pinakas
Ο ΔΙΔΕ Πειραιά μετατρέπεται από ελεγκτής   και επόπτης - σύμφωνα με το νόμο-, των ιδιωτικών σχολείων της Διεύθυνσής του  σε χορηγός τους

Σε  μία απαράδεκτη και προκλητική διοργάνωση διημερίδας με θέμα: “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον” προχωρά η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η Διημερίδα που διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά “και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής” αποτελεί στην ουσία προκλητική διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά. 

Με τον τρόπο αυτό ο ΔΙΔΕ Πειραιά μετατρέπεται από ελεγκτής   και επόπτης - σύμφωνα με το νόμο-, των ιδιωτικών σχολείων της Διεύθυνσής του  σε χορηγός τους.

Η προκλητική αυτή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης  δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  Έρχεται ως συνέχεια μιας πολιτικής  εκχώρησης τομέων του δημοσίου αγαθού της παιδείας σε ιδιώτες   που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια.

Σε μία περίοδο που η  δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης, έλλειψης ανθρώπινων και υλικών πόρων,  ανάγκης  λήψης μέτρων για την κάλυψη μαθησιακών κενών, ο συγκεκριμένος Διευθυντής εκπαίδευσης,  επιλέγει αντί να ασχοληθεί με αυτά,  να διαφημίσει τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής του.

Προκύπτει τεράστιο ηθικό πρόβλημα το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Νίκος Τσούλιας

Γραμματέας Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»