Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τέλος οι φοιτητικές παρατάξεις από τα πανεπιστήμια με απόφαση Κεραμέως

Καταργεί ουσιαστικά τις φοιτητικές παρατάξεις μετά από το «στραπάτσο» της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές η υπουργός Παιδείας!

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο παρουσιάζοντας το νέο νομο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στο εξής οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ. Αναμένονται ωστόσο οι έντονες αντιδράσεις των φοιτητών.

27_foitites_eniaio.jpg

Τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε για την ανάρτηση του alfavita.gr και απάντησε ότι δεν καταργεί τις παρατάξεις, γιατί η σύστασή τους προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και τον αστικό κώδικα. Αυτό που αλλάζει, είπε, είναι ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα αφορά στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα οργανα των ΑΕΙ. Γενικώς οι φοιτητικοί σύλλογοι προστατεύονται από το  Συνταγμα και τον Αστικο κωδικα.

«Μιλαμε για την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα. Αν θελει καποιος να συγκροτήσει ενα σωματείο, φυσικά  μπορεί», είπε.

Στην ουσία δηλαδή επιβεβαιώνει ότι με βάση το νέο της νομοσχέδιο, οι φοιτητικές παρατάξεις όπως τις ξέρουμε σήμερα ΔΕΝ θα έχουν συμμετοχή πλέον στα οργανα των ΑΕΙ, αλλα οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα επιλέγονται από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει η διαδικασία.

Γιαυτο αναφέραμε ότι «ουσιαστικά» καταργεί τις παρατάξεις, αφου μέχρι σήμερα η εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα γίνεται μέσα από τις διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν οι παρατάξεις. Το να υπάρχει η ΔΑΠ, η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ, αλλά να μην έχουν συμμετοχή στα οργανα, ουσιαστικά ισοδυναμεί με κατάργηση των παρατάξεων, γι αυτό και οι περισσότερες αντιδρούν σε αυτή την προοπτική.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
«Βαρέθηκα να σωπαίνω! Βαρέθηκα να φοβάμαι!» - Απάντηση νεοδόκιμου εκπαιδευτικού σε Σύμβουλο
Σε αυτούς που μας χρησιμοποιούν σαν πολιορκητικό κριό για την διάλυση του Δημόσιου Σχολείου θέλω να απαντήσω: φτάνει πια! Βαρέθηκα να σωπαίνω!
«Βαρέθηκα να σωπαίνω! Βαρέθηκα να φοβάμαι!» - Απάντηση νεοδόκιμου εκπαιδευτικού σε Σύμβουλο
ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ
Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2023: «Κατάλληλος καιρός για αποδράσεις»

Η εβδομάδα θα κυλήσει σε γενικές γραμμές με ήπιο καιρό με μερικά σκαμπανεβάσματα προς το μέσο της, με τα ευχάριστα να έρχονται την 25η...

Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2023: «Κατάλληλος καιρός για αποδράσεις»