θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες, παρουσία μελών της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητών, εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων και πολιτών.

To DUTH Innovation Challenge απευθύνεται σε όλα τα μέλη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου που θέλουν να γνωρίσουν και να υποστηρίξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις που αναπτύσσονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την καινοτομία και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Μέσα σε ένα διαγωνιστικό, εορταστικό κλίμα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμβάλλει στην προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας του αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Περισσότερες πληροφορίες για τον τελικό του DUTH Innovation Challenge και κρατήσεις θέσεων στον σύνδεσμο https://www.eventbrite.com/e/624347077917

Προκειμένου να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τις εκδηλώσεις του 1ου τριημέρου καινοτομίας DUTH Innovation Week, ακολουθείστε το σύνδεσμο:

http://youtube.com/channel/UC65_Su-opKVqNNYI5tJ7NUA/live

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικονομικά
Πού οδεύει η Οικονομική Επιστήμη;
Σε μια εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την κοινωνία και οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, η προσέγγιση...
Πού οδεύει η Οικονομική Επιστήμη;
καυσωνασ
Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα- Αυτές είναι οι 10 περιοχές θα κάνουν ρεκόρ ζέστης
«Καμίνι» η χώρα- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα με 43αρια και αφρικανική σκόνη
Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα- Αυτές είναι οι 10 περιοχές θα κάνουν ρεκόρ ζέστης
poseidonos
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να...
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου