ΑΤΑΚΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ). κάλεσε  στα Γραφεία του, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και στις 13:00 την ΠΟΣΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, σε Δημόσιο Διάλογο για τα ζητήματα της απεργίας – αποχής που κήρυξε η ΠΟΣΥΠ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π) ο Οργανισμός  Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ). κάλεσε  στα γραφεία του, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και στις 13:00 το Υπουργείο Παιδείας και την ΠΟΣΥΠ σε Δημόσιο Διάλογο για τα ζητήματα της απεργίας – αποχής που κήρυξε η τελευταία.

H ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π)

Η ΠΟΣΥΠ κήρυξε  πανελλήνια απεργία για όλα τα φυσικά μέλη των Συλλόγων της που εμπλέκονται  ή θα τους ζητηθεί να εμπλακούν διοικητικά στην διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, απέχοντας από κάθε διοικητική πράξη που θα μπορούσε να συνδράμει στην υλοποίηση της διαδικασίας αυτής, με ημερομηνία έναρξης της απεργίας-αποχής μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ημερών από την κοινοποίηση της, σύμφωνα με την κείμενη συνδικαλιστική νομοθεσία και δη των σχετικών διατάξεων του Ν. 1264/1982, ήτοι από την Τρίτη 13.12.2022 και με ημερομηνία λήξης της απεργίας-αποχής να συμπίπτει με την ημερομηνία περάτωσης της διαδικασίας επιλογής, ήτοι έως την 28η Δεκεμβρίου 2022.

Η ΠΟΣΥΠ ταυτοχρόνως με την επίδοση και την γνωστοποίηση της προκηρυχθείσας απεργίας- αποχής, κατέθεσε το προβλεπόμενο εκ του Νόμου σχετικό αίτημα Δημοσίου Διαλόγου, κατ’ άρθρο 3 του Ν. 2224/1994, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 4808/2021, ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ).

Ο Ο.ΜΕ.Δ. ανταποκρινόμενος άμεσα κάλεσε  στα Γραφεία του, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και στις 13:00 την ΠΟΣΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, σε Δημόσιο Διάλογο για τα ζητήματα της απεργίας – αποχής που κήρυξε η ΠΟΣΥΠ.

Ευελπιστούμε η Υπουργός κ. Κεραμέως και ο Γ. Γραμματέας κ. Κόπτσης, σεβόμενοι τις θεσμικές διαδικασίες που προβλέπονται εκ του Νόμου να προσέλθουν στην συνάντηση Δημοσίου Διαλόγου, στην  οποία  προσκλήθηκαν από τον Ο.ΜΕ.Δ. και να μην επιδείξουν για ακόμη μία φορά την πάγια περιφρόνηση και αποστροφή τους από κάθε διαδικασία διαλόγου και συνεννόησης.

υπουργειο Παιδείας

Η προκήρυξη της απεργίας - αποχής της ΠΟΣΥΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Υ.Π)                  

                                                                                                            Μαρούσι  09-12-2022                                                                   

Προς:  Τα Μέλη μας

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε, εκτάκτως, στις 08-12-2022 και με ομόφωνη απόφαση του,  σε εφαρμογή των αποφάσεων του 35ΟΥ Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ, κήρυξε  πανελλήνια απεργία για όλα τα φυσικά μέλη των Συλλόγων μας που εμπλέκονται διοικητικά στην διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων,  απέχοντας από κάθε διοικητική πράξη που θα μπορούσε να συνδράμει στην υλοποίηση της διαδικασίας αυτής, με ημερομηνία έναρξης της απεργίας-αποχής μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ημερών από την κοινοποίηση της, σύμφωνα με την κείμενη συνδικαλιστική νομοθεσία και δη των σχετικών διατάξεων του Ν. 1264/1982, ήτοι από την Τρίτη 13.12.2022 και με ημερομηνία λήξης της απεργίας-αποχής να συμπίπτει με την ημερομηνία περάτωσης της διαδικασίας επιλογής, ήτοι έως την 28ηΔεκεμβρίου 2022.

Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας να συντονίσουν και να στηρίξουν την απεργία –αποχή της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε τα  φυσικά μέλη των Συλλόγων μας και κάθε διοικητικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην διαδικασία της επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ή που πιθανόν θα του ζητηθεί να εμπλακεί,  να καταθέσει στην Υπηρεσία του την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής του στην νομίμως προκηρυχθείσα απεργία της ΠΟΣΥΠ, την οποία θα την κοινοποιήσει τόσο στο Σωματείο του όσο και στην Ομοσπονδία μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε γνωρίσει, στη διάρκεια της συνδικαλιστικής και υπηρεσιακής μας διαδρομής, αρκετές πολιτικές ηγεσίες, έχουμε διαβουλευτεί με όλες και έχουμε αντιπαρατεθεί πολλές φορές,  αυτό όμως που ζούμε με την παρούσα Πολιτική Ηγεσία, δεν έχει προηγούμενο.

Η απαξίωση, ο εμπαιγμός και η κυνικότητα αποτελούν τα συστατικά της πολιτικής της απέναντι στη διοίκηση.

Επίσης η προκλητικότητα αυτή αντανακλά στην άποψη της για τον κλάδο μας, όταν σε επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ  με τον Γ. Γραμματέα Κ.  Κόπτση και για το αίτημα μας να αρχίσει η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων μετά τις γιορτές, ο κ. Κόπτσης χαρακτήρισε τον κλάδο μας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμμερίζονται τις απόψεις μας, όπως πολλοί  Διευθυντές Εκπαίδευσης και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, ως τεμπέληδες.

Απαντάμε στην απαξίωση αυτή με τον επαγγελματισμό μας, το υπηρεσιακό και κοινωνικό μας καθήκον!

Απαντάμε στον εμπαιγμό, με τις θέσεις, τις προτάσεις και την ευθύνη μας, για τη διοίκηση και την εκπαίδευση!

Απαντάμε στη κυνικότητα με τους αγώνες μας και με ένα βροντερό, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαντάμε στη προκλητικότητα με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία - αποχή!

Όλες και όλοι απεργούμε, υπερασπιζόμενοι τον κλάδο μας, τις υπηρεσίες μας, τη δουλειά μας και την αξιοπρέπεια μας!

 

Για  το  ΔΣ της ΠΟΣΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                             ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για εγγραφή στο Μητρώο εμπειρογνωμόνων για ψηφιακό υλικό
Οι υποψήφιοι που έχουν οριστικοποιήσει ήδη την αίτησή τους δύνανται, εάν το επιθυμούν, να την τροποποιήσουν και να την οριστικοποιήσουν εκ νέου έως...
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για εγγραφή στο Μητρώο εμπειρογνωμόνων για ψηφιακό υλικό
κέρκυρα
Είστε άνεργος σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο; Παίρνετε 1500€ επίδομα
Πώς οι άνεργοι στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων που μένουν σε Κερκυρα, Λευκάδα και Ζάκυνθο μπορούν να πάρουν έκτακτο επίδομα 1500 ευρώ! Κλείνουν οι...
Είστε άνεργος σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο; Παίρνετε 1500€ επίδομα
τρόφιμα
Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο
«Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκονται παντού και προωθούνται έντονα με φθηνές τιμές και ελκυστικές συσκευασίες»
Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο