Η υπουργός Παιδείας είναι το πλέον αναξιόπιστο και απεχθές πρόσωπο που πέρασε από αυτό το πόστο. Προσωποποιεί το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και της αντιμεταρρύθμισης που εφάρμοσε η ΝΔ στην Παιδεία.

Η αποχή κοντά στο 70%  μαζί με τη σαφή  αντικυβερνητική ψήφο πολλών από όσους/ες εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια,  καθιστούν το χώρο της εκπαίδευσης "άπαρτο κάστρο" για τη Δεξιά και τον πιο μαχητικό και δραστήριο  κοινωνικό χώρο για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. 

Αυτό αποτυπώθηκε και  στις φετινές  εκλογές για τα Υ.Σ., παρά τις διαφορές ως προς την τακτική μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Με κοινή κατάληξη την συντριπτική αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και προσωπικά της κυρίας Κεραμέως. 

Η υπουργός Παιδείας είναι το πλέον αναξιόπιστο και απεχθές πρόσωπο που πέρασε από αυτό το πόστο. Προσωποποιεί το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και της αντιμεταρρύθμισης που εφάρμοσε η ΝΔ στην Παιδεία. Είναι  κυριολεκτικά persona non grata για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν είναι τυχαίο ότι  αναδεικνύεται ως η  αντιδημοφιλέστερη υπουργός της κυβέρνησης σε όλες τις δημοσκοπήσεις. 

Γι' αυτό οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δεν χάνουν ευκαιρία να μετατρέπουν όλες τις διαδικασίες στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν σε άτυπα δημοψηφίσματα εναντίον της.

Με τεράστια ποσοστά απέρριψαν πολιτικές της  όπως οι κάμερες στην τάξη, η τιμωρητική αξιολόγηση, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά Συμβούλια το 2020 και φέτος.

Οι εκπαιδευτικοί δεν ξέχασαν την πρόκληση του 2020. Όταν η κυρία Κεραμέως τόλμησε να ορίσει Υπηρεσιακά Συμβούλια βγαλμένα από το 7% των εκπαιδευτικών! Σήμερα πανηγυρίζει γιατί "υπερτριπλασιάστηκε"  η συμμετοχή και κρύβει το νούμερο της αποχής.

Πρόκειται για την αποθέωση της υποκρισίας, της εξαπάτησης και του λεγόμενου new speak. Το ίδιο  έκανε πρόσφατα  και με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το σκάνδαλο Cisco, που ενώ σαφέστατα την καταδίκασε,  η ίδια βγήκε και ισχυρίστηκε ότι την δικαιώνει! 

Ευτυχώς, σύντομα θα αποτελεί μαύρο παρελθόν και σκοτεινή ανάμνηση για το χώρο της εκπαίδευσης.

Τάκης Κατσαρός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»
«Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα...
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»