Αλέξης Τσίπρας
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το πανεπιστήμιο;»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε σε συνέντευξή του στο Open ότι έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

 «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το Πανεπιστήμιο;», διερωτήθηκε, ενώ τόνισε πως «υπάρχουν σχολές που μαραζώνουν» και ενισχύονται τα ιδιωτικά κολέγια. «Το πρόβλημα είναι για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», πρόσθεσε.

«Είμαι υπέρ ότι η Ελλάδα σε πρώτη φάση πρέπει να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Να εισάγουμε πρακτικές που βλέπουμε στα πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν να κάνουμε τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες για την δημόσια παιδεία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Το θέμα μας δεν είναι να μείνουμε Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Για τις εκλογικές συνεργασίες 

Ερωτώμενος για το αφήγημα μίας προοδευτικής διακυβέρνησης και το γεγονός πως τα άλλα κόμματα λένε πως δεν θέλουν να συνεργαστούν ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει:

«Είναι απολύτως λογικό όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα να διεκδικούν τον χώρο τους. Είναι ανταγωνιστική εκλογική διαδικασία για όλα τα κόμματα. Συνήθως τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή. Εγώ το καταλαβαίνω και το γνωρίζω πολύ καλά. Γιατί μπορεί το κόμμα μου σήμερα να είναι στο 32% και να διεκδικεί να πάει παραπάνω και να κερδίσει τις εκλογές και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για εμάς αλλά έχουν περάσει οι εποχές που γνωρίζαμε πως το δίλημμα της ψήφου είναι πολύ εκβιαστικό πριν το τέλος των εκλογών. Για αυτό θέλαμε και την απλή αναλογική. Αλλά όταν έχουμε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για πρώτη φορά στον τόπο είναι αδιανόητο τα μικρά κόμματα να θέλουν την απλή αναλογική για να μην υπάρχει ο εκβιασμός της ψήφου αλλά να αρνούνται να πάρουν την ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Τα ψέματα τελειώνουν όμως γιατί αυτές οι εκλογές είναι και εκλογές λογικής. Αυτός που θα κερδίσει θα έχει και τον πρώτο λόγο. Μην προεξοφλείτε πως θα είναι άγονες αυτές οι εκλογές. Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης τα μπερδεύει λίγο για τις δεύτερες εκλογές. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία  πως εάν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα μπροστά δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε επαναληπτικές εκλογές αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο με διάφορες μεθοδεύσεις και προς το τρίτο κόμμα, είτε με συνεργασία με τα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας. Γιατί όχι και με τον κ. Βελόπουλο. Έχει κάποιο σχέδιο να δει μήπως πάρει και βουλευτές μεμονωμένους. Προεκλογικά θα πει πως το αποκλείει αλλά δεν τον πιστεύω.

Υπάρχει και μια ιστορία σε αυτόν τον τόπο που δείχνει πως η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα. Το έχει ξανακάνει. Είναι μια νοοτροπία, κουλτούρα διακυβέρνησης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»