ΑΕΙ: «Εμπλοκή» στη συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης σε τρία πανεπιστήμια
Καμία πρόβλεψη στον νόμο Κεραμέως για την ισοψηφία στην εκλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης

Αντιμέτωπα με την απουσία ρύθμισης που να δίνει διέξοδο στις περιπτώσεις που υπάρχει ισοψηφία στην ανάδειξη των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης ήρθαν τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Αιγαίου. 

Μπορεί ο «πολυδιαφημιζόμενος» νόμος Κεραμέως -με τον οποίο διαφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας- να υλοποιείται σταδιακά στα πανεπιστήμια και να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων διοικήσεων, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που υπάρξει ισοψηφία στην εκλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης.

Αυτό το πρόβλημα καλούνται να επιλύσουν τα τρία πανεπιστήμια, ενώ θα πρέπει να αποσαφηνιστεί επίσης τι θα συμβεί σε περίπτωση που παρέλθει ο χρόνος της μη εκλογής των εξωτερικών μελών των συμβουλίων. 

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο νόμο τα πανεπιστήμια θα διοικούνται από 11μελη συμβούλια. Τα έξι από τα 11 μέλη εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, ενώ τα άλλα πέντε μέλη θα επιλέγονται από αυτούς που εκλέχθηκαν και θα είναι από το εξωτερικό. Έπειτα, προκηρύσσεται η θέση του πρύτανη για τη θέση του οποίου μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μόνο τα έξι «εσωτερικά» μέλη του Συμβουλίου, ενώ ο Πρύτανης θα είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων έφτασε στο 95,7%. Συγκεκριμένα, από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη.

Η συμμετοχή στα ΑΕΙ:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

95,78%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

98,08%

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

97,62%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

91,79%

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

99,52%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

99,50%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

100,00%

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

98,81%

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

97,44%

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

82,08%

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήρια
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή σε ηθοποιό και σκηνοθέτη
Ένοχος με οριακή πλειοψηφία για βιασμό και απόπειρα βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή σε ηθοποιό και σκηνοθέτη
dikastis.jpg
Λαμία: Μητέρα εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια και εξαφανίστηκε
Δραματικές στιγμές μετά την απόφαση για αλλαγή επιμέλειας – Χωρίς φάρμακα, ιατρικό φάκελο και ρούχα το παιδί, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρέθηκε...
Λαμία: Μητέρα εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια και εξαφανίστηκε
σούπερ μάρκετ
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και προληπτική εκκένωση του καταστήματος – Δεν εντοπίστηκε φωτιά, πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο μηχανοστάσιο.
Νέα Ιωνία: Συναγερμός σε σούπερ μάρκετ λόγω καπνών στο υπόγειο