ΑΣΕΠ: «Βροχή» προσλήψεων στο Δημόσιο - Ανοίγουν 11.000 μόνιμες θέσεις

Εκπαίδευση 0

Πέθανε καθηγητής Νομικής Σχολής

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θλίψη στη πανεπιστημιακή κοινότητα

Έφυγε χθες (16/05) από τη ζωή ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλης Αντωνόπουλος.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, που όπως επισήμανε άφησε «ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο.

Στον αείμνηστο καθηγητή οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη καθοδήγησή του, καθώς υπήρξε ο επιβλέπων της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα την προστασία του Κοινοτικού Σήματος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Καθηγητής Βασίλειος Αντωνόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο της Αχαΐας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Μονάχου και στο Max Plank Institut με αντικείμενο τη Βιομηχανική & Πνευματική Ιδιοκτησία. Αναγορεύθηκε διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, με θέμα διδακτορικής διατριβής «Άδεια καταθέσεως ή χρήσεως σήματος» και βαθμό άριστα.

Ακολούθησε η εκλογή του στη θέση του Λέκτορα στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής και η εξέλιξή του σε όλες τις βαθμίδες ΔΕΠ, φτάνοντας στον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

Στα πλαίσια της καθηγητικής του ιδιότητας, δίδαξε κυρίως, δίκαιο εταιριών, δίκαιο πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δίκαιο ανταγωνισμού, δίκαιο ηλεκτρονικού εμπορίου και πτωχευτικό δίκαιο.

Διετέλεσε Διευθυντής του τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ανωτέρω Σχολής, καθώς, και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστών από ιδρύσεώς της. Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δέκα μονογραφίες και ογδόντα περίπου δημοσιεύματα σε θέματα, κυρίως, εμπορικού δικαίου.

Εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1973 και στο παρελθόν υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και εταίρος μίας από τις πρώτες δικηγορικές εταιρίες της Θεσσαλονίκης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση