Μαθητές σε σχολείο
INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης

Τρεις εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης λείπουν από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, ενώ από το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης λείπει εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λόγω των ελλείψεων αυτών. Στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι δημιουργούνται μαθητές και μαθήτριες δύο ταχυτήτων, καθώς στο μητρικό Νηπιαγωγείο διδάσκεται κανονικά η αγγλική γλώσσα.

«Οι ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας και των δύο παραπάνω σχολικών μονάδων απαιτούν την άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που λείπουν» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και παρακαλεί για τις άμεσες ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

«Άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο 1ο Δημ. Σχ. Πεύκης και στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης».

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης χρήζει άμεσης ανάγκης τοποθέτησης τριών (3) εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, με βάση τις εγκεκριμένες από το 1ο ΚΕΔΑΣΥ της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας γνωματεύσεις μαθητών/μαθητριών του. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Αντίστοιχα το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης στερείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς (2022 – 20223) έως τώρα το αναγκαίο ωράριο εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας για τις ανάγκες του παραρτήματός του, ενώ στο μητρικό Νηπιαγωγείο η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται κανονικά στα νήπια και προνήπια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαθητές/μαθήτριες δύο ταχυτήτων και κατηγοριών, εξαιτίας της αδυναμίας της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να τοποθετήσει εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας και στο παράρτημα του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης για δύο ώρες.

Οι ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας και των δύο παραπάνω σχολικών μονάδων απαιτούν την άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που λείπουν.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτεί και πολιτική λύσ
Είναι οδυνηρό και ελεεινό συνάμα να βλέπεις ανθρωπάρια που δεν μπορούν να αρθρώσουν λόγο, που πουλάνε νταηλίκι, να έχουν πλουτίσει, και αυτό όχι από...
Και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαιτεί και πολιτική λύσ
ΜΑΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξηγήσεις από το ΑΠΘ ζητά το Υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια – Διορία 48 ωρών
Μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις 309 προσαγωγές, το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί πλήρη ενημέρωση για το πάρτι και τα μέτρα ασφάλειας
Εξηγήσεις από το ΑΠΘ ζητά το Υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια – Διορία 48 ωρών
astynomia-prostimo.jpg
Πρόστιμο έως 350 ευρώ για την Κάρτα Καυσαερίων: Τι αλλάζει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί
Νέα διαδικασία έκδοσης μόνο μέσω ΚΤΕΟ – Πότε επιβάλλονται πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος
Πρόστιμο έως 350 ευρώ για την Κάρτα Καυσαερίων: Τι αλλάζει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί