vrefonipiakos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Η κυβέρνηση χρωστά τους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους την αξία των vouchers για τρεις μήνες - Σε απόγνωση οι φορείς

Τον κίνδυνο να μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα vouchers των παιδιών που αυτές οι δομές υλοποιούν από την αρχή της χρονιάς, επισημαίνει η Θεανώ Φωτίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πώς έγινε αποδέκτης της απόγνωσης φορέων όπως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ), για το πόσο ακόμη θα μπορούν να λειτουργούν τις δομές, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν το μισθολογικό και λειτουργικό κόστος με μηδενική είσπραξη από τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των vouchers.

«Δεν φθάνει που άφησαν φέτος 80.000 παιδιά με πλήρεις αιτήσεις εκτός ΚΔΑΠ, παίζοντας μάλιστα με την αγωνία των γονιών δηλώνοντας ότι θα αυξήσουν τη χρηματοδότηση από τα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης για να δώσουν άλλα περίπου 10.500 vouchers, κάτι που ποτέ δεν επαληθεύτηκε. Τώρα,  χρωστώντας στους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους την αξία των  vouchers για τρεις μήνες, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των δομών και τη συνέχιση φιλοξενίας των παιδιών με δωρεάν vouchers  σε αυτές. Και αυτό σήμερα, που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει δραματικά, τόσο τους δήμους, όσο και τους ιδιώτες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η δήλωση της Θεανώς Φωτίου:

Φέτος, ξεπερνώντας τον εαυτό της και κάθε προηγούμενο, η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τα vouchers των παιδιών που αυτές οι δομές υλοποιούν από την αρχή της χρονιάς.

Γίναμε αποδέκτες της απόγνωσης φορέων όπως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ), για το πόσο ακόμη θα μπορούν να λειτουργούν τις δομές, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν το μισθολογικό και λειτουργικό κόστος με μηδενική είσπραξη από τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των vouchers.

Δεν φθάνει που άφησαν φέτος 80.000 παιδιά με πλήρεις αιτήσεις εκτός ΚΔΑΠ, παίζοντας μάλιστα με την αγωνία των γονιών δηλώνοντας ότι θα αυξήσουν τη χρηματοδότηση από τα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης για να δώσουν άλλα περίπου 10.500 vouchers, κάτι που ποτέ δεν επαληθεύτηκε. Τώρα,  χρωστώντας στους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους την αξία των  vouchers για τρεις μήνες, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των δομών και τη συνέχιση φιλοξενίας των παιδιών με δωρεάν vouchers  σε αυτές. Και αυτό σήμερα, που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει δραματικά, τόσο τους δήμους, όσο και τους ιδιώτες.

Είχαμε από το καλοκαίρι επισημάνει ότι η φοβερή καθυστέρηση απονομής των vouchers λόγω της μη διασφάλισης των κονδυλίων, που κατέληξε να έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και οι γονείς να μην μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς και τα ΚΔΑΠ, θα δημιουργούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στο μέλλον. Και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε.

Μάλιστα, o ανεπίσημoς ισχυρισμός του  Υπουργείου, ότι η μη καταβολή των vouchers οφείλεται σε άρνηση υπηρεσιακού παράγοντα να υπογράψει, εκθέτει το Υπουργείο και την ΕΕΤΑΑ, καθώς συνιστά παραδοχή μη νομότυπων διαδικασιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει με σαφήνεια για ποιο λόγο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της από τα vouchers, πότε θα το κάνει και πώς σκοπεύει να διασφαλίσει την ομαλή ροή των μελλοντικών πληρωμών ώστε να μην κινδυνεύουν οι δομές να κλείσουν, τα παιδιά να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ και οι εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

diadiktio
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
Πώς μπορούν να καταλάβουν αν το παιδί τους είναι πραγματικά εθισμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια;
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
«Να καταργηθεί όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση» λένε οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου - 24ωρη απεργία στα μέσα του Φλεβάρη
Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
skylos_39.jpg
Πανεπιστημιούπολη Πατρών: Αδέσποτα δάγκωσαν φύλακα – Πάνω από 70 περιστατικά επιθέσεων
«Έχω στείλει 75 επιστολές στον εισαγγελέα και στον Δήμο» λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για το πρόβλημα με τα
Πανεπιστημιούπολη Πατρών: Αδέσποτα δάγκωσαν φύλακα – Πάνω από 70 περιστατικά επιθέσεων