Κοροϊδία (και) με τα σχολικά γεύματα: Εξαιρούν σχολεία, επιτρέπουν ...κλείσιμο κυλικείων!
Διεκδικείτε σχολικά γεύματα; Μπορεί να χάσετε το σχολικό κυλικείο!

Σε ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα αναδεικνύεται η υπόθεση των σχολικών γευμάτων, που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες σε πολλές περιοχές, παραμονές εκλογών και λήξης του σχολικού έτους, μετά από μήνες ταλαιπωρίας των πιο ευάλωτων οικογενειών.

Πέρα από την μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία η κυβερνητική εκδοχή είναι ότι οφειλόταν σε διαμάχες μεταξύ αναδόχων εταιρειών και δικαστικών αντιδικιών, σε διαδικασίες δηλαδή συμβασιοποίησης και εκδίκασης δικαστικών προσφυγών στις οποίες δε μπορούσε να παρέμβει, προκύπτει τώρα ότι για μια ακόμα φορά από τον υποστηρικτικό αυτόν θεσμό έχουν εξαιρεθεί αρκετά  σχολεία που ζητούσαν αυτή τη στήριξη. 

Για παράδειγμα, εκτός του προγράμματος  των σχολικών γευμάτων παραμένουν δημοτικά σχολεία της Νίκαιας για τρίτο χρόνο παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα τα τέσσερα εξαιρούμενα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας είναι το 13ο, το 18ο, το 19ο και το 26ο. Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν εκεί διαμαρτύρονται έντονα για την εξαίρεση και οργανώνουν κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη τους, την Πέμπτη 1η Ιουνίου. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες εκφράζονται και σε άλλα σχολεία ανά τη χώρα.

Πήρατε σχολικά γεύματα; Ισως κλείσει το κυλικείο!

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει σήμερα το alfavita.gr η κυβέρνηση δια των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, αποφάσισαν τον περασμένο Απρίλιο να τροποποιήσουν την  υπό στοιχεία 64321/Δ4/16-05-2008 κοινή υπουργική απόφαση για τη «Λειτουργία κυλικείων δημοσίων σχολείων» προβλέποντας ότι σε περίπτωση που σε ένα σχολείο με κυλικείο χορηγηθούν σχολικά γεύματα, τότε αν ο εκμεταλλευτής του κυλικείου θεωρήσει ότι δεν τον συμφέρει πλέον να το λειτουργεί, μπορεί να το κλείσει!

Συγκεκριμένα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2607 (21/4/2023) προβλέφθηκε ότι σε περίπτωση κατά την οποία σχολείο ή σχολικό συγκρότημα ενταχθεί σε πρόγραμμα διανομής φαγητού (σχολικά γεύματα), μετά τη σύναψη της σύμβασης μίσθωσης του οικείου σχολικού κυλικείου, ο εκμεταλλευτής αυτού δύναται να ζητήσει χωρίς χρονικό περιορισμό από τη Σχολική Επιτροπή τη λύση της σύμβασης με δίμηνη τουλάχιστον προειδοποίηση, οπότε δεν καταπίπτει η εγγύηση υπέρ της Σχολικής Επιτροπής.

Η διάταξη αυτή ενδεχομένως να εξυπηρετεί τον άνθρωπο που δουλεύει το κυλικείο αν θεωρεί ότι λόγω των σχολικών γευμάτων δεν θα μπορέσει να κερδίσει όσα περίμενε, αλλά βεβαίως λειτουργεί και σαν προειδοποίηση προς τους γονείς: Αν ζητάτε σχολικά γεύματα σκεφτείτε ότι μπορεί να χάσετε το σχολικό κυλικείο...

Μια ακόμα εξαιρετική απόφαση της κ.Κεραμέως, εδώ σε συνέργεια με τον κ.Πέτσα.

Η ανακοίνωση των γονέων από τα σχολεία της Νίκαιας

Για την ένταξη των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της Νικαίας στο πρόγραμμα των «Σχολικών Γευμάτων 2023-2024»

Για μια άλλη χρονιά γίναμε θεατές στο ίδιο έργο, τέσσερα δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής
Νεάπολης της Νίκαιας (13ο,18ο,19ο & 26ο ) παραμένουν αποκλεισμένα από το «Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» 2022-2023».

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 13, 18, 19 και 26 Δημοτικών Σχολείων Νικαίας καταγγέλλουν την απόφαση για την εξαίρεση των σχολείων μας και απαιτούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τα «σχολικά γεύματα».
Θεωρούμε απαράδεκτο να ξεχωρίζουν τα σχολεία σε  ̈προνομιούχα ̈ και μη και μάλιστα στην ίδια πόλη. Είναι συνάμα προκλητικό να είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα τα 25 από τα 29 σχολεία και να δημιουργείται σύγχυση σε γονείς και μαθητές, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων δυσμενών και μεροληπτικών διαχωρισμών, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει καίρια πολλές οικογένειες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν
προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.
Τα αρμόδια Υπουργεία και η κυβέρνηση μ’ αυτήν τους την αυθαίρετη απόφαση φαίνεται να μην συμμερίζονται την αγωνία των οικογενειών αυτών και να αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως αριθμούς και χρηματικό κόστος. Απαιτούμε την δέσμευσή των κομμάτων για την ένταξη μας στο πρόγραμμα εδώ και τώρα!
Κατόπιν τούτων, συνεχίζουμε ηχηρά και δυναμικά τις προσπάθειές μας, διεκδικώντας ότι δικαιούνται τα παιδιά μας και σας καλούμε όλους να ενώσουμε τις φωνές μας την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 έξωθεν του 19ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας για να κάνουμε ειρηνική πορεία με κατεύθυνση την Πλατεία Κουμπάκη (Σπάθας). Ώρα συγκέντρωσης 18:00.
Διεκδικούμε:
- Σχολικά Γεύματα για όλα τα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας.
- Επέκταση του προγράμματος και για τους μαθητές-τριες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Όχι στον διαχωρισμό των παιδιών! Σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία της Νίκαιας!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο