ΑΠΘ: Σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33!

Την άρνηση των φοιτητών να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία που θέσπισε η κ.Κεραμέως σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των φοιτητικών παρατάξεων μετά από την ηχηρή ήττα της ΔΑΠ στις περυσινές φοιτητικές εκλογές, δηλώνουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Οπως τονίζουν οι φοιτητές, σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33! Και συμπληρώνουν: «τα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) των φοιτητικών μας συλλόγων είναι εκλεγμένα όργανα με ευθύνη να ενημερώνουν, να εκπροσωπούν και να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση για όλα τα φοιτητικά θέματα. Δεσμεύονται και λογοδοτούν στους φοιτητές και όχι στα υπουργεία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εκπρόσωποι, και όχι οι διάφοροι “φοιτητο-παράγοντες” που στοχεύουν να χτίσουν πελατειακές σχέσεις, να επαναφέρουν το ρουσφέτι!»

Ολη η ανακοίνωση των φοιτητών

ΟΧΙ στις ηλεκτρονικές εκλογές  απάτη!

Να μην πραγματοποιηθούν! Απέχουμε από τις εκλογές-παρωδία!  

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας!

Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε από τις πρυτανικές αρχές πριν τρεις εβδομάδες ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές-«παρωδία» για την ανάδειξη εκπροσώπων μας στα όργανα διοίκησης με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ηλεκτρονική ψηφοφορία! Είναι οι ίδιες διοικήσεις που σήμερα αποκλείουν από τις συνεδριάσεις τους εκλεγμένους εκπροσώπους των φοιτητών και φοιτητριών! 

Καίγονται να μονιμοποιήσουν αυτές τις εκλογές-παρωδία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι φοιτητές έχουμε απορρίψει αυτή τη διαδικασία και για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις διεξάγουν βάζοντας στην εφορευτική επιτροπή όποιον θέλουν. Έφτασαν στο σημείο να βάλουν μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και φοιτητές που δεν το γνώριζαν καν και δεν είχαν συμφωνήσει ποτέ.

Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές εκλογές- παρωδία που θέλουν να πραγματοποιήσουν, οι αδιάβλητες και δημοκρατικές…Σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες!

Τα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) των φοιτητικών μας συλλόγων είναι εκλεγμένα όργανα με ευθύνη να ενημερώνουν, να εκπροσωπούν και να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση για όλα τα φοιτητικά θέματα. Δεσμεύονται και λογοδοτούν στους φοιτητές και όχι στα υπουργεία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εκπρόσωποι, και όχι οι διάφοροι “φοιτητο-παράγοντες” που στοχεύουν να χτίσουν πελατειακές σχέσεις, να επαναφέρουν το ρουσφέτι!

Το Δ.Σ. είναι αρμόδιο να συμμετέχει στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης για να ακούγεται η γνώμη των φοιτητών και φοιτητριών, της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας! 

Η διεξαγωγή των εκλογών είναι καθαρά υπόθεση των φοιτητών και φοιτητριών! Δε δεχόμαστε την ωμή επέμβαση του Υπουργείου και των διοικήσεων!

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δεναξα
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
επανασταση 1821
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!
Μέσα στους πολλούς εθνικούς μύθους στην Ελλάδα η ίδια η επέτειος της 25ης Μαρτίου κατέχει ξεχωριστή θέση σαν παράδειγμα διαστρέβλωσης των γεγονότων...
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!