trikala-kerameos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι απαντήσεις της Νίκης Κεραμέως στην τελευταία έκθεση-πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή

Στην προσπάθεια του Υπουργείου που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης “να ενισχύσει την Eιδική Αγωγή και για το λόγο αυτό έγιναν μετά από 12 χρόνια οι πρώτοι διορισμοί στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, ταυτόχρονα με την ενίσχυση ψηφιακών υποδομών και υλικού για τις δομές των Ειδικών σχολείων…”. αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σήμερα το πρωί, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Τρικάλων, το οποίο μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο πρώην Αθλητικό Πάρκο “Αποστόλης Καρακούσης”.

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κληθείσα, πάντως, να απαντήσει στην τελευταία έκθεση-πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή, διαπιστώνοντας σοβαρά προσκόμματα στην ένταξη στη γενική εκπαίδευση μαθητριών και μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και ελλείψεις στη υλοποίηση της Παράλληλης Στήριξης, στη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και στην εξειδικευμένη υποστήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ή Σχολικό Νοσηλευτή, η υπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης αναφερόμενη “στους διορισμούς που έγιναν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και στα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης…”, παραπέμποντας στην αναλυτική απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας που δείχνει “βελτίωση των δεικτών της Ειδικής Αγωγής σε όλους τους τομείς”.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep_205.jpg
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 84.000 οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ - 5 μέρες και σήμερα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας
Σε εξέλιξη η αντίστροφη μέτρηση για τις μεγάλες προκηρύξεις της Γενικής Εκπαίδευσης 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 84.000 οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ - 5 μέρες και σήμερα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας
Αμφιθέατρο σε Πανεπιστήμιο με φοιτητές και καθηγητές
«Εσωτερικό Erasmus»: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την κινητικότητα φοιτητών
Μέχρι πότε οι αιτήσεις για την εσωτερική κινητικότητα φοιτητών - Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιοι αποκλείονται
«Εσωτερικό Erasmus»: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την κινητικότητα φοιτητών