μαθητής
Aντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη στις 19:00, στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Επίθεση πραγματοποίησε ομάδα φασιστών σε μαθητές σε μέλη αντιρατσιστικής συλλογικότητας, που μοίραζαν φυλλάδια, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «σήμα κινδύνου» για όλο το δημοκρατικό λαό.

«Η επίθεση ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της εξόρμησης με τους φασίστες να βγαίνουν έξω από το Σχολείο και κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές σε βάρος της δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου, Αφροδίτης Φράγκου, και ενός μέλους της ΚΕΕΡΦΑ που διακομίστηκε στο ΚΑΤ» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

«Η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν κάποιο "μεμονωμένο γεγονός". Είχε προηγηθεί η επίθεση σε φοιτητή στο Ν. Ηράκλειο, στις 29/9, που του επιτέθηκε φασίστας με γροθιές, επειδή, όπως δήλωσε, φορούσε μπλούζα γνωστού συγκροτήματος του αντιφασιστικού χώρου. Ανάλογες επιθέσεις υπήρχαν στο παρελθόν και σε άλλα σχολεία καθώς και σε γειτονιές. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» προσθέτουν.

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για την αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη, στις 19:00, στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου & Αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη, στις 7.00 μ.μ., στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου &Αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ., στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Η οργανωμένη επίθεση, από ομάδα φασιστών σε μαθητές και σε μέλη αντιρατσιστικής συλλογικότητας, που μοίραζαν φυλλάδια, την Πέμπτη 6/10 στο 1οΕΠΑΛ Αμαρουσίου, είναι «σήμα κινδύνου» για όλο το δημοκρατικό λαό.

Η επίθεση ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της εξόρμησης με τους φασίστες να βγαίνουν έξω από το Σχολείο και κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές σε βάρος της δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου, Αφροδίτης Φράγκου, και ενός μέλους της ΚΕΕΡΦΑ που διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν κάποιο "μεμονωμένο γεγονός". Είχε προηγηθεί η επίθεση σε φοιτητή στο Ν. Ηράκλειο, στις 29/9, που του επιτέθηκε φασίστας με γροθιές, επειδή, όπως δήλωσε, φορούσε μπλούζα γνωστού συγκροτήματος του αντιφασιστικού χώρου. Ανάλογες επιθέσεις υπήρχαν στο παρελθόν και σε άλλα σχολεία καθώς και σε γειτονιές. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Δύο χρόνια μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως "εγκληματική οργάνωση", οι φασίστες προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Το βλέπουμε στη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο όπου ο δικηγόρος τους, Πλεύρης, χαιρετάει φασιστικά με την ανοχή του δικαστηρίου και της αστυνομίας. Το βλέπουμε με τις πάνω από δέκα επιθέσεις σε μετανάστες και αντιρατσιστές που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Η πολιτική της ακρίβειας, της φτωχοποίησης, της καταστολής, του ρατσισμού και του σεξισμού είναι ενάντια στις ανάγκες και στα συμφέροντα του λαού και, ταυτόχρονα, ενισχύει την ανασύνταξη του φασιστικού κινήματος.

Η κυβέρνηση της φασίστριας,  θαυμάστριας του Μουσολόνι, Μελόνι στην Ιταλία, η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη με τη συμμετοχή των φασιστών από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η άνοδος της Λεπέν στη Γαλλία και των φασιστών σε άλλες, μας προειδοποιούν ότι δεν τελειώσαμε με την απειλή του φασισμού.  

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο (οι υπογραφές συνεχίζονται) καλούμε όλες και όλους, φορείς και συλλογικότητες, κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας για να βάλουμε οριστικά το φασισμό στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας".

Ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία. Είναι ένας μηχανισμός βίας και δολοφονίας ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι που τους μπαίνει εμπόδιο. Χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό. Από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις δολοφονίες του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Λουκμάν και από τις οι επιθέσεις σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε ανάπηρους, σε Ρομά μέχρι αγωνιστές συνδικαλιστές και αντιφασίστες, η ιστορία του φασισμού είναι γεμάτη αίμα.

Β΄ ΕΛΜΕ και Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ουΓΕΛ Ηρακλείου, Σύλλογος Αρκάδων, Ναυταθλητικός Σύλλογος Πεύκης – Λυκόβρυσης, Σύλλογος Πολιτιστικής & Κοινωνικής Παρέμβασης Ηρακλείου Αττικής ΑΡΓΩ, Δίκτυο Αλληλεγγύης: "Αόρατος Κόσμος Νέα Ιωνία - Ηράκλειο", Πολιτιστικός Σύλλογος: "Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού", Δίκτυο Αλληλεγγύης: "Η Σανίδα" , Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και την Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων

Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή , Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου, Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση - Πεύκη Μαζί, Ενωμένο Μαρούσι, Ενότητα  Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Εκτός των Τειχών – Μαρούσι, Γαλάτσι από Κοινού, Ενότητα για τη Ν. Ιωνία, ΑΚΕΠ - Συνεργασία Ηράκλειο, Ηράκλειο Αλλιώς, Δίκτυο Πολιτών – Ηράκλειο, Πνοή Ηράκλειο, Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
panelladikes_4.jpg
Η «Ιερή αγελάδα» των πανελλαδικών Εξετάσεων και η «Εθνική ομοψυχία»
«Η αλήθεια είναι ότι η «ιερή αγελάδα» των εξετάσεων που τόσο πολύ λατρεύουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα -παρά τις μικρές ή μεγάλες διαφορές τους και...
Η «Ιερή αγελάδα» των πανελλαδικών Εξετάσεων και η «Εθνική ομοψυχία»