ΠΕΚ: Για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια
«Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο για την ηγεσία του υπουργείου να δείξει έστω και μία φορά αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων της»

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών, παρά το ότι η ολοκλήρωση των εκλογών έγινε προ μίας εβδομάδας και πάνω, τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η συγκεκριμένη καθυστέρηση όχι μόνο είναι απαράδεκτη, αλλά μελλοντικά ενδέχεται να επηρεάσει τους συμμετέχοντες, ωθώντας τους σε αποχή και αποστασιοποίηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΕΚ, ενώ ζητείται η άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χωρίς άλλες κωλυσιεργίες.

Η ανακοίνωση

«Αν και έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο για την ηγεσία του υπουργείου να δείξει έστω και μία φορά αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων της.

Η ανικανότητα και η ασυνέπεια τείνουν να γίνουν μόνιμα χαρακτηριστικά του κυβερνητικού έργου στην παιδεία.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συμβάλλει στην απαξίωση των διαδικασιών και μακροπρόθεσμα σε εκλογικές συμπεριφορές που ευνοούν την αποστασιοποίηση και την αποχή.

Ως Παράταξη είχαμε διαφωνήσει με τις αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές. Επιλέξαμε να συμμετέχουμε όπως και η πλειοψηφία των παρατάξεων στην ΟΛΜΕ επειδή μεταξύ άλλων πιστεύαμε, ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και θεσμών και ειδικότερα του θεσμού του αιρετού που αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση εδώ και ένα αιώνα περίπου.

Λίγες μόλις ημέρες μετά από τις εκλογές δικαιωθήκαμε στην εκτίμησή μας αυτή αφού πρώην στέλεχος του Υπουργείου (ο τέως Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης) με αφορμή τη μειωμένη συμμετοχή, ζήτησε στην ουσία (προαναγγέλλοντας;) την κατάργηση του θεσμού.

Δεν θα επιτρέψουμε την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του κλάδου την οποία ήδη έχει ξεκινήσει και διαρκώς εντείνει το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε την άμεση ανακοίνωση χωρίς άλλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα