βανδαλισμοί
Τεράστιες οι καταστροφές σε κάποιες περιπτώσεις - Φασιστικά συνθήματα στους τοίχους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών (Γιάννενα) εδώ και δυο βδομάδες  ομάδες αγνώστων μπαίνουν σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, κλέβουν υπολογιστές, καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου.

Μέχρι στιγμής τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι 4ο και 5ο Γυμνάσιο Γυμνάσιο Πεδινής, 4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

 Η Ενωση εκφράζει την ανησυχία της για το ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκαλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της.

Επιπλέον σε Λύκειο της πόλης κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές.

Η Ενωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία οι οποίες θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών.

Καταγγελία: Ζητούν από μαθητές να χαιρετούν ναζιστικά σε σχολείο της Λάρισας!

Τη δράση φασιστικών στοιχείων στο 10ο Λύκειο Λάρισας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες μέρες στην πρόβα της παρέλασης του σχολείου για την 28η Οκτώβρη προσπάθησαν να χαιρετήσουν με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό και έλεγαν στους μαθητές ότι όποιο χέρι δεν σηκώνεται εννοώντας ναζιστικά κόβεται. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιτεθούν σε μαθητή με καταγωγή από άλλη χώρα στον χώρο του σχολείου ενώ σε συντονισμό με άλλα φασιστικά στοιχεία δεν δίστασαν να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του ίδιου μαθητή με συνθήματα και απειλές ενάντια σ αυτόν και στην οικογένειά του.

Η δράση των φασιστών μέσα στα σχολεία κινείται στο έδαφος της πολιτικής που από τη μια εμπορευματοποιεί την Παιδεία κατηγοριοποιεί σχολεία και μαθητές και από την άλλη κόβει τους μισθούς μας τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς.

Σε αυτό το ίδιο έδαφος καλλιεργείται το ρατσιστικό εθνικιστικό δηλητήριο, τονίζει,  και καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Γονέων τα 5μελή και 15μελή των σχολείων της πόλης να στήσουν τείχος στη δράση αυτών των ομάδων στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία τους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PATRON
Δημιουργία δεύτερου εταιρικού σχήματος τύπου «Τεχνοβλαστού» από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται
Δημιουργία δεύτερου εταιρικού σχήματος τύπου «Τεχνοβλαστού» από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται
Δημιουργία δεύτερου εταιρικού σχήματος τύπου «Τεχνοβλαστού» από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται
Χρήστος Μπούρας
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Ποιοι φοιτητές κινδυνεύουν να διαγραφούν από τις αρχές Νοεμβρίου
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 20.000 άτομα πληρούν τα κριτήρια, ενώ 850 φοιτητές έχουν ακόμη μία τελευταία ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους...
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Ποιοι φοιτητές κινδυνεύουν να διαγραφούν από τις αρχές Νοεμβρίου
Τέμπη: Πάνος Ρούτσι - Πατέρας του Ντάνιελ
Τέμπη - Και δεύτερος πατέρας σε απεργία πείνας: «Θα σταθώ δίπλα σου, Πάνο, μέχρι τέλους»
Απεργία πείνας δίπλα στον Πάνο Ρούτσι – Ένας ακόμη πατέρας λέει «Μέχρι Τέλους»
Τέμπη - Και δεύτερος πατέρας σε απεργία πείνας: «Θα σταθώ δίπλα σου, Πάνο, μέχρι τέλους»
ΥΠΑΙΘΑ
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826»
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826»
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826»