ηλεκτρονικές εκλογές vote
«Κάθε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, κάθε κλικ το Σάββατο 5 Νοέμβρη είναι ΥΠΕΡ της Κεραμέως και της πολιτικής διάλυσης των σωματείων» - Τι αναφέρει ο Α' Σύλλογος Αθηνών ΠΕ

Τους λόγους για τους οποίους καλεί τους εκπαιδευτικούς να απέχουν καθολικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια παραθέτει με νέα του ανακοίνωση ο Α' Σύλλογος Αθηνών ΠΕ.

«Κάθε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, κάθε κλικ το Σάββατο 5 Νοέμβρη είναι ΥΠΕΡ της Κεραμέως και της πολιτικής διάλυσης των σωματείων. Απέχουμε επομένως όλοι-ες: γυρνάμε την πλάτη στην Κεραμέως και κλείνουμε τον δρόμο στα σχέδια διάλυσης των σωματείων μας», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α' Συλλόγου Αθηνών ΠΕ:

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει πλέον ούτε το πρόσχημα της πανδημίας, επιχειρούν να επιβάλουν το μοντέλο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μέσω των «εκλογών» της 5ης Νοέμβρη για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη: οι ηλεκτρονικές «εκλογές» δεν διασφαλίζουν ούτε τη μυστικότητα της ψήφου, ούτε την ταυτοπροσωπία, ούτε τη διαφάνεια. Θέλουν να κάνουν την αρχή για να διαλύσουν τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να τα μετατρέψουν σε εργοδοτικά-κρατικά σωματεία που θα ελέγχονται από εργοδότες, προϊσταμένους και αξιολογητές. Πως θα γίνει αυτό; Αφήνοντας έκθετους τους ψηφοφόρους σε ποικίλες πιέσεις της διοίκησης ή της εργοδοσίας ώστε στο τέλος κανείς να μην γνωρίζει αν ψήφισε ο ίδιος ο εργαζόμενος ή εάν έδωσε τον κωδικό του στον αξιολογητή του για να ψηφίσει στη θέση του! 

Όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα, τα είχαν καταγγείλει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ το 2020 καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε ΑΠΟΧΗ και απαιτώντας δια ζώσης εκλογές. Και οι εκπαιδευτικοί της βάσης ανταποκρίθηκαν απέχοντας με ποσοστά πάνω από 95%, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στα σχέδια Κεραμέως-κυβέρνησης. Αντί λοιπόν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να εκφράσει ξανά την ίδια βούληση της βάσης των εκπαιδευτικών, επιλέγει να υπηρετήσει αυτό το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης και υποταγής των σωματείων, κάτω και από τις πιέσεις ενός ολιγάριθμου προσωπικού φιλόδοξων στελεχών που είναι έτοιμοι για μια καρέκλα σε υπηρεσιακό συμβούλιο να εκποιήσουν τους αγώνες του κλάδου.

Ακριβώς επειδή δεν άλλαξε τίποτα από το 2020, σας επισυνάπτουμε την ομόφωνη τότε ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Κάθε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, κάθε κλικ το Σάββατο 5 Νοέμβρη είναι ΥΠΕΡ της Κεραμέως και της πολιτικής διάλυσης των σωματείων. Απέχουμε επομένως όλοι-ες: γυρνάμε την πλάτη στην Κεραμέως και κλείνουμε τον δρόμο στα σχέδια διάλυσης των σωματείων μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα