τρελλός-καθηγητής
"Καλημέρα σας, με τέτοιες εργασίες σίγουρα επιμορφώνεται ο εκπαιδευτικός (αν καταλάβει τις ερωτήσεις), δεν ξέρω όμως μετά τα ψυχοφάρμακα που θα ακολουθήσουν σε τί κατάσταση θα είναι"

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη διαδικασία οργάνωσης και ενημέρωσης, αλλά και το περιεχόμενό του επιμορφωτικού υλικού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία αν δεν ήταν εξοργιστική!

Προγραμματισμός άρπα-κόλλα, τροποποιήσεις-παρατάσεις στα ΦΕΚ λόγω αργοπορίας… απλά για να «ολοκληρωθεί» η επιμόρφωση στα χρονικά όρια του ΕΣΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους και να θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε. Μηνύματα στα viber, στα μέιλ και αποστολή προγραμμάτων που «υποχρεώνουν» τους επιμορφούμενους να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες εκτός διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, Σαββατοκύριακα, σε ημέρες αργίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα κ.ο.κ. Μάλιστα ορισμένοι επιμορφωτές έχουν ξεπεράσει εντελώς τα όρια, φτιάχνουν ομάδες viber με τους επιμορφούμενους χωρίς καμία συγκατάθεση, στέλνουν μηνύματα σε άσχετες ώρες, λες και απευθύνονται σε φίλους τους!

Αλλά το μεγάλο πανηγύρι γίνεται με το "επιμορφωτικό" υλικό για τους επιμορφούμενους.

Σήμερα, αχάραγα, μια εκπαιδευτικός αναγνώστρια του alfavita.gr, μας έστειλε την παρακάτω σελίδα από το επιμορφωτικό υλικό με το εξής σχόλιο: "Καλημέρα σας, με τέτοιες εργασίες σίγουρα επιμορφώνεται ο εκπαιδευτικός (αν καταλάβει τις ερωτήσεις), δεν ξέρω όμως μετά τα ψυχοφάρμακα που θα ακολουθήσουν σε τί κατάσταση θα είναι"

επιμόρφωση

 Τέτοιου τύπου επιμόρφωση καλούνται να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί μέσα από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα-express (96 ωρών, εκ των οποίων 24 ώρες θα παρασχεθούν με σύγχρονη και 72 ώρες με ασύγχρονη εκπαίδευση)  όλο εκτός εργασιακού ωραρίου και επιπλέον των εργασιακών υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών ,ακόμα και σε ημέρες επίσημων αργιών όπως η Καθαρή Δευτέρα, μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή της δεύτερης εβδομάδας του Πάσχα!, χωρίς κανένα σεβασμό στον ιδιωτικό τους χρόνο, μετατρέποντας  τον  σε κινούμενη άμμο και  παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικού, δικαίου!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού