tsanta
«Δε δόθηκε καμία δέσμευση ερμηνεύοντας τον νόμο κατά το δοκούν και ενημερώνοντας ότι δεν θα μονιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς», σημειώνουν οι ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» και «ο Περικλής» - «Προσπάθεια να εκβιάσουν τους συναδέλφους ώστε να αποδεχτούν την "αξιολόγηση"»

Δεν θα μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΔΠΕ Β' Αθήνας, μέχρι να λάβει νέες οδηγίες, παρόλο που άλλες διευθύνσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Αυτή την απάντηση έλαβαν από τους αρμόδιους οι ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» και «ο Περικλής», κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση την περασμένη Τρίτη.

Όπως σημειώνουν τα τρία σωματεία των δασκάλων, πρόκειται για «άλλη μία προσπάθεια να εκβιάσουν τους συναδέλφους ώστε να αποδεχτούν την "αξιολόγησή" τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, "εφαρμόζοντας" έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021».

Οι τρεις ΣΕΠΕ ζητούν να υπάρξει δέσμευση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, να παρέμβει άμεσα η ΔΟΕ ώστε να οργανωθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας και όσες Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα κωλυσιεργούν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Β' Αθήνας (Αμαρουσίου, Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ) στη Διεύθυνση για τη Μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των 3 συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της Β΄Αθήνας (Αμαρουσίου, Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ και Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ) σχετικά με το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών  του 2020,  διότι η σχετική πράξη δεν έχει γίνει από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β' Αθήνας με βάση τον προβλεπόμενο νόμο 4589/2019.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλειπε και από την πλευρά της υπεύθυνης του ΠΥΣΠΕ καθώς και της Προϊσταμένης προσωπικού δε δόθηκε καμία δέσμευση ερμηνεύοντας τον νόμο κατά το δοκούν και ενημερώνοντας ότι δεν θα μονιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς. Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε, έστω τηλεφωνικά μέχρι σήμερα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στάθηκε ανέφικτο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δεν έχει προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ισχυριζόμενη ότι περιμένει οδηγίες, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’, Γ’, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά). 

Ολοφάνερα άλλη μία προσπάθεια να εκβιάσουν τους συναδέλφους ώστε να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, «εφαρμόζοντας» έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Απαιτούμε:

•    Να υπάρξει δέσμευση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων μας

•    Να παρέμβει άμεσα η Διδασκαλική Ομοσπονδία ώστε 1. να οργανωθεί από τη μία κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση η Β' Αθήνας αλλά και όσες Διευθύνσεις  ανά την Ελλάδα κωλυσιεργούν και  να προβεί και σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης!

Τα ΔΣ των ΣΕΠΕ «Αμαρουσίου», «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστο σχολειο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου τη Δευτέρα και την Τρίτη  - Την Κυριακή οι αποφάσεις για την Αττική
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
ανοσοποιητικό
Ανοσοποιητικό: Πως θα καταλάβουμε πως εξαντλούνται οι άμυνες του οργανισμού - Τι να κάνουμε
Η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι εξαντλητικές δίαιτες και το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Ανοσοποιητικό: Πως θα καταλάβουμε πως εξαντλούνται οι άμυνες του οργανισμού - Τι να κάνουμε
Γιατρός, μάσκα
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
O Δήμος Αθηναίων δίνει αυτόν τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν εξετάσεις, που ειδικά για τις γυναίκες...
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη