kriton arsenis
Tρεις εκπαιδευτικοί άσκησαν το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία, σε μια απεργία που δεν είχε καν κριθεί παράνομη από κανένα δικαστήριο. Επέλεξε όμως να την κρίνει παράνομη ο διευθυντής ΔΕ Α΄ Αθήνας σαν να ήταν συνταγματικό δικαστήριο

Κάλυψη στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δίνει το υπουργείο Παιδείας στη συνταγματική εκτροπή της πειθαρχικής δίωξης τριών εκπαιδευτικών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία, καταγγέλλει ο Κρίτων Αρσένης.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25  κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αποτάξει τον διευθυντή ΔΕ Α΄Αθήνας και να σταματήσει την πειθαρχική δίωξη τριών εκπαιδευτικών της Γ΄ΕΛΜΕ που συμμετείχαν σε νόμιμα προκηρυχθείσα απεργία-αποχή.

Στις τρεις εκπαιδευτικούς -μεταξύ άλλων- λυκείου του Γαλατσίου ανατέθηκαν καθήκοντα Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα. Οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικοί μαζί με 13 άλλους εκπαιδευτικούς συμμετέχοντας στην προκηρυχθείσα απεργία-αποχή απείχαν από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό και την άσκηση των εξωδιδακτικών αρμοδιοτήτων των Παιδαγωγικών Συμβούλων-Μεντόρων και Ενδοσχολικών Συντονιστών. Ο διευθυντής ΔΕ Α΄Αθηνών παρέπεμψε τις τρεις εκπαιδευτικούς στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Τη συνδικαλιστική δράση την έκρινε δηλαδή ως πειθαρχικό παράπτωμα ο διορισμένος διευθυντής Εκπαίδευσης.

Όπως κατήγγειλε ο Κρίτων Αρσένης, οι τρεις εκπαιδευτικοί άσκησαν “το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία, σε μια απεργία που δεν είχε καν κριθεί παράνομη από κανένα δικαστήριο. Επέλεξε όμως να την κρίνει παράνομη ο διευθυντής ΔΕ Α΄Αθήνας σαν να ήταν συνταγματικό δικαστήριο”. 

Η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή αντί να μας απαντήσει για τη συγκεκριμένη απεργία-αποχή της Γ΄ΕΛΜΕ, επικαλέστηκε τις αποφάσεις για δύο άλλες απεργίες για το ίδιο θέμα -η μία της ΔΟΕ και η άλλη της ΑΔΕΔΥ- και είπε ότι αυτές κρίθηκαν παράνομες στα δικαστήρια. 

Η απεργία-αποχή της Γ΄ΕΛΜΕ δεν έχει καν προσβληθεί, είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25. “Αυτή η απεργία δεν κρίθηκε σε κανένα δικαστήριο παράνομη. Άλλη ήταν αυτή που είχε κριθεί. Το αν κρίθηκε μία απεργία παράνομη δε σημαίνει ότι κάθε απεργία είναι παράνομη. Την έκρινε παράνομη αυτός που με κομματικά κριτήρια διορίζετε, ο διευθυντής ΔΕ της Α΄Αθήνας.”

Η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει στο παρελθόν τον συγκεκριμένο διευθυντή Εκπαίδευσης για “απαράδεκτη συμπεριφορά”, αναφέροντας σε καταγγελία της ότι “προσπαθεί να επιβάλει ένα καθεστώς απειλών και τρομοκράτησης με σκοπό τον εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας”. Η Γ΄ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι ο διευθυντής δε δέχτηκε να δει τους εκπροσώπους του σωματείου και κάλεσε την αστυνομία “η οποία ήρθε και προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων των εκπροσώπων του σωματείου”. 

“Βαφτίζουν” πειθαρχικό παράπτωμα τη συνδικαλιστική δράση όταν στη διοίκηση δεν αρέσουν οι αποφάσεις των σωματείων. Τον δρόμο τον έχει ανοίξει η υπουργός Παιδείας που “σέρνει” κάθε τρεις και λίγο τα εκπαιδευτικά σωματεία στα δικαστήρια. Επιδιώκουν κλίμα εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αποφάσεων σωματείων, ώστε χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης να φιμωθούν οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία τους.

Ο Κρίτων Αρσένης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι στο πρόσωπο των τριών εκπαιδευτικών διώκει και βάζει στο στόχαστρο αυτούς τους εκπαιδευτικούς που όχι μόνο σήκωσαν το βάρος της τηλεκπαίδευσης, όχι μόνο βρέθηκαν επί χρόνια να μετακινούνται ανά την Ελλάδα ως αναπληρωτές, αλλά είναι οι άνθρωποι που στην πραγματικότητα “βάζουν πλάτη” για να κρατιέται όρθιο το δημόσιο σχολείο.

“Εσείς θέλετε να λεηλατείτε το σχολείο, την υγεία, τις μεταφορές και να μη διαμαρτύρεται κανείς, αυτό θέλετε. Αποτάξτε αυτόν τον διευθυντή, σταματήστε την ΕΔΕ, μη συγκαλύπτετε λέγοντας ότι είναι παράνομη η απεργία που δεν κρίθηκε σε κανένα δικαστήριο παράνομη.”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
Σκορδαλιά «αφρός» για την 25η Μαρτίου: Το έξυπνο κόλπο για να μην σας «κάψει» το σκόρδο
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
2ου ΓΕΛ Αλιβερίου
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία
Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου «ενώνει» την Εύβοια με τη Νάπολη μέσω eTwinning – Ένα ταξίδι στις κοινές ρίζες, την ισότητα των φύλων και την ιστορία των αρχαίων...
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία