Αυτή τη φορά αναστάτωση προκλήθηκε στο Ρέθυμνο, όπου αποδυναμώνονται δύο σχολεία

Συνεχίζεται το «μπάχαλο» με τις τοποθετήσεις και τις επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όπως-όπως τα κενά στα σχολεία.

Αυτή τη φορά, απόφαση  τροποποίησης σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προκάλεσε αναστάτωση στο Ρέθυμνο.

Οπως καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ, οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα, απροειδοποίητα και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των διαγνώσεων και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε σχολείου.

«Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου, που πρώτα αυτά θα έπρεπε να στηριχτούν. Αν το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την «αναβάθμιση του σχολείου» με τους συντονιστές και τους μέντορες αλλά κατά τα άλλα αφήνει μέσα Οκτώβρη τα σχολεία χωρίς καθηγητές, οι τοπικές Διευθύνσεις οφείλουν να διεκδικήσουν προσλήψεις και όχι να διαχειρίζονται τη μιζέρια εις βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών», τονίζει η ΕΛΜΕ

Ολη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου διαμαρτύρεται έντονα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου για την απόφαση (26/10-10-2022) τροποποίησης σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν από τους συναδέλφους ώρες που κάλυπταν σε ένα σχολείο και τους ανατέθηκαν ώρες σε άλλα σχολεία. Οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα, απροειδοποίητα και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των διαγνώσεων και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε σχολείου.

Η ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως η Ειδική Αγωγή συνιστά έναν ευαίσθητο, τον πιο ευαίσθητο, τομέα της Εκπαίδευσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νούμερα στο “myschool”. Ακόμη κι αν θέλαμε να υποθέσουμε πως υπάρχει νομικό πλαίσιο για τις τροποποιήσεις, πού ήταν αυτό όταν γινόντουσαν οι αρχικές τοποθετήσεις στην αρχή του σχολικού έτους; Κατά τη γνώμη μας, είναι υπηρεσιακά απαράδεκτο και παιδαγωγικά επιζήμιο να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί σαν πιόνια έναν μήνα μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές τους. (Ενώ προκύπτει και η πιθανή παράπλευρη συνέπεια να παραβιάζεται η σειρά στον πίνακα κατάταξης).

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι αποδυναμώνονται σχολεία όπως των Ανωγείων και του Γαράζου, που πρώτα αυτά θα έπρεπε να στηριχτούν. Αν το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την «αναβάθμιση του σχολείου» με τους συντονιστές και τους μέντορες αλλά κατά τα άλλα αφήνει μέσα Οκτώβρη τα σχολεία χωρίς καθηγητές, οι τοπικές Διευθύνσεις οφείλουν να διεκδικήσουν προσλήψεις και όχι να διαχειρίζονται τη μιζέρια εις βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους και θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και όλων των συναδέλφων.

Ζητάμε:

  • Από το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου την ανάκληση της απόφασης 26/10-10-2022.

  • Από τη ΔΔΕ Ρεθύμνου να απαιτήσει άμεση κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή. Σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει συμπαραστάτες και συμμάχους.

  • Από το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών χωρίς «εκπτώσεις».

Καλούμε όλους τους φορείς που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς, λειτουργία Τμημάτων Ένταξης σε όλα τα σχολεία, προσθήκη τομέων στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και λύση του ζητήματος σχολικής στέγης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές