Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επαναφορά της εφάπαξ αποζημίωσης πανελλαδικών εξετάσεων και πάσης φύσεως εξετάσεων ή διαδικασιών του ΑΣΕΠ, στο διοικητικό προσωπικό του ΥΠΑΙΘ

Με νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π.) τονίζει την αναγκαιότητα για την επαναφορά της εφάπαξ αποζημίωσης πανελλαδικών εξετάσεων και πάσης φύσεως εξετάσεων ή διαδικασιών του ΑΣΕΠ, στο διοικητικό προσωπικό του ΥΠΑΙΘ.

Όπως αναφέρεται, «η εφάπαξ αυτή αποζημίωση χορηγούνταν στο διοικητικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας με εξουσιοδοτική διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία εκδίδονταν κάθε έτος η σχετική  ΚΥΑ, η οποία καθόριζε τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα ποσά της αποζημίωσης ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων, και η οποία εξουσιοδοτική διάταξη καταργήθηκε με τον ν. 4024/11 και σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονίων».

Έτσι, απαραίτητο κρίνεται πλέον να επανέλθει η συγκεκριμένη αποζημίωση, στα πλαίσια του ευρύτερου στόχου για αναβάθμιση των μισθολογικών και πρόσθετων αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς σε άλλα υπουργεία υπάρχει μία συναφής παροχή που στο ΥΠΑΙΘ δεν υφίσταται πλέον.

Η ανακοίνωση

«κ. Υπουργέ,

Μετά από την σταδιακή επάνοδο της χώρας μας στην δημοσιονομική σταθερότητα και την λήξη της εποπτείας της, η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας, για να επικαιροποιήσει ένα πάγιο αίτημα του κλάδου μας, αυτό της επαναφοράς της εφάπαξ αποζημίωσης, που χορηγούνταν επί σειρά ετών, στους διοικητικούς υπαλλήλους  του Υπουργείου Παιδείας, για την συμμετοχή τους στην οργάνωση και στην υποστήριξη των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και των πάσης φύσεως εξετάσεων ή διαδικασιών του ΑΣΕΠ, τις οποίες οργανώνουν και υποστηρίζουν, με επαγγελματισμό, φερεγγυότητα και αξιοπιστία.

Η εφάπαξ αυτή αποζημίωση χορηγούνταν στο διοικητικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας  με εξουσιοδοτική διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία εκδίδονταν κάθε έτος η σχετική  ΚΥΑ, η οποία καθόριζε τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα ποσά της αποζημίωσης ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων, και η οποία εξουσιοδοτική διάταξη καταργήθηκε με τον ν. 4024/11 και σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονίων.

Ακόμη και στα δύσκολα δημοσιονομικά έτη 2010 και 2011, πριν την ψήφιση του ν.4024/11, πραγματοποιήθηκε η κατά το ήμισυ χορήγηση της εφάπαξ αυτής αποζημίωσης στους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην άψογη οργάνωση, υποστήριξη και υλοποίηση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, σας υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε Υπουργείο ή φορέα προβλέπεται συναφής αποζημίωση, σε σχέση με το ειδικό αντικείμενο ή τον ειδικό σκοπό που έχει να επιτελέσει ο κάθε φορέας, η οποία χορηγείται στους υπαλλήλους του, όπως στο Υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, κ.ά..

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Υπουργείο Παιδείας και οι Υπουργοί του, οι οποίοι όχι μόνον δεν έχουν μεριμνήσει για κανενός είδους τέτοια αποζημίωση, για την κορυφαία κοινωνική, διοικητική και εκπαιδευτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά με ευκολία συναίνεσαν στην κατάργηση της, όπως και με χαρακτηριστική πάλι ευκολία αποδέχονται την μεταφορά κάθε είδους αρμοδιότητας  από άλλα Υπουργεία ή φορείς  στις διοικητικές υπηρεσίες  του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς κανένα μάλιστα αντιστάθμισμα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα χιλιάδες χρηματικά παράβολα που καταβάλλονται από τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς για να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ, τα οποία έχουν ως προορισμό την υπηρεσία και τους υπαλλήλους του ΑΣΕΠ, ενώ το συντριπτικό μέρος της εργασίας και της διαδικασίας για την επιλογή τους, υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και τους υπαλλήλους του.

κ. Υπουργέ,

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει εκκινήσει μία δημόσια συζήτηση, στην οποία συμμετέχετε και εσείς για την αναβάθμιση των μισθολογικών και πρόσθετων αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, με την σχεδίαση,  εφαρμογή και υλοποίηση νέου μισθολογίου από το 2024, σας καλούμε να στηρίξετε το δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημα μας, το οποίο εδράζεται στην καθοριστική, επαγγελματική και επιστημονική  συμβολή των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου μας, σε κάθε είδους εξετάσεων και ειδικά στις πανελλαδικές  εξετάσεις, που χρόνια τώρα αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο θεσμό διαφάνειας, εγκυρότητας και αξιοκρατίας για όλη την ελληνική κοινωνία.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ανηλικη
Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες – «Η μία ξέφυγε και αποκάλυψε την δράση τους…»
Δύο κορίτσια που ξεκίνησαν για να πάνε στο σχολείο τους στην Καισαριανή έπεσαν στα δίχτυα ενός σκοτεινού κυκλώματος που τα παγίδευσε και τα...
Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες – «Η μία ξέφυγε και αποκάλυψε την δράση τους…»
πιερρακακης
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων - Οι ομιλητές και το χρονοδιάγραμμα
Εισηγητής της νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης. Τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου θα μιλήσει και ο...
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων - Οι ομιλητές και το χρονοδιάγραμμα