Η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές που έγιναν, στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06% ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%

Την παραίτηση των «κάλπικων αιρετών», όπως τους χαρακτηρίζει και τη διεκδίκηση από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ προς το ΥΠΑΙΘ να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της «ηλεκτρονικής κάλπης» και να γίνουν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες, ζητά με ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Δ.Αττικής.

Η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές που έγιναν, στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06% ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%, και στην Γ΄ Αθήνας η αποχή έφθασε στο 78%!

«Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως, αλλά και για όσους σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επέλεξαν να συνταχτούν μαζί της, να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Όλοι αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια κυμάνθηκε από 80-90%!», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Δ.Αττικής

Δεν νομιμοποιούμε κάλπικους αιρετούς, τους καλούμε σε παραίτηση!

Το εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε με αποχή 78% από την ηλεκτρονική φάρσα στην Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Στις 5 Νοέμβρη 2022 οι εκπαιδευτικοί σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Έγινε φανερό ότι ο δρόμος για τη διάλυση των σωματείων και των συλλογικών διαδικασιών, καθώς και η απόπειρα κατίσχυσης του νόμου Χατζηδάκη βρήκαν απέναντί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απείχαν. Στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%, ενώ στην Γ΄ Αθήνας η αποχή έφθασε στο 78%!

Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως, αλλά και για όσους σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επέλεξαν να συνταχτούν μαζί της, να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Όλοι αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια κυμάνθηκε από 80-90%! Η αλήθεια δεν κρύβεται, οι αριθμοί δεν αλλάζουν και όσοι συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο είναι έκθετοι! Πολύ περισσότερο, αφού το πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών με αποκλειστικά δια ζώσης ψηφοφορία για όλες τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ όσον αφορά στον νόμο Χατζηδάκη, επιβεβαίωσε την ομόφωνη προηγούμενη απόφασή της ενάντια στην εξ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία και στην μη κατάθεση των μητρώων των Σωματείων στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Με αυτά τα δεδομένα είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας η παραίτηση των κάλπικων αιρετών και η διεκδίκηση ΟΛΜΕ – ΔΟΕ προς το ΥΠΑΙΘ να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της «ηλεκτρονικής κάλπης» και να γίνουν οι εκλογές με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες.

Απαιτούμε :

·         Την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  (όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα ΥΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία) και την επανάληψη των εκλογών με δια ζώσης διαδικασία και πλήρη διαφάνεια

·         Την ενημέρωση των ΕΛΜΕ από τη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας για όλα τα υπηρεσιακά θέματα και τον χρόνο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ΥΣ, καθώς και την δυνατότητα παρακολούθησής του από εκπρόσωπο τους όποτε το ζητούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υ π η ρ ε σ ί ε ς και φ ο ρ ε ί ς αρμοδιότητας...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες