ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
“Aν στην ατομική του αξιολόγηση ένας εκπαιδευτικός κάνει όλα αυτά τα λάθη (της επιμόρφωσης των νεοδιόριστων) θα κριθεί με ικανοποιητικό βαθμό; Αν όχι, γιατί ο πρόεδρος του ΙΕΠ είναι ακόμα στη θέση του;”

Μόνο στους εκπαιδευτικούς δεν συγχωρούνται λάθη

Το ΙΕΠ με  ανακοίνωση προσπαθεί να διορθώσει πρωτόγνωρα και τραγικά λάθη στην εκπαίδευση.

“Aν στην ατομική του αξιολόγηση ένας εκπαιδευτικός κάνει όλα αυτά τα λάθη (της επιμόρφωσης των νεοδιόριστων) θα κριθεί με ικανοποιητικό βαθμό; Αν όχι, γιατί ο πρόεδρος του ΙΕΠ είναι ακόμα στη θέση του;” , αναφέρουν  εκπαιδευτικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πάρα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με το επιμορφωτικό υλικό της εισαγωγικής επιμόρφωσης.

Με  ανακοίνωσή του το ΙΕΠ δικαιολόγησε αυτά τα πρωτόγνωρα και τραγικά λάθη, με τις αντιπαιδαγωγικές εικόνες και φράσεις, ως “αστοχίες” και “τεχνικές δυσκολίες” γιατί το  επιμορφωτικό υλικό  ήταν 5.500 σελίδων, όπως αναφέρει.

“Απομονώθηκαν και διορθώθηκαν άμεσα” τα λάθη και “το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα βρίσκεται σε εγρήγορση για τη διασφάλιση τόσο της επιστημονικής εγκυρότητας και εκπαιδευτικής ορθότητας του υλικού” αναφέρει επίσης στην ίδια ανακοίνωση το ΙΕΠ, χωρίς όμως να φαίνεται να αντιλαμβάνεται από το συνολικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και σε ποια επαγγελματική ομάδα απευθύνεται.

Δηλαδή με μία ανακοίνωση το ΙΕΠ νομίζει ότι όλα είναι εντάξει και ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για όσους ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση της επιμόρφωσης και κάποια διαδικασία απόδοσης ευθυνών.

Έκανε σωστά τη δουλειά του; Μόνο στους εκπαιδευτικούς δεν συγχωρούνται λάθη “Δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους” οι υποψήφιοι διευθυντές,  τόνισε η υφ. Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή για τους υποψήφιους που έκαναν μόνο ένα λάθος κλικ, λέγοντας ότι “Η μη σωστή συμπλήρωση  της αίτησης δεν επιδέχεται διόρθωση”.  

Ούτε διόρθωση λοιπόν, ούτε ανακοίνωση σαν  την παραπάνω του ΙΕΠ, μπορούν  να κάνουν οι εκπαιδευτικοί για να δικαιολογήσουν το λάθος τους.  Απλά θα υποστούν τις συνέπειες.

Στην ατομική του αξιολόγηση, αν ένας εκπαιδευτικός κάνει ένα λάθος, θα μπορεί να γράψει μια ανακοίνωση σαν και αυτή του ΙΕΠ, η οποία θα λέει ότι απλά υπήρξαν “αστοχίες και τεχνικές δυσκολίες” και ότι βρίσκεται σε “εγρήγορση”  για να μην τιμωρηθεί ως “μη ικανοποιητικός”;

Το ΙΕΠ πρέπει να απαντήσει:  Οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να διορθώσουν λάθη τους, ετεροχρονισμένα και με ανακοινώσεις, όπως κάνει το ίδιο;

Πηγή: fresh-education

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου
«Όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία»
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου