«Μετακίνησαν εκπαιδευτικό στη μέση της σχολικής χρονιάς» - Αίτηση ακύρωσης στο Εφετείο
Κατατέθηκε στο Εφετείο αίτηση ακύρωσης της απόφασης για μετακίνηση εκπαιδευτικού στη μέση της σχολικής χρονιάς

Για «αδικαιολόγητη, αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω σχολικής χρονιάς» κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου».

Όπως καταγγέλλουν, ο εκπαιδευτικός κατέθεσε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, η οποία δεν έχει γίνει δεκτή. Οι εκπαιδευτικοί δημοσιοποιούν την αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπως κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο.  

Τέλος, καλούν τη διεύθυνση Αν. Αττικής να σταματήσει τις αυθαιρεσίες για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου για να κρύψει την έλλειψη προσλήψεων και τον περιφερειακό διευθυντή να  κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της πράξης 39/21-11-22 του  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 

Επίσης, ζητούν από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη νομική προσφυγή. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την αίτηση ακύρωσης της μετακίνησης του εκπαιδευτικού.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ συναδέλφου με τη στήριξη του Συλλόγου μας Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  στο διοικητικό εφετείο Αθηνών κατά του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για αδικαιολόγητη, αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω σχολικής χρονιάς

Μετά από σειρά ενεργειών: ένσταση συναδέλφου προς το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, αίτηση ακύρωσης πράξης ΠΥΣΠΕ στην ΠΔΕ Αττικής, επικοινωνιών του βαλλόμενου συναδέλφου και του σωματείου μας  με τη  Δ/νση Αν. Αττικής,  έγγραφη απεύθυνση της προέδρου του συλλόγου προς τα μέλη του ΠΥΣΠΕ εξαντλήσαμε  όλα τα χρονικά περιθώρια χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να γίνει  δεκτή η ένσταση του συναδέλφου.

Κατόπιν αυτών - όπως είχαμε ενημερώσει με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου μας- παράλληλα με τη συνδικαλιστική διεκδίκηση ενάντια  στην αυθαιρεσία της διοίκησης και την αντιπαιδαγωγική τακτική  της εξαντλούμε όλα τα μέσα ακόμα και τα νομικά.

Δημοσιοποιούμε την αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπως κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο. 

Με λίγα λόγια

Ανοίγει μια πολύ επικίνδυνη ιστορία με αυθαιρεσίες ακόμα και απροκάλυπτες παραβιάσεις νόμων και δικαιωμάτων για να συγκαλύψει τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσλήψεων κάνοντας λάστιχο τους εκπαιδευτικούς και διαταράσσοντας τη λειτουργία των σχολείων.

Στο 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου που δεν αρκούν ούτε οι δύο συνάδελφοι για να καλύψουν το μέγεθος και το εύρος των δυσκολιών σε ζητήματα που άπτονται της ειδικής αγωγής μετακινούν βίαια τον έναν εκπαιδευτικό κλείνοντας το 2ο τμήμα ένταξης  και αφήνουν στον «αέρα» 11 μαθητές!!

Η Δ/νση Αν. Αττικής

Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμο τον συνάδελφο ενώ αυτός  καλύπτει πλήρως το ωράριό του στη σχ. μονάδα που υπηρετεί, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου.

Επικαλείται τους όρους για την ίδρυση 2ης οργανικής ΤΕ για να καταργήσει τη συνέχιση  της  ύπαρξης του 2ου τμήματος. Όταν κάτω από το βάρος της αύξησης σε 26 μαθητές που χρήζουν φοίτησης στα ΤΕ όχι μόνο είναι παντελώς αδικαιολόγητη η λειτουργική υπεράριθμα και παύση της λειτουργίας του 2ου τμήματος αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε 2ο τμήμα ένταξης θα έπρεπε να δοθεί λειτουργικό κενό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμο συνάδελφο 3 μήνες από την έναρξη της σχ. χρονιάς (η νομοθεσία ορίζει την όποια διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας κατά την έναρξη της) 

 Παραβιάζει απροκάλυπτα τη νόμιμη διαδικασία (πχ πρέπει να  προηγηθεί πράξη υπηρεσιακού συμβουλίου όπου να διαπιστώνεται λειτουργική υπεραριθμία στη σχολική μονάδα )

Η αυθαιρεσία δε θα περάσει ! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα  των συναδέλφων μας!

Καλούμε:

τη Δ/νση Αν. Αττικής  να σταματήσει τις αυθαιρεσίες για να υπηρετήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου για να κρύψει την έλλειψη προσλήψεων.

τον περιφερειακό να  κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της πράξης 39/21-11-22 του  ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 

Ζητάμε:

από τη ΔΟΕ να στηρίξει τη νομική προσφυγή. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»