Thumbnail
Μια απάντηση στα «ωραία λόγια» του ΥΠΑΙΘ από την  Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής - Στοιχεία αποδεικνύουν τα ψέματα για τα κενά

Αποστομωτική απάντηση στον γ.γ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση, σχετικά με τις δηλώσεις του ότι το ποσοστό κάλυψης των αναγκών της Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αγγίζει «το 90% στις ΣΜΕΑΕ και λίγο λιγότερο στις παράλληλες στηρίξεις», δίνει η Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνει από τα κενά Φιλολόγων Ε.Α ανά νομό, προκύπτει ότι σήμερα υπάρχουν ακόμα 438 κενά, ΧΩΡΙΣ τα κενά Λακωνίας, Αχαΐας, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δωδεκανήσων, καθώς οι ΔΔΕ δεν ήταν πρόθυμες να μας τα δώσουν.

Επομένως, από τα 438 απουσιάζουν τα συγκεκριμένα κενά, όπως και αυτά των ΚΕΔΑΣΥ!

Η ανακοίνωση 

Στην τελευταία του συνέντευξη στις 23.09.2022 στον ραδιοφωνικό σταθμό ElladaFM, ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτσης, ενώπιον του παρουσιαστή κ. Σπύρο Παπαδάκη,δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και υπερήφανος για το ποσοστό κάλυψης των αναγκών της Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι το ποσοστό κάλυψης αγγίζει «το 90% στις ΣΜΕΑΕ και λίγο λιγότερο στις παράλληλες στηρίξεις».

Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ. Κόπτσης αμφισβήτησε κατηγορηματικά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τα «Προσκόμματα στην εκπαιδευτική ένταξη μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», που στηρίζεται σε στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το περυσινό ποσοστό κάλυψης που έφτασε το 47,3% των αιτημάτων της Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απάντησε χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να ξέρω αν (ο Συνήγορος του Πολίτη) έχει λάβει υπόψη του κάποια άλλα δεδομένα τα οποία χρησιμοποιεί με κάποιο άλλο τρόπο». Συνεχίζοντας ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι «δεν θα αξιολογήσω εγώ εκθέσεις και πορίσματα», τονίζοντας επανειλημμένως ότι «εμείς δουλεύουμε με τα κενά που παρουσιάζονται στον ΟΠΣΥΔ όπως τα στέλνουνε, κ. Παπαδάκη, οι διευθυντές εκπαίδευσης».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον διαμοιρασμό της Παράλληλης Στήριξης που σύμφωνα με μαρτυρία φιλολόγου παρέχεται 3 ώρες στήριξη σε κάθε παιδί αντί για 11 που έχουν οριστεί από τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ για φιλολογικά μαθήματα ο κ. Κόπτσης απάντησε χαρακτηριστικά: «επιτρέψτε μου κ. Παπαδάκη να είμαι απόλυτα αρνητικός σε αυτό που ακούω. Θεωρώ ότι είναι ένα φανταστικό σενάριο».

Επειδή λοιπόν, τα σενάρια μυθοπλασίας δεν είναι αρεστά σε κανέναν ειδικά όταν αναπαράγουν ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων εις βάρος των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑ εξασφαλίσαμε τα κενά που αφορούν τον κλάδο μας την τρέχουσα περίοδο συλλέγοντάς τα ένα προς ένα από τις περισσότερες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

Η Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑ καλοπροαίρετα χωρίς προσχεδιασμένα σενάρια, επιδεικνύοντας έμπρακτα πάντα το πραγματικό ενδιαφέρον και την αγωνία προς το εκπαιδευτικό έργο, προσφέρει με συνέπεια και απλόχερα τα κενά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προκειμένου να προβεί στην κάλυψή τους σύμφωνα με τις υποσχέσεις και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κόπτση ότι «ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ».

Ακολουθεί σχετικός πίνακας όπου καταγράφονται τα κενά ανά νομό;

κενα φιλολογων ειδικης αγωγης

ΥΓ 1: Από τον εν λόγω πίνακα απουσιάζουν τα κενά Λακωνίας, Αχαΐας, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δωδεκανήσων, καθώς οι ΔΔΕ δεν ήταν πρόθυμες να μας τα δώσουν. Επομένως, από τα 438 απουσιάζουν τα συγκεκριμένα κενά, όπως και αυτά των ΚΕΔΑΣΥ.

ΥΓ 2: Θερμή παράκληση προς τον κ. Κόπτση, εφεξής όταν απαντάει σε ερωτήσεις ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΑ, οι απαντήσεις, τα ποσοστά, τα στοιχεία και τα παραδείγματα που επικαλείται να περιορίζονται αυστηρά στον συγκεκριμένο κλάδο της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, χωρίς καμία άλλη αναφορά σε άλλες ειδικότητες και βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ!!!

Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ