Εκπαιδευτικοί: Επιστολή αιρετών ΠΥΣΔΕ Δ.Θεσσαλονίκης - Γιατί συμμετείχαμε
«Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε ξανά «η φωνή, τα μάτια και τα αυτιά όλων των συναδέλφων/ισσων», επαναφέροντας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Συμβουλίων»

Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς απέστειλαν οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Δυτ.Θεσσαλονίκης Χρύσα Παπάζογλου και Γιώργος Μαυροχαλυβίδης, αναλύοντας τους λογους που, όπως λένε, ανέδειξαν την αναγκαιότητα συμμετοχής τους στα υπηρεσιακά συμβούλια για να πάψουν να είναι απόλυτα ελεγχόμενα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως.

«Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας ως αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον/την εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία», σημειώνουν εμφατικά οι εκπαιδευτικοί.

Επιστολή αιρετών ΠΥΣΔΕ Δ.Θεσσαλονίκης εκλεγμένων με  τους ΣΥΝ.Ε.Κ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που έγιναν στις 5/11/2022 έχουμε ξανά δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα όλα τα συμβούλια (ΠΥΣΔΕ- ΑΠΥΣΔΕ- ΚΥΣΔΕ). Την περίοδο 2021-2022 και μετά τις «εκλογές-παρωδία» του 2020 βιώσαμε την πιο αντιδημοκρατική, αδιαφανή και αναξιοκρατική λειτουργία των ΥΣ των τελευταίων δεκαετιών και την κομματική τους άλωση από τους «υποτακτικούς» της Κεραμέως. Ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις και καταπάτηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, καταργώντας την ουσιαστική λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και γυρίζωντας την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, σε άλλες σκοτεινές εποχές... Τα φαινόμενα αυτά ανέδειξαν την αναγκαιότητα συμμετοχής μας στα υπηρεσιακά συμβούλια για να πάψουν να είναι απόλυτα ελεγχόμενα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως.Είναι προφανές ότι τελικός στόχος μας είναι η ανατροπή των νόμων 4537 & 4728 για τα ΥΣ και συνολικά της υπάρχουσας κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ.

Οι δεκάδες Αιρετοί που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΝΕΚ στο ΚΥΣΔΕ,σε 12 ΑΠΥΣΔΕ και σε 35 ΠΥΣΔΕ, θα συνεχίσουν πλάι στην ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και σε όλους τους συναδέλφους/ισσες να πρωτοστατούν στους συλλογικούς αγώνες και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, με μόνη τους δέσμευση τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου, μακριά από πελατειακές λογικές, εκδουλεύσεις και συνδιαχείριση με τη διοίκηση. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε ξανά «η φωνή, τα μάτια και τα αυτιά όλων των συναδέλφων/ισσων», επαναφέροντας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Συμβουλίων. Για εμάς, η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών με Δικαιοσύνη, Αμεροληψία και Διαφάνεια, δεν είναι χάρη ή «ευνοϊκή» εξυπηρέτηση, αλλά απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα!

Ωστόσο και ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Γενάρη, μόλις έγινε η συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με αποτέλεσμα οι μέχρι τώρα αποφάσεις να παίρνονται από μονοπρόσωπα όργανα της Διοίκησης (ΔΔΕ).Αξίζει να αναφέρουμε ότι δόθηκε προθεσμία μίας ημέρας και σε περίοδο σχολικών διακοπών για την πρόσκληση της κάλυψη των θέσεων των διορισμένων μελών στα ΥΣ! Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ αρνείται να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, ανακαλώντας με προφορική εντολή(!) ακόμα και όσες διαπιστωτικές πράξεις είχαν ολοκληρωθεί! Τόσο απλά...τόσο επιτελικά...

Οι μεγάλοι αγώνες για την ανατροπή του δυστοπικού και αντιδημοκρατικού σκηνικού της Κυβέρνησης ΝΔ είναι μπροστά μας! Με καθαρούς στόχους, ενότητα και αγωνιστικότητα θα τους πετύχουμε. Για προστασία της αυτονομίας των συνδικάτων και των δικαιωμάτων τους, για  την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης για Δημοκρατία και Ελευθερία στα σχολεία! Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας ως αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον/την εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία.

Καλή χρονιά με δύναμη, υγεία και δράση από όλους και όλες μας, γιατί οι μέρες που ονειρευτήκαμε δεν θα έρθουν...αν και εμείς δεν " βάλουμε το χέρι μας"!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Παπάζογλου Χρύσα, Μαυροχαλυβίδης Γιώργος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα