βανδαλισμοί
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τεράστιες οι καταστροφές σε κάποιες περιπτώσεις - Φασιστικά συνθήματα στους τοίχους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών (Γιάννενα) εδώ και δυο βδομάδες  ομάδες αγνώστων μπαίνουν σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, κλέβουν υπολογιστές, καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου.

Μέχρι στιγμής τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι 4ο και 5ο Γυμνάσιο Γυμνάσιο Πεδινής, 4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

 Η Ενωση εκφράζει την ανησυχία της για το ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκαλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της.

Επιπλέον σε Λύκειο της πόλης κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές.

Η Ενωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία οι οποίες θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών.

Καταγγελία: Ζητούν από μαθητές να χαιρετούν ναζιστικά σε σχολείο της Λάρισας!

Τη δράση φασιστικών στοιχείων στο 10ο Λύκειο Λάρισας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες μέρες στην πρόβα της παρέλασης του σχολείου για την 28η Οκτώβρη προσπάθησαν να χαιρετήσουν με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό και έλεγαν στους μαθητές ότι όποιο χέρι δεν σηκώνεται εννοώντας ναζιστικά κόβεται. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιτεθούν σε μαθητή με καταγωγή από άλλη χώρα στον χώρο του σχολείου ενώ σε συντονισμό με άλλα φασιστικά στοιχεία δεν δίστασαν να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του ίδιου μαθητή με συνθήματα και απειλές ενάντια σ αυτόν και στην οικογένειά του.

Η δράση των φασιστών μέσα στα σχολεία κινείται στο έδαφος της πολιτικής που από τη μια εμπορευματοποιεί την Παιδεία κατηγοριοποιεί σχολεία και μαθητές και από την άλλη κόβει τους μισθούς μας τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς.

Σε αυτό το ίδιο έδαφος καλλιεργείται το ρατσιστικό εθνικιστικό δηλητήριο, τονίζει,  και καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Γονέων τα 5μελή και 15μελή των σχολείων της πόλης να στήσουν τείχος στη δράση αυτών των ομάδων στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία τους

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό στο κέντρο της πόλης – Επεισόδια και συγκρούσεις για την Παιδεία
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό - Μαζικές αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σταθμό και συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Έκρυθμη κατάσταση στις Βρυξέλλες: Φλεγόμενο σκηνικό - Μαζικές αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις
Πανελλήνιες (2)
Πανελλαδικές 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική, στα οποία διαγωνίζονται αύριο Παρασκευή
Τα τρία αυτά μαθήματα αποτελούν βασικούς πυλώνες των αντίστοιχων Επιστημονικών Πεδίων και επηρεάζουν άμεσα την πορεία προς σχολές υψηλής ζήτησης.
Πανελλαδικές 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική, στα οποία διαγωνίζονται αύριο Παρασκευή
mousiki
Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις στα Μουσικά Μαθήματα – Όλες οι ημερομηνίες
Μουσικά μαθήματα: Νέα εγκύκλιος για τις εξετάσεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες και τα εξεταστικά κέντρα
Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις στα Μουσικά Μαθήματα – Όλες οι ημερομηνίες