Εκπαιδευτικοί: «Δεν νομιμοποιούμε κάλπικους αιρετούς, τους καλούμε σε παραίτηση»
Η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές που έγιναν, στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06% ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%

Την παραίτηση των «κάλπικων αιρετών», όπως τους χαρακτηρίζει και τη διεκδίκηση από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ προς το ΥΠΑΙΘ να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της «ηλεκτρονικής κάλπης» και να γίνουν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες, ζητά με ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Δ.Αττικής.

Η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές που έγιναν, στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06% ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%, και στην Γ΄ Αθήνας η αποχή έφθασε στο 78%!

«Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως, αλλά και για όσους σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επέλεξαν να συνταχτούν μαζί της, να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Όλοι αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια κυμάνθηκε από 80-90%!», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Δ.Αττικής

Δεν νομιμοποιούμε κάλπικους αιρετούς, τους καλούμε σε παραίτηση!

Το εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε με αποχή 78% από την ηλεκτρονική φάρσα στην Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Στις 5 Νοέμβρη 2022 οι εκπαιδευτικοί σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Έγινε φανερό ότι ο δρόμος για τη διάλυση των σωματείων και των συλλογικών διαδικασιών, καθώς και η απόπειρα κατίσχυσης του νόμου Χατζηδάκη βρήκαν απέναντί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απείχαν. Στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%, ενώ στην Γ΄ Αθήνας η αποχή έφθασε στο 78%!

Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως, αλλά και για όσους σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επέλεξαν να συνταχτούν μαζί της, να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Όλοι αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια κυμάνθηκε από 80-90%! Η αλήθεια δεν κρύβεται, οι αριθμοί δεν αλλάζουν και όσοι συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο είναι έκθετοι! Πολύ περισσότερο, αφού το πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών με αποκλειστικά δια ζώσης ψηφοφορία για όλες τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ όσον αφορά στον νόμο Χατζηδάκη, επιβεβαίωσε την ομόφωνη προηγούμενη απόφασή της ενάντια στην εξ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία και στην μη κατάθεση των μητρώων των Σωματείων στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Με αυτά τα δεδομένα είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας η παραίτηση των κάλπικων αιρετών και η διεκδίκηση ΟΛΜΕ – ΔΟΕ προς το ΥΠΑΙΘ να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της «ηλεκτρονικής κάλπης» και να γίνουν οι εκλογές με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες.

Απαιτούμε :

·         Την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  (όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα ΥΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία) και την επανάληψη των εκλογών με δια ζώσης διαδικασία και πλήρη διαφάνεια

·         Την ενημέρωση των ΕΛΜΕ από τη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας για όλα τα υπηρεσιακά θέματα και τον χρόνο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ΥΣ, καθώς και την δυνατότητα παρακολούθησής του από εκπρόσωπο τους όποτε το ζητούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πιερρακακης μακρη
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Το σχέδιο δράσης του ΥΠΑΙΘΑ για το 2024 και η απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
katartisi
40 Νέα προγράμματα Κατάρτισης: Χιλιάδες Νέες προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Χιλιάδες νέες προσλήψεις Εκπαιδευτών ενηλίκων τώρα και έως τα επόμενα χρόνια. Πάνω από 40 προγράμματα κατάρτισης ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει - ΑΜΕΣΑ...
40 Νέα προγράμματα Κατάρτισης: Χιλιάδες Νέες προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων