Κατατέθηκε στο Εφετείο αίτηση ακύρωσης της απόφασης για μετακίνηση εκπαιδευτικού στη μέση της σχολικής χρονιάς

Για «αδικαιολόγητη, αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω σχολικής χρονιάς» κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου».

Όπως καταγγέλλουν, ο εκπαιδευτικός κατέθεσε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, η οποία δεν έχει γίνει δεκτή. Οι εκπαιδευτικοί δημοσιοποιούν την αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπως κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο.  

Τέλος, καλούν τη διεύθυνση Αν. Αττικής να σταματήσει τις αυθαιρεσίες για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου για να κρύψει την έλλειψη προσλήψεων και τον περιφερειακό διευθυντή να  κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της πράξης 39/21-11-22 του  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 

Επίσης, ζητούν από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη νομική προσφυγή. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την αίτηση ακύρωσης της μετακίνησης του εκπαιδευτικού.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ συναδέλφου με τη στήριξη του Συλλόγου μας Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  στο διοικητικό εφετείο Αθηνών κατά του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για αδικαιολόγητη, αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω σχολικής χρονιάς

Μετά από σειρά ενεργειών: ένσταση συναδέλφου προς το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, αίτηση ακύρωσης πράξης ΠΥΣΠΕ στην ΠΔΕ Αττικής, επικοινωνιών του βαλλόμενου συναδέλφου και του σωματείου μας  με τη  Δ/νση Αν. Αττικής,  έγγραφη απεύθυνση της προέδρου του συλλόγου προς τα μέλη του ΠΥΣΠΕ εξαντλήσαμε  όλα τα χρονικά περιθώρια χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να γίνει  δεκτή η ένσταση του συναδέλφου.

Κατόπιν αυτών - όπως είχαμε ενημερώσει με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου μας- παράλληλα με τη συνδικαλιστική διεκδίκηση ενάντια  στην αυθαιρεσία της διοίκησης και την αντιπαιδαγωγική τακτική  της εξαντλούμε όλα τα μέσα ακόμα και τα νομικά.

Δημοσιοποιούμε την αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπως κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο. 

Με λίγα λόγια

Ανοίγει μια πολύ επικίνδυνη ιστορία με αυθαιρεσίες ακόμα και απροκάλυπτες παραβιάσεις νόμων και δικαιωμάτων για να συγκαλύψει τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσλήψεων κάνοντας λάστιχο τους εκπαιδευτικούς και διαταράσσοντας τη λειτουργία των σχολείων.

Στο 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου που δεν αρκούν ούτε οι δύο συνάδελφοι για να καλύψουν το μέγεθος και το εύρος των δυσκολιών σε ζητήματα που άπτονται της ειδικής αγωγής μετακινούν βίαια τον έναν εκπαιδευτικό κλείνοντας το 2ο τμήμα ένταξης  και αφήνουν στον «αέρα» 11 μαθητές!!

Η Δ/νση Αν. Αττικής

Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμο τον συνάδελφο ενώ αυτός  καλύπτει πλήρως το ωράριό του στη σχ. μονάδα που υπηρετεί, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου.

Επικαλείται τους όρους για την ίδρυση 2ης οργανικής ΤΕ για να καταργήσει τη συνέχιση  της  ύπαρξης του 2ου τμήματος. Όταν κάτω από το βάρος της αύξησης σε 26 μαθητές που χρήζουν φοίτησης στα ΤΕ όχι μόνο είναι παντελώς αδικαιολόγητη η λειτουργική υπεράριθμα και παύση της λειτουργίας του 2ου τμήματος αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε 2ο τμήμα ένταξης θα έπρεπε να δοθεί λειτουργικό κενό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμο συνάδελφο 3 μήνες από την έναρξη της σχ. χρονιάς (η νομοθεσία ορίζει την όποια διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας κατά την έναρξη της) 

 Παραβιάζει απροκάλυπτα τη νόμιμη διαδικασία (πχ πρέπει να  προηγηθεί πράξη υπηρεσιακού συμβουλίου όπου να διαπιστώνεται λειτουργική υπεραριθμία στη σχολική μονάδα )

Η αυθαιρεσία δε θα περάσει ! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα  των συναδέλφων μας!

Καλούμε:

τη Δ/νση Αν. Αττικής  να σταματήσει τις αυθαιρεσίες για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου για να κρύψει την έλλειψη προσλήψεων.

τον περιφερειακό να  κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της πράξης 39/21-11-22 του  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 

Ζητάμε:

από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη νομική προσφυγή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα