tsanta
«Δε δόθηκε καμία δέσμευση ερμηνεύοντας τον νόμο κατά το δοκούν και ενημερώνοντας ότι δεν θα μονιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς», σημειώνουν οι ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» και «ο Περικλής» - «Προσπάθεια να εκβιάσουν τους συναδέλφους ώστε να αποδεχτούν την "αξιολόγηση"»

Δεν θα μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΔΠΕ Β' Αθήνας, μέχρι να λάβει νέες οδηγίες, παρόλο που άλλες διευθύνσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Αυτή την απάντηση έλαβαν από τους αρμόδιους οι ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» και «ο Περικλής», κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση την περασμένη Τρίτη.

Όπως σημειώνουν τα τρία σωματεία των δασκάλων, πρόκειται για «άλλη μία προσπάθεια να εκβιάσουν τους συναδέλφους ώστε να αποδεχτούν την "αξιολόγησή" τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, "εφαρμόζοντας" έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021».

Οι τρεις ΣΕΠΕ ζητούν να υπάρξει δέσμευση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, να παρέμβει άμεσα η ΔΟΕ ώστε να οργανωθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας και όσες Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα κωλυσιεργούν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Β' Αθήνας (Αμαρουσίου, Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ) στη Διεύθυνση για τη Μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των 3 συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της Β΄Αθήνας (Αμαρουσίου, Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ και Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ) σχετικά με το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών  του 2020,  διότι η σχετική πράξη δεν έχει γίνει από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β' Αθήνας με βάση τον προβλεπόμενο νόμο 4589/2019.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλειπε και από την πλευρά της υπεύθυνης του ΠΥΣΠΕ καθώς και της Προϊσταμένης προσωπικού δε δόθηκε καμία δέσμευση ερμηνεύοντας τον νόμο κατά το δοκούν και ενημερώνοντας ότι δεν θα μονιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς. Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε, έστω τηλεφωνικά μέχρι σήμερα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στάθηκε ανέφικτο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δεν έχει προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ισχυριζόμενη ότι περιμένει οδηγίες, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’, Γ’, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά). 

Ολοφάνερα άλλη μία προσπάθεια να εκβιάσουν τους συναδέλφους ώστε να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, «εφαρμόζοντας» έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Απαιτούμε:

•    Να υπάρξει δέσμευση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων μας

•    Να παρέμβει άμεσα η Διδασκαλική Ομοσπονδία ώστε 1. να οργανωθεί από τη μία κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση η Β' Αθήνας αλλά και όσες Διευθύνσεις  ανά την Ελλάδα κωλυσιεργούν και  να προβεί και σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης!

Τα ΔΣ των ΣΕΠΕ «Αμαρουσίου», «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
Επίδομα 409 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση
Οικονομική στήριξη για ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς σύνταξη – Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Επίδομα 409 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση
σκακι
Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι: «Αντί για κούκλες, ζητούσε μια σκακιέρα»
Η μικρή πρωταθλήτρια από τον Πόρο σάρωσε στο European School Chess Championship 2026 και θεωρείται ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού...
Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι: «Αντί για κούκλες, ζητούσε μια σκακιέρα»
pencil
Εκπαιδευτικοί κατά κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: «Τα σχολεία δεν χρειάζονται λύσεις βιτρίνας»
Κριτική για ελλιπή χρηματοδότηση και σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές – «Η δημόσια παιδεία δεν είναι πεδίο χορηγιών»
Εκπαιδευτικοί κατά κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: «Τα σχολεία δεν χρειάζονται λύσεις βιτρίνας»