Φοιτητές ΑΠΘ: Απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΑΠΘ: Σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33!

Την άρνηση των φοιτητών να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία που θέσπισε η κ.Κεραμέως σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των φοιτητικών παρατάξεων μετά από την ηχηρή ήττα της ΔΑΠ στις περυσινές φοιτητικές εκλογές, δηλώνουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Οπως τονίζουν οι φοιτητές, σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33! Και συμπληρώνουν: «τα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) των φοιτητικών μας συλλόγων είναι εκλεγμένα όργανα με ευθύνη να ενημερώνουν, να εκπροσωπούν και να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση για όλα τα φοιτητικά θέματα. Δεσμεύονται και λογοδοτούν στους φοιτητές και όχι στα υπουργεία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εκπρόσωποι, και όχι οι διάφοροι “φοιτητο-παράγοντες” που στοχεύουν να χτίσουν πελατειακές σχέσεις, να επαναφέρουν το ρουσφέτι!»

Ολη η ανακοίνωση των φοιτητών

ΟΧΙ στις ηλεκτρονικές εκλογές  απάτη!

Να μην πραγματοποιηθούν! Απέχουμε από τις εκλογές-παρωδία!  

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας!

Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε από τις πρυτανικές αρχές πριν τρεις εβδομάδες ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές-«παρωδία» για την ανάδειξη εκπροσώπων μας στα όργανα διοίκησης με ενιαίο ψηφοδέλτιο και ηλεκτρονική ψηφοφορία! Είναι οι ίδιες διοικήσεις που σήμερα αποκλείουν από τις συνεδριάσεις τους εκλεγμένους εκπροσώπους των φοιτητών και φοιτητριών! 

Καίγονται να μονιμοποιήσουν αυτές τις εκλογές-παρωδία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι φοιτητές έχουμε απορρίψει αυτή τη διαδικασία και για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις διεξάγουν βάζοντας στην εφορευτική επιτροπή όποιον θέλουν. Έφτασαν στο σημείο να βάλουν μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και φοιτητές που δεν το γνώριζαν καν και δεν είχαν συμφωνήσει ποτέ.

Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές εκλογές- παρωδία που θέλουν να πραγματοποιήσουν, οι αδιάβλητες και δημοκρατικές…Σε 22 από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης οι υποψήφιοι είναι μόλις 33.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες!

Τα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) των φοιτητικών μας συλλόγων είναι εκλεγμένα όργανα με ευθύνη να ενημερώνουν, να εκπροσωπούν και να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση για όλα τα φοιτητικά θέματα. Δεσμεύονται και λογοδοτούν στους φοιτητές και όχι στα υπουργεία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εκπρόσωποι, και όχι οι διάφοροι “φοιτητο-παράγοντες” που στοχεύουν να χτίσουν πελατειακές σχέσεις, να επαναφέρουν το ρουσφέτι!

Το Δ.Σ. είναι αρμόδιο να συμμετέχει στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης για να ακούγεται η γνώμη των φοιτητών και φοιτητριών, της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας! 

Η διεξαγωγή των εκλογών είναι καθαρά υπόθεση των φοιτητών και φοιτητριών! Δε δεχόμαστε την ωμή επέμβαση του Υπουργείου και των διοικήσεων!

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_1242019.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
«Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μυκόνου συγκέντρωσε υπογραφές ανήλικων μαθητριών για θέματα που αφορούν τη δουλειά και την παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολείο!»
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
apognosi
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
Παιδιά που χάθηκαν , γιατί η φτώχεια τους , τους απέδειξε ότι μόνο το πανεπιστήμιο είναι μέσο ανέλιξης , και σε έναν κόσμο που αλλάζει , οδηγήθηκαν...
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
οδοντοβουρτσα
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
Παρότι πολλοί θεωρούν ιδανικό να βουρτσίζουν τα δόντια αμέσως μετά το γεύμα, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει το αντίθετο...
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
πανελ
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο
Οι μαθητές που στηρίζονται αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία αισθάνονται ότι εξετάζονται σε ύλη και επίπεδο διαφορετικό από αυτό που διδάχθηκαν.
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο