σίτιση
Έλεγχοι σε σχολικά γεύματα: «Κι απ’ τη μύγα ξύγκι; Κι αν περισσεύει, πέτα το;»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αθηνά», με σχετική του ανακοίνωση, καταγγέλλει την «προσβλητική συμπεριφορά» από κλιμάκια του ΟΠΕΚΕ, που επιθεωρούν σε σχολεία τις μερίδες φαγητού των μαθητών.

Επιπλέον καταγγέλλουν την περικοπή στις μερίδες του φαγητού, αλλά και την ίδια «τη κυβέρνηση», που θέλει να καταργήσει το πρόγραμμα σίτισης.

Τέλος, καλούν τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τις πιέσεις για το πρόγραμμα σίτισης, καθώς και τη ΔΟΕ και τους υπόλοιπους συλλόγους να αναδείξουν το θέμα και «να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με τους ελέγχους στα σχολικά γεύματα από κλιμάκια του ΟΠΕΚΕ

Κι απ’ τη μύγα ξύγκι; Κι αν περισσεύει, πέτα το;

Από σχολικές μονάδες και συναδέλφους ενημερωθήκαμε ότι τις τελευταίες μέρες κλιμάκια του ΟΠΕΚΕ επισκέπτονται τα σχολεία, επιθεωρώντας και ελέγχοντας αν οι μερίδες φαγητού που παραλαμβάνονται καθημερινά αντιστοιχούν στους παρόντες κάθε φορά μαθητές, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα σίτισης.

Με τρόπο προσβλητικό απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα τους διευθυντές - διευθύντριες, τους συλλόγους διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που πασχίζουν για τη σίτιση και τη φροντίδα όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των οικογενειών της κοινωνικής αποστέρησης, έχοντας καταστήσει τα σχολεία μας μικρές δομές αλληλεγγύης, οι ελεγκτές του ΟΠΕΚΕ αμφισβητούν τα στοιχεία και επιχειρούν εκβιασμό για περικοπές στον αριθμό των μερίδων κάθε σχολικής μονάδας και την άρση της διανομής του αδιάθετου φαγητού- λόγω απουσιών στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Καταγγέλλουμε τους προσβλητικούς ελέγχους και την πρακτική του Υπουργείου εργασίας και της κυβέρνησης, που έχει στόχο τις περικοπές στις μερίδες φαγητού αλλά και εν τέλει τη συνολική κατάργηση του προγράμματος σίτισης την ανάγκη του οποίου ανέδειξαν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί που αγωνιούν και πασχίζουν για όλα τα παιδιά και την επιβίωσή τους, όταν το ίδιο το κράτος αδιαφορεί και ξεπουλά κάθε κοινωνικό αγαθό, ενώ εμποδίζει κυνικά ακόμα και τις μικρές δράσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσονται με αυτοοργάνωση σε κάθε σχολική μονάδα. Πρόκειται για μια βαθιά ταξική αλλά και ρατσιστική επιδίωξη για τα παιδιά των φτωχών, των προσφύγων και των μεταναστών, που δε θα περάσει!

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές/ντριες να αγνοήσουν τις πιέσεις και τους απαράδεκτους ελέγχους από κλιμάκια του ΟΠΕΚΕ για τις περικοπές στο πρόγραμμα σίτισης. Τα μόνα στοιχεία που μπορούν να επιδείξουν είναι ο αριθμός των μερίδων που παραλαμβάνονται στη σχολική μονάδα, καθώς όλα τα υπόλοιπα αποτελούν δεδομένα που αφορούν αποκλειστικά την υπηρεσιακή σχέση της σχολικής μονάδας με την Α' Διεύθυνση.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε να αναδείξουν ευρύτερα το θέμα και να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

votana_0.jpg
Τα βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς – Βοηθούν στη χοληστερόλη, στο στρες και στη θλίψη
Τέσσερα φυτά υπόσχονται γιατρειά για τις καρδιές που σημάδεψε η απώλεια, ο πόνος και η θλίψη
Τα βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς – Βοηθούν στη χοληστερόλη, στο στρες και στη θλίψη
lexeis
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;
Να γιατί η η Αγγλική γλώσσα δεν μπορεί να είναι λακωνική όπως είναι η Ελληνική
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;