«Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο για την ηγεσία του υπουργείου να δείξει έστω και μία φορά αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων της»

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών, παρά το ότι η ολοκλήρωση των εκλογών έγινε προ μίας εβδομάδας και πάνω, τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η συγκεκριμένη καθυστέρηση όχι μόνο είναι απαράδεκτη, αλλά μελλοντικά ενδέχεται να επηρεάσει τους συμμετέχοντες, ωθώντας τους σε αποχή και αποστασιοποίηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΕΚ, ενώ ζητείται η άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χωρίς άλλες κωλυσιεργίες.

Η ανακοίνωση

«Αν και έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο για την ηγεσία του υπουργείου να δείξει έστω και μία φορά αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων της.

Η ανικανότητα και η ασυνέπεια τείνουν να γίνουν μόνιμα χαρακτηριστικά του κυβερνητικού έργου στην παιδεία.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συμβάλλει στην απαξίωση των διαδικασιών και μακροπρόθεσμα σε εκλογικές συμπεριφορές που ευνοούν την αποστασιοποίηση και την αποχή.

Ως Παράταξη είχαμε διαφωνήσει με τις αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές. Επιλέξαμε να συμμετέχουμε όπως και η πλειοψηφία των παρατάξεων στην ΟΛΜΕ επειδή μεταξύ άλλων πιστεύαμε, ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και θεσμών και ειδικότερα του θεσμού του αιρετού που αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση εδώ και ένα αιώνα περίπου.

Λίγες μόλις ημέρες μετά από τις εκλογές δικαιωθήκαμε στην εκτίμησή μας αυτή αφού πρώην στέλεχος του Υπουργείου (ο τέως Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης) με αφορμή τη μειωμένη συμμετοχή, ζήτησε στην ουσία (προαναγγέλλοντας;) την κατάργηση του θεσμού.

Δεν θα επιτρέψουμε την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του κλάδου την οποία ήδη έχει ξεκινήσει και διαρκώς εντείνει το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε την άμεση ανακοίνωση χωρίς άλλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Έλεγχοι της Τροχαίας
Τροχαία ατυχήματα στην Αττική: 22 νεκροί και 578 τραυματίες μόνο τον Ιανουάριο
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας...
Τροχαία ατυχήματα στην Αττική: 22 νεκροί και 578 τραυματίες μόνο τον Ιανουάριο
Κακοκαιρία ΗΠΑ
ΗΠΑ: Πάνω από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της παγοθύελλας
«Η εν εξελίξει χειμερινή καταιγίδα θα συνεχίσει να προκαλεί επικίνδυνες επιπτώσεις στο Βόρειο και το Κεντρικό Τέξας τουλάχιστον μέχρι και νωρίς το...
ΗΠΑ: Πάνω από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της παγοθύελλας
ΕΦΚΑ ένσημα
Υπ. Εργασίας: Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για έναν χρόνο για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Παρατείνεται για ένα χρόνο η ασφαλιστική ικανότητα εργαζομένων ειδικών κατηγοριών και των μελών των οικογενειών τους
Υπ. Εργασίας: Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για έναν χρόνο για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες