Αλέξης Τσίπρας
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το πανεπιστήμιο;»

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε σε συνέντευξή του στο Open ότι έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

 «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το Πανεπιστήμιο;», διερωτήθηκε, ενώ τόνισε πως «υπάρχουν σχολές που μαραζώνουν» και ενισχύονται τα ιδιωτικά κολέγια. «Το πρόβλημα είναι για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», πρόσθεσε.

«Είμαι υπέρ ότι η Ελλάδα σε πρώτη φάση πρέπει να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Να εισάγουμε πρακτικές που βλέπουμε στα πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν να κάνουμε τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες για την δημόσια παιδεία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Το θέμα μας δεν είναι να μείνουμε Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Για τις εκλογικές συνεργασίες 

Ερωτώμενος για το αφήγημα μίας προοδευτικής διακυβέρνησης και το γεγονός πως τα άλλα κόμματα λένε πως δεν θέλουν να συνεργαστούν ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει:

«Είναι απολύτως λογικό όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα να διεκδικούν τον χώρο τους. Είναι ανταγωνιστική εκλογική διαδικασία για όλα τα κόμματα. Συνήθως τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή. Εγώ το καταλαβαίνω και το γνωρίζω πολύ καλά. Γιατί μπορεί το κόμμα μου σήμερα να είναι στο 32% και να διεκδικεί να πάει παραπάνω και να κερδίσει τις εκλογές και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για εμάς αλλά έχουν περάσει οι εποχές που γνωρίζαμε πως το δίλημμα της ψήφου είναι πολύ εκβιαστικό πριν το τέλος των εκλογών. Για αυτό θέλαμε και την απλή αναλογική. Αλλά όταν έχουμε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για πρώτη φορά στον τόπο είναι αδιανόητο τα μικρά κόμματα να θέλουν την απλή αναλογική για να μην υπάρχει ο εκβιασμός της ψήφου αλλά να αρνούνται να πάρουν την ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Τα ψέματα τελειώνουν όμως γιατί αυτές οι εκλογές είναι και εκλογές λογικής. Αυτός που θα κερδίσει θα έχει και τον πρώτο λόγο. Μην προεξοφλείτε πως θα είναι άγονες αυτές οι εκλογές. Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης τα μπερδεύει λίγο για τις δεύτερες εκλογές. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία  πως εάν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα μπροστά δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε επαναληπτικές εκλογές αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο με διάφορες μεθοδεύσεις και προς το τρίτο κόμμα, είτε με συνεργασία με τα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας. Γιατί όχι και με τον κ. Βελόπουλο. Έχει κάποιο σχέδιο να δει μήπως πάρει και βουλευτές μεμονωμένους. Προεκλογικά θα πει πως το αποκλείει αλλά δεν τον πιστεύω.

Υπάρχει και μια ιστορία σε αυτόν τον τόπο που δείχνει πως η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα. Το έχει ξανακάνει. Είναι μια νοοτροπία, κουλτούρα διακυβέρνησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daskala
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μεγαλώσει το παιδί της; Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μπορέσει να λείψει από...
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό