βανδαλισμοί
Τεράστιες οι καταστροφές σε κάποιες περιπτώσεις - Φασιστικά συνθήματα στους τοίχους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών (Γιάννενα) εδώ και δυο βδομάδες  ομάδες αγνώστων μπαίνουν σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, κλέβουν υπολογιστές, καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου.

Μέχρι στιγμής τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι 4ο και 5ο Γυμνάσιο Γυμνάσιο Πεδινής, 4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

 Η Ενωση εκφράζει την ανησυχία της για το ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκαλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της.

Επιπλέον σε Λύκειο της πόλης κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές.

Η Ενωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία οι οποίες θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών.

Καταγγελία: Ζητούν από μαθητές να χαιρετούν ναζιστικά σε σχολείο της Λάρισας!

Τη δράση φασιστικών στοιχείων στο 10ο Λύκειο Λάρισας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες μέρες στην πρόβα της παρέλασης του σχολείου για την 28η Οκτώβρη προσπάθησαν να χαιρετήσουν με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό και έλεγαν στους μαθητές ότι όποιο χέρι δεν σηκώνεται εννοώντας ναζιστικά κόβεται. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιτεθούν σε μαθητή με καταγωγή από άλλη χώρα στον χώρο του σχολείου ενώ σε συντονισμό με άλλα φασιστικά στοιχεία δεν δίστασαν να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του ίδιου μαθητή με συνθήματα και απειλές ενάντια σ αυτόν και στην οικογένειά του.

Η δράση των φασιστών μέσα στα σχολεία κινείται στο έδαφος της πολιτικής που από τη μια εμπορευματοποιεί την Παιδεία κατηγοριοποιεί σχολεία και μαθητές και από την άλλη κόβει τους μισθούς μας τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς.

Σε αυτό το ίδιο έδαφος καλλιεργείται το ρατσιστικό εθνικιστικό δηλητήριο, τονίζει,  και καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Γονέων τα 5μελή και 15μελή των σχολείων της πόλης να στήσουν τείχος στη δράση αυτών των ομάδων στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία τους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση φοιτητών για τις διαγραφές
ΑΠΘ: Η «ακτινογραφία» 31.653 διαγραφών – Το 6,6% αφορά φοιτητές της τελευταίας 10ετίας!
Στοιχεία της ΔΗΠΑΚ για την εφαρμογή του μέτρου διαγραφής των «αιώνιων φοιτητών» στο ΑΠΘ - Γιατί χιλιάδες νέοι 27-29 ετών μένουν εκτός πτυχίου
ΑΠΘ: Η «ακτινογραφία» 31.653 διαγραφών – Το 6,6% αφορά φοιτητές της τελευταίας 10ετίας!
ekpaideytikoi
Η μεταφορά του επικέντρου της αντιπαράθεσης στην αυλή του σχολείου: Η τεχνική της διάσπασης
Η σιωπηρή στρατηγική να φορτωθούν οι ευθύνες της δημόσιας εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς — και να μεταφερθεί η σύγκρουση από την κορυφή… στην αυλή...
Η μεταφορά του επικέντρου της αντιπαράθεσης στην αυλή του σχολείου: Η τεχνική της διάσπασης