sxoleio
Χωρίς σχολικό νοσηλευτή μένει Δημοτικό σχολείο στη Ρόδο, ενώ σε αυτό φοιτά διαβητικός μαθητής - Για ακόμη μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί για το αίτημα των γονέων

Την κυβερνητική αναλγησία καταγγέλλουν οι γονείς μαθητών του τριθέσιου Δημοτικού Καλαβαρδών Ρόδου, αφού το σχολείο έχει μείνει χωρίς σχολικό νοσηλευτή για ακόμη μια χρονιά, παρόλο που σε αυτό φοιτά διαβητικός μαθητής.

Στην επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr , τονίζεται πως το αίτημα για στελέχωση του σχολείου με νοσηλευτή το καταθέτουν κάθε χρόνο, αλλά το υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποιεί το αίτημά τους. 

Η καταγγελία έρχεται στο φως, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξετάζει τις «νέες λαμπρές συνεργασίες με αμερικανικά πανεπιστήμια» αλλά στο σχολείο της Ρόδου φαντάζει πολυτέλεια η απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών.

O μαθητής πάσχει από Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και η παρουσία ενός νοσηλευτή, που θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να επέμβει σε τυχόν επιπλοκές της νόσου, κρίνεται απαραίτητη. 

Να σημειωθεί πως η χιλιομετρική απόσταση του σχολείου από το νοσοκομείο του νησιού είναι μεγάλη, βάζοντας τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο καθημερινά. 

Το  εξωφρενικό της υπόθεσης, είναι πως λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί για την υγεία του παιδιού, ο γονέας του, έχει λάβει το ρόλο του νοσηλευτή και βρίσκεται καθημερινά στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί.

Οι γονείς, μέσω της επιστολής απευθύνονται στην Ν. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε ασφαλείς υγειονομικές υπηρεσίες. «Ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε σύντομα να τοποθετηθεί σχολικός νοσηλευτής στο σχολείο μας για την ασφάλεια του μικρού μαθητή», αναφέρουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Ρούτε
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Συμφωνία Ντόναλντ Τραμπ – ΝΑΤΟ στο Νταβός: Η Αρκτική θωρακίζεται με τον "Χρυσό Θόλο" και η Γροιλανδία ανοίγει για εξορύξεις
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναλύει την τραγωδία στη Γλυφάδα – Τα 140 χιλιοστά βροχής, η «στερεοπαροχή» και τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
Βουλή LIVE: Χάος στην Ολομέλεια για τη διακομματική των αγροτών – Η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βιλιάρδου και η αποχώρηση της Αθηνάς Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)