«Μετακίνησαν εκπαιδευτικό στη μέση της σχολικής χρονιάς» - Αίτηση ακύρωσης στο Εφετείο
Κατατέθηκε στο Εφετείο αίτηση ακύρωσης της απόφασης για μετακίνηση εκπαιδευτικού στη μέση της σχολικής χρονιάς

Για «αδικαιολόγητη, αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω σχολικής χρονιάς» κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου».

Όπως καταγγέλλουν, ο εκπαιδευτικός κατέθεσε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, η οποία δεν έχει γίνει δεκτή. Οι εκπαιδευτικοί δημοσιοποιούν την αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπως κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο.  

Τέλος, καλούν τη διεύθυνση Αν. Αττικής να σταματήσει τις αυθαιρεσίες για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου για να κρύψει την έλλειψη προσλήψεων και τον περιφερειακό διευθυντή να  κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της πράξης 39/21-11-22 του  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 

Επίσης, ζητούν από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη νομική προσφυγή. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την αίτηση ακύρωσης της μετακίνησης του εκπαιδευτικού.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ συναδέλφου με τη στήριξη του Συλλόγου μας Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  στο διοικητικό εφετείο Αθηνών κατά του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για αδικαιολόγητη, αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω σχολικής χρονιάς

Μετά από σειρά ενεργειών: ένσταση συναδέλφου προς το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, αίτηση ακύρωσης πράξης ΠΥΣΠΕ στην ΠΔΕ Αττικής, επικοινωνιών του βαλλόμενου συναδέλφου και του σωματείου μας  με τη  Δ/νση Αν. Αττικής,  έγγραφη απεύθυνση της προέδρου του συλλόγου προς τα μέλη του ΠΥΣΠΕ εξαντλήσαμε  όλα τα χρονικά περιθώρια χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να γίνει  δεκτή η ένσταση του συναδέλφου.

Κατόπιν αυτών - όπως είχαμε ενημερώσει με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου μας- παράλληλα με τη συνδικαλιστική διεκδίκηση ενάντια  στην αυθαιρεσία της διοίκησης και την αντιπαιδαγωγική τακτική  της εξαντλούμε όλα τα μέσα ακόμα και τα νομικά.

Δημοσιοποιούμε την αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπως κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο. 

Με λίγα λόγια

Ανοίγει μια πολύ επικίνδυνη ιστορία με αυθαιρεσίες ακόμα και απροκάλυπτες παραβιάσεις νόμων και δικαιωμάτων για να συγκαλύψει τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσλήψεων κάνοντας λάστιχο τους εκπαιδευτικούς και διαταράσσοντας τη λειτουργία των σχολείων.

Στο 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου που δεν αρκούν ούτε οι δύο συνάδελφοι για να καλύψουν το μέγεθος και το εύρος των δυσκολιών σε ζητήματα που άπτονται της ειδικής αγωγής μετακινούν βίαια τον έναν εκπαιδευτικό κλείνοντας το 2ο τμήμα ένταξης  και αφήνουν στον «αέρα» 11 μαθητές!!

Η Δ/νση Αν. Αττικής

Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμο τον συνάδελφο ενώ αυτός  καλύπτει πλήρως το ωράριό του στη σχ. μονάδα που υπηρετεί, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου.

Επικαλείται τους όρους για την ίδρυση 2ης οργανικής ΤΕ για να καταργήσει τη συνέχιση  της  ύπαρξης του 2ου τμήματος. Όταν κάτω από το βάρος της αύξησης σε 26 μαθητές που χρήζουν φοίτησης στα ΤΕ όχι μόνο είναι παντελώς αδικαιολόγητη η λειτουργική υπεράριθμα και παύση της λειτουργίας του 2ου τμήματος αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε 2ο τμήμα ένταξης θα έπρεπε να δοθεί λειτουργικό κενό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμο συνάδελφο 3 μήνες από την έναρξη της σχ. χρονιάς (η νομοθεσία ορίζει την όποια διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας κατά την έναρξη της) 

 Παραβιάζει απροκάλυπτα τη νόμιμη διαδικασία (πχ πρέπει να  προηγηθεί πράξη υπηρεσιακού συμβουλίου όπου να διαπιστώνεται λειτουργική υπεραριθμία στη σχολική μονάδα )

Η αυθαιρεσία δε θα περάσει ! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα  των συναδέλφων μας!

Καλούμε:

τη Δ/νση Αν. Αττικής  να σταματήσει τις αυθαιρεσίες για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου για να κρύψει την έλλειψη προσλήψεων.

τον περιφερειακό να  κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της πράξης 39/21-11-22 του  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 

Ζητάμε:

από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη νομική προσφυγή. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ακάλυπτες ώρες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και καταγγελίες για «αλχημείες» της Διοίκησης
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Γερμανία, νεκρός ελεγκτής
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα
Τραγωδία στη Γερμανία: 26χρονος Έλληνας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα