Thumbnail
Πειθαρχική δίωξη επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους σε συμμετοχή σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από το σωματείο τους.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει για άλλη μία φορά τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Αθανάσιο Νικολόπουλο, «που προσπαθεί να επιβάλλει ένα καθεστώς αυταρχισμού και τρομοκράτησης της εκπαιδευτική κοινότητας».

Ύστερα από δύο μήνες αναμονής, κρατώντας σε ομηρία τις διωκόμενες εκπαιδευτικούς του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, για τη συμμετοχή τους σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από μέντορες συντονιστές, την Τετάρτη 18/01/23, αποφάσισε να τις παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Την ίδια μέρα, μετά την κοινοποίηση της πειθαρχικής δίωξης των εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ απαίτησαν να κλειστεί ραντεβού με τον κ. Νικολόπουλο, Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, που υπογράφει την εν λόγω απόφαση. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ, για άλλη μία φορά, κρυμμένος στο γραφείο του, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, απαξιώνοντας τους εκπροσώπους του σωματείου, ούτε καν δέχθηκε να τους δει. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια του σωματείου να τον δει διά ζώσης για να κλειστεί ραντεβού, απάντησε φωνάζοντας «περάστε έξω, δεν πρόκειται να κλείσουμε ραντεβού ποτέ γιατί έτσι θέλω». Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία η οποία ήρθε και προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων των εκπροσώπων του σωματείου. 

Καταγγελία της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει για άλλη μία φορά τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Αθανάσιο Νικολόπουλο, που προσπαθεί να επιβάλλει ένα καθεστώς αυταρχισμού και τρομοκράτησης της εκπαιδευτική κοινότητας.

Συγκεκριμένα:

Ύστερα από δύο μήνες αναμονής, κρατώντας σε ομηρία τις διωκόμενες συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, για τη συμμετοχή τους σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από μέντορες συντονιστές, την Τετάρτη 18/01/23, αποφάσισε να τις παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που παρέλαβαν οι συναδέλφισσες «οι εν λόγω παραπομπή κρίνεται αναγκαία διότι το ανώτερο αναφερθέν πειθαρχικό παράπτωμα επισύρει ποινή ανώτερη της δικαιοδοσίας μας». Ντροπή!!!! Προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα. Έκρινε ότι η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει Απεργία-Αποχή, δηλαδή έφτασε στο σημείο να κρίνει τη νομιμότητα μίας απεργίας!!!

Αξίζει να αναφερθούμε σε δύο γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Την Τετάρτη 18/01/23, μετά την κοινοποίηση της πειθαρχικής δίωξης των συναδελφισσών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ απαίτησαν να κλειστεί ραντεβού με τον κ. Νικολόπουλο, Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, που υπογράφει την εν λόγω απόφαση. Για άλλη μία φορά, κρυμμένος στο γραφείο του, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, απαξιώνοντας τους εκπροσώπους του σωματείου, ούτε καν δέχθηκε να μας δει. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια του σωματείου να τον δει διά ζώσης για να κλειστεί ραντεβού, απάντησε φωνάζοντας «περάστε έξω, δεν πρόκειται να κλείσουμε ραντεβού ποτέ γιατί έτσι θέλω». Η συνέχεια είναι γνωστή. Κάλεσε την αστυνομία η οποία ήρθε και προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων των εκπροσώπων του σωματείου. Η επόμενη σκηνή, σ’ αυτήν την παράσταση είναι για κλάματα. Με διαμεσολαβητή τον αστυνομικό μας ανακοίνωσε ότι θα μας δει μετά το τέλος Μαρτίου(!!!) διότι έχει πολλή δουλειά. Ντράπηκε και η ντροπή!!!! Αντί ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας να ασχοληθεί με τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων της αρμοδιότητάς του (κενά, παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης, ψυχολόγους, κτηριακά, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας κλπ), εδώ και πέντε μήνες ασχολείται με διώξεις μάχιμων συναδέλφων που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες για τη δημόσια εκπαίδευση.

Την Πέμπτη 19/01/23, εκπρόσωποι του σωματείου της Γ΄ ΕΛΜΕ, μαζί με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, επισκέφτηκαν το 4ο ΓΕ.Λ. Γαλατσίου για να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων για τα τεκταινόμενα που αφορούν στην πειθαρχική δίωξη. Κατά την ενημέρωση καταγγέλθηκε τόσο ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, όσο και ο Διευθυντής του σχολείου, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, ο οποίος θυμίζουμε ότι ήταν εκείνος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Νικολόπουλου, που κατήγγειλε τις  συναδέλφισσες επειδή συμμετείχαν σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή του σωματείου από μέντορες-συντονιστές. Ενώ είχε τελειώσει η ενημέρωση, ακολούθησε διαπληκτισμός του κ. Αλεξόπουλου με τον Γραμματέα της Γ΄ ΕΛΜΕ που αφορούσε τη συμπεριφορά του Διευθυντή προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Τότε, ο κ. Αλεξόπουλος κινήθηκε απειλητικά προς τον Γραμματέα του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ και με την παρέμβαση του Προέδρου του σωματείου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τέτοιες κινήσεις εντάσσονται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης εναντίον των συνδικάτων, με κάθε μέσο, με πειθαρχικές διώξεις, δικαστικές προσφυγές, απαγόρευση απεργιών, παρέμβαση αστυνομίας και κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών. Ο στόχος είναι προφανής. Επιβολή κλίματος τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων ενόψει της σημερινής δήλωσης της Κεραμέως για την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ξεκινώντας μάλιστα από τους νεοδιόριστους.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη που αφορά τις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕΛ. Γαλατσίου, που άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους σε συμμετοχή σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από το σωματείο τους.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους, την Παρασκευή 27/01/23 στις 12:00 το μεσημέρι, σε κινητοποίηση στα γραφεία της Π.Δ.Ε. Αττικής, Ξενίας 24, Αθήνα, και για τον λόγο αυτό προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 11:00π.μ έως τις 14:00.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας την ίδια μέρα και ώρα και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Π.Δ.Ε. Αττικής.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει και να πάρει θέση, προκηρύσσοντας την Παρασκευή 27/01/23 Παναττική Στάση Εργασίας, 11:00-14:00 καλώντας στην κινητοποίηση στην Π.Δ.Ε. Αττικής.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ (Ξενίας 24, Αθήνα), ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/01/23 ΣΤΙΣ 12:00

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                                              ΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ                 

         

                                                                     

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-nixta-1021x576.jpg
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ που είχαν εισέλθει παράνομα τα προηγούμενα 24ωρα στην...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024
Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορήγηση βραβείων σε ομάδες φοιτητών/τριων που πρώτευσαν ή διακρίθηκαν σε διεθνείς...
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024