Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Επόμενος σταθμός η ενίσχυση των απολαβών των εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών»

Για το αν θα αφορά στους εκπαιδευτικούς και τους πανεπιστημιακούς η εξαγγελθείσθα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η υπουργός επισήμανε ότι επόμενος σταθμός είναι η ενίσχυση των απολαβών των εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας, σε συνέχεια της σημαντικής ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης με 25.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και 2.000 μόνιμους διορισμούς στα ΑΕΙ.

«Έχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στις εκπαιδευτικές δομές της χώρας και οι εκπαιδευτικοί μας θα έπρεπε να αμείβονται υψηλότερα», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αναφερθεί στο γεγονός ότι, αν η πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, η δεύτερη -εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς- θα επικεντρωθεί σε καλύτερες απολαβές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κεραμέως: Τι είπε για τους μόνιμους διορισμούς το 2023

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως απάντησε σε ερώτηση αν προγραμματίζονται νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023:

«Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια εκλογικών διαδικασιών δεν επιτρέπεται να γίνονται διορισμοί. Αναλόγως του χρόνου κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και εφόσον δοθεί εκ νέου εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο στόχος είναι άμεσα να συνεχιστούν οι διορισμοί και να απομακρυνθούμε από τη στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος των αναπληρωτών δηλαδή οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες όπως ατυχήματα ασθένειες εγκυμοσύνες».

Επιπλέον, ανέφερε πως τα τελευταία τριάμισι χρόνια, παρά τις έκτακτες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών εκ των οποίων οι 6.000 στην Ειδική Αγωγή, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, έπειτα από 12 χρόνια στα οποία  που δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: Παράταση έως 15/10 στις αιτήσεις για το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης
Το πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης, διάρκειας 70 ωρών για τα άτομα άνω των 65 ετών και 80 ωρών για τα Άτομα με Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί, με διά...
Δόμνα Μιχαηλίδου: Παράταση έως 15/10 στις αιτήσεις για το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης
απθ
Ανώτατη Διάκριση από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ - Επίτιμος Διδάκτορας ο διεθνούς φήμης νομικός Κρίστοφ Γ. Πάουλους
Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας
Ανώτατη Διάκριση από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ - Επίτιμος Διδάκτορας ο διεθνούς φήμης νομικός Κρίστοφ Γ. Πάουλους
foto_education.jpg
ΠΑΣΟΚ: «Η ενοχοποίηση της μητρότητας: το άλλοθι του Υπουργείου για τα επιτελικά κενά στην εκπαίδευση»
Η δημόσια συζήτηση γύρω από τα κενά στα σχολεία τείνει, δυστυχώς, να εκτρέπεται από το ουσιώδες: τον ελλιπή σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας
ΠΑΣΟΚ: «Η ενοχοποίηση της μητρότητας: το άλλοθι του Υπουργείου για τα επιτελικά κενά στην εκπαίδευση»
newsletters__patras.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025: Ένα Φεστιβάλ, τρεις πόλεις - Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου