6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
Άγνωστοι διέρρηξαν σχολείο στη Λάρισα και πήραν τα λεφτά της πενταήμερης από το χρηματοκιβώτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερίας», διάρρηξη πραγματοποιήθηκε στο 6ο Λύκειο Λάρισας τη Δευτέρα το βράδυ (5/12), κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο βρισκόταν το χρηματικό ποσό, που είχαν συγκεντρώσει μαθητές της Γ’ Λυκείου, για την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους, με προορισμό τη Ρώμη.

Οι δράστες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη και χωρίς να ψάξουν άλλους χώρους, πήγαν στο ντουλάπι όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και έκλεψαν.

Την κλοπή κατήγγειλε την Τρίτη (6/12) το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η διεύθυνση του σχολείου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, με δεδομένο ότι το σχολείο είχε διαρρηχθεί ξανά τον περασμένο Οκτώβριο, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Κατά τη χθεσινή διάρρηξη πάντως οι δράστες δεν έψαξαν και δεν αναστάτωσαν κανέναν άλλο χώρο, παρά μόνο το ντουλάπι, μέσα στο οποίο βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν αρχικά την πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου και παραβιάζοντας την εσωτερική είσοδο, εισήλθαν στο κεντρικό κτίριο του σχολείου.

Φτάνοντας στο γραφείο του διευθυντή παραβίασαν τη διπλανή είσοδο, για να κατευθυνθούν απευθείας στο ντουλάπι όπου φυλασσόταν το χρηματοκιβώτιο με το οποίο διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν άλλα αντικείμενα ή να προκαλέσουν φθορές. Εκτιμάται ότι οι δράστες γνώριζαν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, αλλά και τη θέση που φυλασσόταν, αφού δεν έψαξαν κάποιο άλλο γραφείο.

Σημειώνεται πως το χρηματοκιβώτιο εκτός από τα χρήματα της πενταήμερης, περιείχε χρήματα για εκδρομή άλλων τάξεων ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και έγγραφα του σχολείου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανερχόταν σε περίπου 8.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά