nikos-filis
George Vitsaras / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φίλης: «Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν απαρτίζεται από δημόσιους λειτουργούς επιφορτισμένους με την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και υπηρεσιών. Αλλά από υπαλλήλους και όργανα επιχειρηματικών συμφερόντων»

Για την πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΔΕ Πειραιά σε συνεργασία με ιδιωτικά σχολεία, ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε:

Γνωρίζαμε ότι επί ημερών Κεραμέως το υπουργείο Παιδείας έχει μετατραπεί σε κέντρο εξυπηρέτησης και προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα το διαφήμιζε κιόλας, ανενδοίαστα και με υπερηφάνεια. Σε μια τέτοια συγκυρία! Να όμως που διαψευστήκαμε. Το πηγάδι δεν φαίνεται να έχει πάτο.

Στον Πειραιά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εν μέσω θρήνου για το χαμό τόσων νέων ανθρώπων στα Τέμπη, οργανώνει πανηγυρική εκδήλωση για την προσφορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής! Προφανώς κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας -δεν λαμβάνονται αλλιώς τέτοιες πρωτοβουλίες.

Σε μια περιοχή με μύρια όσα προβλήματα, με χαμηλά εισοδήματα, με φτωχοποίηση και έντονα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού έρχεται η υπουργός Παιδείας να διαφημίσει προκλητικά το «παντεσπάνι» της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σε οικογένειες που τα χρήματα τελειώνουν στα μέσα του μήνα.

Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν απαρτίζεται από δημόσιους λειτουργούς επιφορτισμένους με την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και υπηρεσιών. Αλλά από υπαλλήλους και όργανα επιχειρηματικών συμφερόντων.

Έτσι λειτουργούν στην εκπαίδευση, στην υγεία, στις υποδομές, σε όλα τα δημόσια αγαθά.

Σημαδιακή κατάληξη της πολιτικής τους για λιγότερο κράτος, ήταν η τραγωδία στα Τέμπη. Αυτή την πολιτική καλείται να «τελειώσει» ο ελληνικός λαός στις εκλογές, πριν τον τελειώσει αυτή. Πριν η χώρα γίνει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης