Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Συνεχίζεται η αναταραχή με συνεχείς τροποποιήσεις
Αυτή τη φορά αναστάτωση προκλήθηκε στο Ρέθυμνο, όπου αποδυναμώνονται δύο σχολεία

Συνεχίζεται το «μπάχαλο» με τις τοποθετήσεις και τις επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όπως-όπως τα κενά στα σχολεία.

Αυτή τη φορά, απόφαση  τροποποίησης σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προκάλεσε αναστάτωση στο Ρέθυμνο.

Οπως καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ, οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα, απροειδοποίητα και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των διαγνώσεων και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε σχολείου.

«Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου, που πρώτα αυτά θα έπρεπε να στηριχτούν. Αν το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την «αναβάθμιση του σχολείου» με τους συντονιστές και τους μέντορες αλλά κατά τα άλλα αφήνει μέσα Οκτώβρη τα σχολεία χωρίς καθηγητές, οι τοπικές Διευθύνσεις οφείλουν να διεκδικήσουν προσλήψεις και όχι να διαχειρίζονται τη μιζέρια εις βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών», τονίζει η ΕΛΜΕ

Ολη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διαμαρτύρεται έντονα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για την απόφαση (26/10-10-2022) τροποποίησης σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν από τους συναδέλφους ώρες που κάλυπταν σε ένα σχολείο και τους ανατέθηκαν ώρες σε άλλα σχολεία. Οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα, απροειδοποίητα και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των διαγνώσεων και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε σχολείου.

Η ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως η Ειδική Αγωγή συνιστά έναν ευαίσθητο, τον πιο ευαίσθητο, τομέα της Εκπαίδευσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νούμερα στο “myschool”. Ακόμη κι αν θέλαμε να υποθέσουμε πως υπάρχει νομικό πλαίσιο για τις τροποποιήσεις, πού ήταν αυτό όταν γινόντουσαν οι αρχικές τοποθετήσεις στην αρχή του σχολικού έτους; Κατά τη γνώμη μας, είναι υπηρεσιακά απαράδεκτο και παιδαγωγικά επιζήμιο να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί σαν πιόνια έναν μήνα μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές τους. (Ενώ προκύπτει και η πιθανή παράπλευρη συνέπεια να παραβιάζεται η σειρά στον πίνακα κατάταξης).

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου, που πρώτα αυτά θα έπρεπε να στηριχτούν. Αν το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την «αναβάθμιση του σχολείου» με τους συντονιστές και τους μέντορες αλλά κατά τα άλλα αφήνει μέσα Οκτώβρη τα σχολεία χωρίς καθηγητές, οι τοπικές Διευθύνσεις οφείλουν να διεκδικήσουν προσλήψεις και όχι να διαχειρίζονται τη μιζέρια εις βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους και θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και όλων των συναδέλφων.

Ζητάμε:

  • Από το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου την ανάκληση της απόφασης 26/10-10-2022.

  • Από τη ΔΔΕ Ρεθύμνου να απαιτήσει άμεση κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή. Σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει συμπαραστάτες και συμμάχους.

  • Από το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών χωρίς «εκπτώσεις».

Καλούμε όλους τους φορείς που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς, λειτουργία Τμημάτων Ένταξης σε όλα τα σχολεία, προσθήκη τομέων στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και λύση του ζητήματος σχολικής στέγης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

diamartyria-theatrologoi
Θεατρολόγοι-Εικαστικοί: Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων
Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 14:00
Θεατρολόγοι-Εικαστικοί: Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων
damasi_tirnavou
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ),
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
ksenagos-akropoli.jpg
Σχολές Ξεναγών: Ημερομηνίες έναρξης και λήξης διδακτικού έτους και διεξαγωγής των εξετάσεων
Κατ’ εξαίρεση, για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 οι επαναληπτικές εξετάσεις διεξάγονται έως την 15η Δεκεμβρίου 2023
Σχολές Ξεναγών: Ημερομηνίες έναρξης και λήξης διδακτικού έτους και διεξαγωγής των εξετάσεων