ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Κεραμέως προσφέρει πελατεία στα κολλέγια μέσω του κόφτη της ΕΒΕ
Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - απάντηση στους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας για την κατάργηση της ΕΒΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντά το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την κατάργηση της ΕΒΕ. 

Όπως αναφέρει, «η κυρία Κεραμέως εξαπολύει κατά ριπάς ψέματα εναντίον του συστήματος Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που και η ΙΔΙΑ εφάρμοσε το 2020, πριν οργανώσει τη μεγάλη "μπίζνα" με τα ιδιωτικά Κολλέγια, με το εφεύρημα της ΕΒΕ».

Συμπληρώνουν ακόμη πως κάθε χρόνο μέσω του "κόφτη" της ΕΒΕ η υπουργός Παιδείας προσφέρει προς άγραν πελατείας 20.000 κομμένους υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια, στους ιδιοκτήτες των Κολλεγίων ορισμένοι από τους οποίους είναι χρηματοδότες της ΝΔ. 

«Πώς το επιτυγχάνει; Θέτοντας εκτός Πανεπιστημίων το 1/3 των υποψηφίων που βρίσκονται κάτω από το 8,5 και όχι μόνο όσους γράφουν πολύ χαμηλά. Αυτοί ούτως ή άλλως αποκλείονταν και πριν την ΕΒΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η κυρία Κεραμέως για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “αδειάζει” τον εαυτό της και όλους του υπουργούς Παιδείας από το 2010 έως το 2020

Αδιόρθωτη η κυρία Κεραμέως εξαπολύει κατά ριπάς ψέματα εναντίον του συστήματος Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που και η ΙΔΙΑ εφάρμοσε το 2020, πριν οργανώσει τη μεγάλη "μπίζνα" με τα ιδιωτικά Κολλέγια, με το εφεύρημα της ΕΒΕ.

Κάθε χρόνο μέσω του "κόφτη" της ΕΒΕ η υπουργός Παιδείας προσφέρει προς άγραν πελατείας 20.000 κομμένους υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια, στους ιδιοκτήτες των Κολλεγίων ορισμένοι από τους οποίους είναι χρηματοδότες της ΝΔ. Πώς το επιτυγχάνει; Θέτοντας εκτός Πανεπιστημίων το 1/3 των υποψηφίων που βρίσκονται κάτω από το 8,5 και όχι μόνο όσους γράφουν πολύ χαμηλά. Αυτοί ούτως ή άλλως αποκλείονταν και πριν την ΕΒΕ.

Μιλάει πληθωρικά για τους ελάχιστους με χαμηλούς βαθμούς η κυρία υπουργός, όταν αναφέρεται στα δημόσια Πανεπιστήμια. Αντίθετα, χάνει τη λαλιά της για τα ιδιωτικά Κολλέγια που θησαύρισαν τη διετία της ΕΒΕ. Καμία βάση εισαγωγής δεν υφίσταται για την εγγραφή σε αυτά κι ας τους έχει δώσει η ΝΔ ισοδύναμα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Ο μόνος "βαθμός" εισαγωγής στα Κολλέγια είναι ο τραπεζικός λογαριασμός των ενδιαφερομένων.

Αυτή είναι η κυρία Κεραμέως. Που με θράσος "χρεώνει" στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σύστημα εισαγωγής που καθιερώθηκε επί Γιώργου Παπανδρέου και Άννας Διαμαντοπούλου το 2010. Που συνέβαλλε στη δημιουργία του "μαζικού Πανεπιστημίου" και στην προσπάθεια να πιάσει η Ελλάδα το 2020 τον ευρωπαϊκό στόχο για το ποσοστό αποφοίτων Πανεπιστημίων (40% των νέων ηλικίας 25-34 ετών). Που διατηρήθηκε από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις τους υπουργούς του κόμματός της και τον κ. Λοβέρδο.

Στην προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύδη και τερατολογίες, η κυρία Κεραμέως "αδειάζει" όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους υπουργούς Παιδείας από το 2010 μέχρι το 2020 (ακόμη και τον εαυτό της) ή τους αναγορεύει σε ...ΣΥΡΙΖΑ.

Τραγέλαφος!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
Ομάδα Πειραματόζωων Εκπαιδευτικών: Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι ατομικοί φάκελοι επιδόσεων και αποδόσεων και μηχανές κέρδους
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
trafmatismos-diadilotrias
Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία & μηνυτήρια αναφορά
«Η επίθεση της αστυνομίας συνεχίστηκε και, φυσικά, αγνόησαν την απόλυτη αναγκαιότητα να κληθεί ασθενοφόρο για την διακομιδή της σοβαρά τραυματισμένης...
Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία & μηνυτήρια αναφορά
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Σήμερα Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Προπύλαια στις 12
Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά...
Σήμερα Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Προπύλαια στις 12