Thumbnail
Για «τροπολογία ντροπής» και για «νομοθετική ασχετοσύνη» κατηγορεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης

Για «τροπολογία ντροπής» και για «νομοθετική ασχετοσύνη» κατηγορεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με αφορμή την αποκάλυωη του alfavita.gr περί της «περίεργης» τροπολογίας για Πρυτανικές εκλογές που κατέθεσε λίγο πριν κλείσει η Βουλή.

Οπως τονίζει ο Ν.Φίλης, με τη νέα τροπολογία Κεραμέως -της οποίας ζητά την απόσυρση-  «πάει περίπατο όλη η επιχειρηματολογία της κυρίας Κεραμέως περί δημοκρατικής επιλογής των 5 εξωτερικών μελών που είχε αναπτύξει κατά τη ψήφιση του νόμου της και επιβεβαιώνεται και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε αντιταχθεί στην κατάργηση του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και στην επιχειρούμενη παράδοση κρίσιμων λειτουργιών του στην αγορά και στη διαπλοκή»

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Η ΝΔ επιμένει να κακοποιεί βάναυσα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όταν διαπιστώνει αδιέξοδα όπως στην περίπτωση του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, νομοθετεί όχι για να διορθώσει τα πεπραγμένα της αλλά για να κάνει τρισχειρότερα τα λάθη της. Στην ίδια γραμμή και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η οποία μπροστά στο αδιέξοδο που ο δικός της νόμος προκάλεσε σε τρία ιδρύματα, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, με αποτέλεσμα  εδώ και μήνες τα 6 εσωτερικά μέλη  να μην  μπορούν να εκλέξουν τα 5 εξωτερικά μέλη και να έχει κηρυχθεί άγονη η όλη διαδικασία, τον αλλάζει,  επιδεινώνοντας το πρόβλημα το οποίο υποτίθεται ότι θέλει να αντιμετωπίσει. 
 
Για να αποφευχθεί  λοιπόν ένα πιθανό νέο αδιέξοδο ενόψει εκλογών για Συμβούλια Διοίκησης σε κεντρικά ιδρύματα (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, κλπ) η κυρία Κεραμέως  ενώ σε λιγότερες από 24 ώρες κλείνουν οι εργασίες της Βουλής, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία σήμερα τα ξημερώματα (01:30!) για τις Πρυτανικές εκλογές.

Με αυτή την (ν)τροπολογία  με τρόπο αυθαίρετο και πιθανότατα αντισυνταγματικό τροποποιεί ουσιωδώς και στον πυρήνα του το νόμο της και μεταφέρει τελικά την αρμοδιότητα για την εκλογή των εξωτερικών μελών στη...Σύγκλητο. Δηλαδή,  σε ένα όργανο έμμεσα ορισμένο και όχι εκλεγμένο απευθείας από τους Πανεπιστημιακούς!

Πάει, δηλαδή, περίπατο όλη η επιχειρηματολογία της κυρίας Κεραμέως περί δημοκρατικής επιλογής των 5 εξωτερικών μελών που είχε αναπτύξει κατά τη ψήφιση του νόμου της και επιβεβαιώνεται και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε αντιταχθεί στην κατάργηση του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και στην επιχειρούμενη παράδοση κρίσιμων λειτουργιών του στην αγορά και στη διαπλοκή. 

Καλούμε την υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη νέα τροπολογία της ντροπής. Η εκπαιδευτική κοινότητα και τα Πανεπιστήμια δεν ανέχονται άλλο τη νομοθετική ασχετοσύνη της υπουργού Παιδείας.

Αλλωστε, σύντομα,  μια νέα κυβέρνηση θα καταργήσει όλο το αντιδημοκρατικό-αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα επαναφέρει το Αυτοδιοίκητο και τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια και θα εργαστεί σκληρά για την αναβάθμιση του μορφωτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού ρόλου τους.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

γρίφος.jpg
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
pierrakakis-vouli
Αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών - Τι είπε ο υπουργός Παιδείας
Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων...
Αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών - Τι είπε ο υπουργός Παιδείας