Φλώρινα: Μαθητές Λυκείου έμειναν με τις βαλίτσες στο χέρι - Μήνυσαν ταξιδιωτικό γραφείο
Μαθητές Λυκείου έμειναν με τις βαλίτσες στο χέρι και μήνυσαν το ταξιδιωτικό γραφείο για ματαίωση της εκδρομής τους στην Κρήτη

Μήνυση κατά ταξιδιωτικού γραφείου κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Αμυνταίου Φλώρινας, ζητώντας την άμεση επιστροφή χρημάτων που είχαν καταβληθεί για προγραμματισμένη πενθήμερη εκδρομή των παιδιών της Γ' τάξης στην Κρήτη, μετά την αιφνιδιαστική ματαίωσή της.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές, η ματαίωση της εκδρομής έγινε μια μέρα πριν από την αναχώρησή τους, με υπαιτιότητα ταξιδιωτικού πρακτορείου της Φλώρινας, το οποίο κατόπιν ανοικτής δημοπρασίας που διενήργησε το σχολείο, ανέλαβε το μεταφορικό έργο.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το πρακτορείο τούς ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι η εκδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω «προβλημάτων στα αεροπορικά εισιτήρια», ενώ αρνήθηκε να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει σύμφωνα με την σύμβαση, συνολικού ύψους 22.600 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ελένη Γυρίκη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και Αντιδήμαρχο του δήμου Αμυνταίου, ο Σύλλογος Γονέων κατάφερε να βρει λύση με άλλο πρακτορείο και στις ίδιες ημερομηνίες, όμως «ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα δηλώνοντας ότι θα το κάνει στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Γιώργος Σμιξιώτης δήλωσε ότι έχει υποβληθεί μήνυση κατά του ταξιδιωτικού γραφείου, ενώ με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών, το ΓΕΛ θα τελεί υπό κατάληψη για 5 ημέρες, όσο διάστημα θα διαρκούσε η εκδρομή των μαθητών.

Στην εκδρομή θα συμμετείχαν 53 μαθητές, πέντε καθηγητές και μια νοσοκόμα ως συνοδός μαθητή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετάσεις
Εθνικό Απολυτήριο: «Η ταφόπλακα του δημόσιου Λυκείου προ των πυλών!» λένε εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη
Το Λύκειο σε κρίση: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο απειλεί μαθητές και δημόσια εκπαίδευση - Τι λένε εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη
Εθνικό Απολυτήριο: «Η ταφόπλακα του δημόσιου Λυκείου προ των πυλών!» λένε εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη