Υποβολή προτάσεων «Σχεδίων Δράσης» από τα ΕΠΑ.Λ. – “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.”
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ηλεκτρονικά καθώς και ταχυδρομικά, με τη σημείωση πάνω στο φάκελο: «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ – ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» για το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» στη διεύθυνση: ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ 6 ο ΧΛΜ οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης Τ.Θ. 60330 Θέρμη 57001 Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση του «Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”» για την υποβολή «Σχεδίων Δράσης» κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ -Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ», απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, προς όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η υποβολή «Σχεδίων Δράσης» θα είναι δυνατή  έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Η ιστοσελίδα των σχεδίων δράσης (https://mnae.noesis.edu.gr/) θα λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και καθοδήγησης των ΕΠΑ.Λ. για τα Σχέδια Δράσης και θα συμβάλλει στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους. Στην ιστοσελίδα αυτή τα ΕΠΑ.Λ μπορούν να αναζητήσουν παραδείγματα, βοηθητικά κείμενα και τα βήματα για την υποβολή των σχεδίων δράσης τους.

Δείτε την πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ ΕΔΩ

Δείτε το Έγγραφο ΕΔΩ

Αναλυτικά

Το ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"» με κωδικό MIS 5011051 και προσκαλεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα 410 ΕΠΑ.Λ. και 25 ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑ.Λ. (Π.ΕΠΑ.Λ.) της χώρας να υποβάλουν νέα Σχέδια Δράσης για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Η Δράση «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης

Για κάθε ΕΠΑΛ το οποίο θα υποβάλει Σχέδιο Δράσης στο Πρόγραμμα το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 2400€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το παραπάνω ποσό χρηματοδότησης αφορά μόνο το τρέχον σχολικό έτος. Κάθε ΕΠΑΛ μπορεί να υποβάλλει μόνο ένα Σχέδιο Δράσης ανά έτος.

Υποβολή Σχεδίου Δράσης

Τα ΕΠΑΛ τα οποία υποβάλλουν για πρώτη φορά Σχέδιο Δράσης καλούνται να αποστείλουν email: [email protected], ζητώντας κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του Προγράμματος. Τα ΕΠΑΛ που δημιούργησαν και ενεργοποίησαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές το λογαριασμό τους, μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα με τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης. Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού στην ιστοσελίδα, κάθε ΕΠΑΛ αφού συμβουλευτεί τον Οδηγό Διαχείρισης (επισυναπτόμενο) και ακολουθήσει τα βήματα στο σύνδεσμο https://mnae.noesis.edu.gr/ypovoli-sxediou-drasis/, μπορεί να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα (Τεχνικό Δελτίο Σχεδίου Δράσης, Προϋπολογισμός) ηλεκτρονικά, με μεταφόρτωση (upload) των παραπάνω αρχείων.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής Σχεδίων Δράσης θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ηλεκτρονικά καθώς και ταχυδρομικά, με τη σημείωση πάνω στο φάκελο: «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ – ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» για το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» στη διεύθυνση: ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ 6 ο ΧΛΜ οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης Τ.Θ. 60330 Θέρμη 57001 Θεσσαλονίκη

Σημαντική Σημείωση: Η διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης θα ξεκινά, μόνο μετά την ταχυδρομική παραλαβή των απαραίτητων εγγράφων από το Φορέα Διαχείρισης.

Τα Σχέδια Δράσης επιθυμητό είναι να χαρακτηρίζονται από σαφήνεια, αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, περιβαλλοντική ευαισθησία και να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ σχολικών μονάδων (Οδηγός Διαχείρισης https://mnae.noesis.edu.gr/wp-content/uploads/odigosdiaxeirisis-sxediwn-drasis.pdf).

Κάθε ΕΠΑΛ του οποίου η πρόταση τηρεί τα κριτήρια αξιολόγησης, μπορεί να προχωρά στην υλοποίηση του υποβληθέντος Σχεδίου Δράσης με βάση τον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό. Οι δαπάνες των Σχεδίων Δράσης μπορούν να ξεκινήσουν μετά την έγκριση του Σχεδίου από τον Φορέα και πάντοτε κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Σχολική Επιτροπή.

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://mnae.noesis.edu.gr/.

Ο Υπεύθυνος Έργου Διαχείρισης Σχεδίων Δράσης

Μάτσος Βασίλειος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aniliki-katigorei-kathigiti-gia-seksoualiki-parenoxlisi.w_l_1.jpg
Νίσυρος: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα - «Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό»
Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του ήταν ένας 10χρονος μαθητής
Νίσυρος: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα - «Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό»